No bērnības mēs dzirdam par to, cik kaitīgi veselībai ēst saldumus, bet runa iet par pārmērīgu saldumu ēšanu. Saldumam un īpaši šokolādei ir arī labvēlīga ietekme cilvēku organismam. •Saldie konditorejas izstrādājumi patiešām stimulē prātu un enerģiju ķermenim. Tas ir saistīts ar pašiem cukuriem - glikozi, fruktozi, laktozi un dažiem citiem, kas organismam ir visvieglāk asimilējamie. •Serotonīna - baudas un prieka hormona - ražošana. Pateicoties šai vielai, pēc šokolādes vai konfektēm mūsu garastāvoklis paaugstinās. •Atbrīvošanās no sliktas elpas. Rezerves konfektes kabatā dažkārt palīdz ļoti nopietnās sarunās! •Katra saldā produkta individuālās labvēlīgās īpašības. Piemēram, šokolādes priekšrocības ir asins veidošanās stimulēšana, saldējumā ir daudz olbaltumvielu un halva satur lielu daudzumu riekstu, kuriem ir daudz labvēlīgu īpašību. •Īpaši noderīga ir tumšā šokolāde: 100 g dienā uzlabo asinsvadu darbību un aizsargā ķermeni no brīvo radikāļu kaitīgās ietekmes. Zinātnieki ir atklājuši: divas stundas pēc tam, kad cilvēks apēd nedaudz melnās šokolādes, uzlabojas asinsrite un samazinās trombu iespējamība.