-25%
GAILEŅU MICĒLIJS 10 G
Kods: 5906874355114

GAILEŅU MICĒLIJS 10 G

Cantharellus cibarius

Sēšanas laiks laukā


IV-X

12,99 € 9,74 €/ GAB

Pieejamība: Ir noliktavā

*Preču atlikumi noliktavā un interneta veikalā var nesakrist, tāpēc ir iespējams, ka Jūsu pasūtījumu nevarēsim piegādāt vai piegādāsim tikai daļu preču. Par nepiegādāto pasūtījumu vai preci atgriezīsim samaksāto naudu.

PIEGĀDES IESPĒJAS:

(izvēle nākamajā solī)

Piegāde uz mājām
Izņemšana pakomātā
MonthJanFebMarAprMayJunJulAugSepOctNovDec
Sēšanas laiks laukā

Viena no visgaršīgākajām sēnēm, cepama bez iepriekšējas novārīšanas, piemērota žāvēšanai un marinēšanai un viena no visizplatītākajām meža sēnēm. Tas aug lapkoku un skujkoku mežos, bieži smilšainās, skābās augsnēs, parasti ķekaros. Bieži zem eglēm starp sūnām. Gailenes sastopamas no maija līdz novembrim. Pateicoties savam spēcīgajam, patīkamam, specifiskajam aromātam, tā ir populāra un novērtēta, jo īpaši kaltētā veidā. Pieliekot to citiem  ēdieniem, tā dod unikālu, patīkamu garšu un smaržu. Tai ir neregulāra cepure ar diametru 10-70 mm, jauna nedaudz izliekta, vēlāk kļūst ieliekta. Ēdamās gailenes tiek novērtētas pēc tās aromāta, garšas, cietības un kraukšķīguma. Izmanto daudzās receptēs, piemēram, kā pildījumu un gaileņu mērci - kaut kas garšīgs!
Audzēšana un kopšana:
1. Apkārt koka stumbram jāizrok trīs bedres 30–40 cm diametrā, 15 cm dziļas. Bedres jārok apmēram 0,5–5 m (aptuveni stumbra diametrs x 10) no stumbra.
2. Bedres līdz pusei jāpiepilda ar sagatavoto augsni, tad katrā bedrē jāieliek 1/3 no iepakojumā esošās sēņotnes. Jāpiepilda ar augsni līdz zemes virsmai un cieši jāsablīvē.
3. Stādīšanas vieta kārtīgi jāsalaista (1 spainis ūdens ap katru bedri).
4. Jāpārklāj ar lapu, skuju, sūnu, zariņu (piemēram, no meža) kārtu.
5. Sēņotnes attīstību stimulē cukura šķīdums (10 g cukura uz 10 l ūdens).
6. Ja sēņu augšanas laikā trūkst lietus, ieteicams regulāri mitrināt augsni.
Augļķermeņu parādīšanās. Ja ir atbilstoši apstākļi, sēnes var parādīties pirmajā vai otrajā gadā pēc iestādīšanas. Sēņotne ir efektīva 3–4 gadus.
Produktivitāte. Viena gada laikā pie viena koka var savākt no dažām līdz padsmit sēnēm.
Iepakojums. Bioloģisks sēšanai paredzēts sēņotnes pulveris – 10 g. Ražas varbūtība – 85-87 %.
Piezīme. Mikorizas sēņu (mikoriza – koku sakņu simbioze ar sēnēm) meža sēņu audzēšana amatieriem negarantē rezultātu, jo sēņu augšana ir ļoti atkarīga no laikapstākļiem un daudziem citiem faktoriem. To audzēšanai nepieciešams radīt apstākļus, kas pēc iespējas tuvāki dabiskajiem, un sēņotne jāizmanto, stingri ievērojot norādījumus. Ja laikapstākļi ir piemēroti, labus rezultātus var gūt salīdzinoši ātri.

Datu lapa
Sēšanas laiks laukāIV-X
Preču zīmeMYCELIUM

Vislabāk ir iegādāties visu kopā!

Preču atlikums noliktavā un mūsu interneta veikalā var atšķirties, tāpēc pastāv iespēja, ka mēs nevarēsim izpildīt jūsu pasūtījumu vai izpildīsim tikai daļu no tā, taču atmaksāsim jums naudas līdzekļus par nepieejamām precēm. Atmaksas termiņš ir 14 dienas. Preču krāsa, izmērs un citas īpašības var neatbilst realitātei to vizuālo īpašību dēļ, tāpēc, lūdzu, skatiet preču aprakstu. Preču fotoattēli ir tikai ilustratīvi, un tie ir tikai piemēri