Dārzeņu stādiem

Dārzeņu stādi ir jauni stādi, kurus mērķtiecīgi audzē, līdz tos var iestādīt pastāvīgā stādu audzēšanas vietā. Dārzeņu stādus audzē no sēklām pēc tam, kad ir izvēlēti tiem ideāli apstākļi. Mērķis ir ražot veselīgu, enerģisku augu, kas sasniedz tā sugas un šķirnes īpašības, lai nodrošinātu optimālu augļu izmēru, krāsu, formu un garšas īpašības. Jauniem stādiem nepieciešami labvēlīgi augšanas apstākļi un īpaša aprūpe. Vispirms sēklas iesēj diedzēšanas kastēs, pēc tam atkarībā no sugas nolasa vai vairākas reizes pārstāda lielākos traukos atbilstoši auga vajadzībām. Jaunam augam nepieciešami noteikti temperatūras, mitruma un gaismas apstākļi, kas ļaus stādam izaugt veselam un stipram ar labi attīstītām saknēm. Kad stāds sāk veidot īstās lapas, var sākt lietot maigu mēslojuma devu. Kad stādi sasnieguši noteiktu izmēru un ir pietiekami spēcīgi, tos var pārstādīt uz galīgo audzēšanas vietu. Stāda saskaņā ar īpašām dārzeņu prasībām attiecībā uz attālumiem un citiem būtiskiem aspektiem. Pēc stādīšanas atklātā zemē vai siltumnīcā svarīgi augus uzraudzīt un kopt, regulāri laistīt, mēslot, novērot iespējamo slimību vai kaitēkļu profilaksei. Mēs vēlam patīkamu audzēšanas procesu un prieku par veselīgu, bagātīgu ražu! 

Lasīt vairāk
Rādīt lapā
Kārtot pēc
  •  
    ARBŪZI MINI LOVE F1 STĀDI (PORTĒTI)
    Kods: 0000001349221

    Saldi, sulīgi augļi. Ļoti maz sēklu. Liela raža. Augsta izturība pret slimībām. Piemērots audzēšanai siltumnīcā. Izvēlies siltāko vietu ārā, aizvēju. Augļu svars 3-5 kg. Kas tas ir - konkrēta dārzeņu šķirne tiek potēta uz īpaši selekcionēta hibrīda potcelma, lai iegūtu īpatnēju, spēcīgu stādu. Stāda ārā un siltumnīcā. Salīdzinot ar mūsu parasto dārzeņu...

      IZPĀRDOTS
    •  
      ARBŪZI SUGAR BABY STĀDI
      Kods: 4779018524087

      Arbūzu augļi sver apmēram 5-7kg, augļa mīkstums ir ļoti salds un sulīgs. Ārā ražu var sagaidīt tikai karstā vasarā, audzēšanai izvēloties no vēja aizsargātu, saulainu vietu. Lai augļi nogatavotos, stādus stāda gan ārā, gan siltumnīcā. Ja temperatūra ir zemāka par +15°C, stādi var iet bojā. Raža jānovāc pirms pirmajām salnām.

        IZPĀRDOTS
      •  
        BAKLAŽĀNS TSAKONI STĀDI
        Kods: 4779018524698

        Vidēji agrīna šķirne audzēšanai siltumnīcā. Izaug 75-85 dienu laikā pēc stādu iestādīšanas. Augstums 65-70cm. Augļi 22-24cm gari, purpursarkana miza ar baltām svītrām. Mīkstums ir balts, stingrs, nav rūgtas pēcgaršas. Pārtikā izmanto ceptā, sautētā un konservētā veidā. Piemērots mērču gatavošanai, pildīšanai, grilēšanai.

          IZPĀRDOTS
        •  
          CUKĪNI BOLOGNESE STĀDI
          Kods: 4779018524094

          Aug ķekarā, augļi gaiši zaļi, ar baltiem punktiem. Laba, maiga garša. Iegarenas mucas formas. Ražīga. Stādīt trūdvielām bagātā, mitrā augsnē. Piemērots pildītiem sautējumiem.

            IZPĀRDOTS
          •  
            CUKĪNI RAVEN STĀDI
            Kods: 4779018524940

            Agrs, vidēji liels, auglīgs, kvalitatīvs cukīni ar ļoti tumši zaļiem, cilindriskiem, nedaudz rievotiem augļiem. Āda ir plāna, spīdīga. Ilgu laiku saglabā savu izdevīgo izskatu. Stādīt trūdvielām bagātā, mitrā augsnē. Piemērots salātiem, cepšanai, pildītiem sautējumiem.

              IZPĀRDOTS
            •  
              GURĶI CONITO F1 STĀDI (POTĒTS)
              Kods: 0000001349214

              Īsi augļi, smalki rievoti. Liela raža. Audzē atklātā laukā vai siltumnīcās. Ļoti augsta izturība pret miltrasu. Piemērots svaigam patēriņam, marinēšanai un sālīšanai. Kas tas ir - īpaša dārzeņu šķirne tiek uzpotēta uz īpaši selekcionēta hibrīda potcelma, lai iegūtu īpatnēju, spēcīgu dzinumu. Stāda ārā un siltumnīcā. Salīdzinot ar mūsu parasto dārzeņu...

                IZPĀRDOTS
              •  
                GURĶI CYRANO F1 STĀDI (POTĒTI)
                Kods: 0000001349207

                Gari augļi, bez sēklām, bez rūgtuma, stingri. Augsta izturība pret nelabvēlīgiem augšanas apstākļiem.  Audzē atklātā laukā vai siltumnīcās. Ražas novākšana VII-X mēnešos. Kas tas ir - konkrēta dārzeņu šķirne tiek uzpotēta uz īpaši selekcionēta hibrīda potcelma, lai iegūtu īpatnēju, spēcīgu stādu. Stāda ārā un siltumnīcā. Salīdzinot ar mūsu parasto dārzeņu...

                  IZPĀRDOTS
                • PIEGADE
                •  
                  GURĶI PASALIMO STĀDI
                  Kods: 4779018522519

                  Augļi zaļi, lielos pauguros, cilindriski, nav pakļauti aizaugšanai. Šķirnei raksturīga augsta augšanas intensitāte, izturīga pret slimībām.

                    IZPĀRDOTS
                  •  
                    GURĶI POLONEZ STĀDI
                    Kods: 4779018524513

                    Audzējami siltumnīcās un ārā. Augļi ir vienāda izmēra, taisni, zaļi, nedaudz noapaļoti. Piemēroti lietošanai svaigā un konservētā veidā. To raksturo plāna miza un blīvs mīkstums, kas nezaudē savu kraukšķīgumu pat pēc apstrādes. Augļo ilgi un bagātīgi. 

                      IZPĀRDOTS
                    •  
                      GURĶU LUNGO VERDE STĀDI
                      Kods: 4779018522595

                      Augļi ir nedaudz rievoti, tumši zaļi, 25-30cm gari, sver 380-420 gramus, ļoti garšīgi.

                        IZPĀRDOTS
                      •  
                        MELONE RETATO DEGLI ORTOLANI STĀDI
                        Kods: 4779018524124

                        Vidēji agra šķirne. Augļi ir apaļi, tumši zaļi ar krēmkrāsas sietu. Kad tas ir pilnībā nogatavojies, krāsa mainās uz dzeltenbrūnu. Mīkstums ir oranžs, un tam ir raksturīga meloņu smarža. Izaug līdz 2kg. Siltumu mīlošs augs, audzē siltā aizvējā. Uz stīgām ieteicams atstāt pāris augļus.

                          IZPĀRDOTS
                        •  
                          PAPRIKA ASĀ CAYNE STĀDI
                          Kods: 4779018522601

                          Agra asā šķirne, zaļi un sarkani augļi, spēcīga garša. Augļus var lietot svaigā veidā, konservēt, žāvēt. Audzē siltumnīcās, ziemas dārzos, karstā vasarā labi augļo ārā.

                            IZPĀRDOTS
                          •  
                            PAPRIKA ASĀ PEPPERONI PICCANTE stādi
                            Kods: 4779018524070

                            Zema, asā, vidēji agrīnā paprikas šķirne. Augļi ir apaļi, mazi, pilnībā nogatavojušies, tumši sarkani, asi pikanti. Audzē atklātā laukā vai siltumnīcās. 

                              IZPĀRDOTS
                            •  
                              PAPRIKA FLORINE STĀDI
                              Kods: 4779018524162

                              Audzējami siltumnīcās vai ārā. Augļi lieli, iegareni konusveida, saldi, garšīgi. Lieto svaigā veidā un konservē. 

                                IZPĀRDOTS
                              •  
                                PAPRIKA QUADRATO GIALLO STĀDI
                                Kods: 4779018522441

                                Vidēji agrīna šķirne. Augi ir kupli, diezgan augsti. Augļi ir lieli, četrkameru, biezām sienām, sver aptuveni 280 g, sieniņu biezums ir 7-8 mm, nogatavojušies ir dzelteni. Tos izmanto svaigus, konservētus, sautētus, īpaši piemēroti zivju ēdienu garšas uzlabošanai. Audzē neapsildāmās siltumnīcās vai ārā.

                                  IZPĀRDOTS
                                •  
                                  PAPRIKA QUADRATO ROSSO STĀDI
                                  Kods: 4779018522458

                                  Vidēji agrīna šķirne. Augi ir kupli, diezgan augsti. Augļi ir lieli, četrkameru, biezām sienām, sver aptuveni 280 g, sieniņu biezums ir 7-8 mm, nogatavojušies ir sarkani. Tos izmanto svaigus, konservētus, sautētus, īpaši piemēroti zivju ēdienu garšas uzlabošanai. Audzē neapsildāmās siltumnīcās vai ārā.  

                                    IZPĀRDOTS
                                  •  
                                    TOMĀTI ARAWAK STĀDI
                                    Kods: 4779018525374

                                    Augsts, vidēji agrs hibrīds. Audzējams siltumnīcā. Raža ir bagātīga. Nepieciešama papildu mēslošana ar kalcija nitrātu. Augļi bumbierveida, gaļīgi, vienāda izmēra, kvalitatīvi, garšīgi, sver 120-150 g. 

                                      IZPĀRDOTS
                                    •  
                                      TOMĀTI BOBCAT STĀDI
                                      Kods: 4779018522656

                                      Hibrīda determinantu tomātu sēklu šķirne audzēšanai atklātā augsnē. Augstums nepārsniedz metru. Tomātu augļi tumši sarkani 180-250g, gaļīgi, ļoti garšīgi, noturīgi. Augi ir izturīgi pret sliktiem laikapstākļiem, nebaidās no tiešiem saules stariem, tiem ir spēcīga sakņu sistēma.

                                        IZPĀRDOTS
                                      •  
                                        TOMĀTI BROOKLYN STĀDI
                                        Kods: 4779018522489

                                        Augsts hibrīds. Augļi gaļīgi, garšīgi, spilgti sarkani, aptuveni 150-170g svarā, neplaisā. Šķirne ir izturīga pret temperatūras maiņām. Augļus var lietot svaigā veidā un konservēt. Hibrīds ir izturīgs pret verticillozei, fuzariozi, brūnplankumainību, tabakas mozaīkas vīrusu un fuzariozes vītumu.

                                          IZPĀRDOTS
                                        •  
                                          TOMĀTI BUFFALOSTEAK F1 STĀDI (POTĒTI)
                                          Kods: 0000001349160

                                          Ļoti lieli, sulīgi augļi. Var sasniegt līdz 300 g svara. Augs sasniedz apmēram 1,5 m augstumu. Augsta izturība pret slimībām. Kas tas ir - konkrēta dārzeņu šķirne tiek uzpotēta uz īpaši selekcionēta hibrīda potcelma, tādējādi iegūstot īpatnēju, spēcīgu stādu. Stāda ārā un siltumnīcā. Salīdzinot ar mūsu parasto dārzeņu dēstu, tas ir - Lielāks, - Spēcīgāks...

                                            IZPĀRDOTS
                                          •  
                                            TOMĀTI CARMELO STĀDI
                                            Kods: 4779018522625

                                            Agrīna augsto tomātu sēklu hibrīds ir paredzēts audzēšanai siltumnīcās un atklātā augsnē.  Audzējot ārā ir nepieciešams balsts. Augļi līdz 200g tumši sarkana krāsa, īpaši laba garša Tomātiem raksturīga spēcīga augšanas enerģija, audzina 6-7 ķekarus. Ļoti populārs Eiropā starp audzētājiem amatieriem.

                                              IZPĀRDOTS
                                            •  
                                              TOMĀTI CITRINA STĀDI
                                              Kods: 4779018524186

                                              Augsts. Auglīga šķirne ar oriģinālām tomātu augļu formām, kas atgādina citronus. Augļi sver 75-85 gramus, plānas mizas, ļoti garšīgi. Tos audzē siltumnīcās, karstā vasarā der arī ārā, audzēšanai izvēlas saulainu, no vējiem aizsargātu vietu.  

                                                IZPĀRDOTS
                                              •  
                                                TOMĀTI COSTOLUTO FIORENTINO STĀDI
                                                Kods: 4779018524773

                                                Veģetācijas periods – 90 dienas. Augļi plakani, ļoti rievoti, sver aptuveni 180-200 g, gaļīgi, garšīgi. Lieto svaigus, piemēroti mērču pagatavošanai.

                                                  IZPĀRDOTS
                                                •  
                                                  TOMĀTI COUR DI BUE STĀDI
                                                  Kods: 4779018522427

                                                  Daļēji vēlīna šķirne ar lieliem sirds formas augļiem. Mīkstas, gandrīz bez sēklām, lielas, smaržīgas, miltainas. Krūmam ir spēcīga izaugsme un to var audzēt ārā. Krūmi ir augsti, tos nepieciešams piesiet. Gludi, sārti violeti. 

                                                    IZPĀRDOTS
                                                  •  
                                                    TOMĀTI DELFINE STĀDI
                                                    Kods: 477901852250

                                                    Augsts, vidēji agrs hibrīds. Audzējami siltumnīcās vai ārā. Augļi ir stingri, sarkani, spīdīgi, apaļi, klasiskas formas, sasniedz aptuveni 150 g svaru. Augsta tolerance pret temperatūras svārstībām. Ilgi stāv, kad novākts.

                                                      IZPĀRDOTS
                                                    •  
                                                      TOMĀTI DUO STĀDI
                                                      Kods: 477901852444

                                                      Augsta, vidēji agra šķirne. Piemērots audzēšanai siltumnīcā un ārā. Augļi ir dekoratīvi, vidēji mazi, apaļi, sasniedz 4 cm diametru. Nogatavojoties, tie maina krāsu uz sarkanu ar dzeltenīgām svītrām. Līdz 25 augļiem vienā ķekarā. 

                                                        IZPĀRDOTS
                                                      •  
                                                        TOMĀTI GOURMANDIA F1 STĀDI (POTĒTI)
                                                        Kods: 0000001349184

                                                        Šķirne ir piemērota audzēšanai ārā. Augļi sasniedz 150-200 g svaru. Stādīt saulainā, siltā vietā. Liela raža. Kas tas ir - konkrēta dārzeņu šķirne tiek uzpotēta uz īpaši selekcionēta hibrīda potcelma, tādējādi iegūstot īpatnēju, spēcīgu stādu. Stāda ārā un siltumnīcā. Salīdzinot ar mūsu parasto dārzeņu dēstu, tas ir - Lielāks, - Spēcīgāks - Izturīgāks...

                                                          IZPĀRDOTS
                                                        •  
                                                          TOMĀTI IMAGINE MAXI ROSE F1 STĀDI (POTĒTI)
                                                          Kods: 0000001349177

                                                          Audzē atklātā laukā vai siltumnīcās.  Augļi ir gaļīgi, ļoti garšīgi, ar maigu garšu, sasniedz 150-200 g svaru. Stādīt saulainā, siltā vietā. Augsts ražīgums. Kas tas ir - konkrēta dārzeņu šķirne tiek uzpotēta uz īpaši selekcionēta hibrīda potcelma, iegūstot īpatnēju, spēcīgu stādu. Stāda ārā un siltumnīcā. Salīdzinot ar mūsu parasto dārzeņu dēstu, tas ir...

                                                            IZPĀRDOTS
                                                          •  
                                                            TOMĀTI KILATES STĀDI
                                                            Kods: 4779018522649

                                                            Plūmju tips, garš hibrīds. Audzē siltumnīcās. Augļi sasniedz 70-90 g svaru, ovālas formas, tumši sarkani, stingri. Augsta tolerance pret temperatūras svārstībām. 

                                                              IZPĀRDOTS
                                                            •  
                                                              TOMĀTI MAMIRIO STĀDI
                                                              Kods: 4779018522632

                                                              Aveņu krāsas augsto hibrīdu tomātu šķirnes sēklas. Pagarināta cikla tomāti, agri, audzēšanai siltumnīcās. Ķekarā ir 6 augļi, tomātu svars no 180g līdz 220g. Augļi ļoti garšīgi, spīdīgi.

                                                                IZPĀRDOTS
                                                              •  
                                                                TOMĀTI ORANGE STĀDI
                                                                Kods: 4779018525398

                                                                Vidēji agra, zema šķirne. Augļi spilgti oranži, apaļi, ļoti garšīgi. Audzē atklātā laukā vai siltumnīcās.

                                                                  IZPĀRDOTS
                                                                •  
                                                                  TOMĀTI PATIA RED F1 STĀDI (POTĒTI)
                                                                  Kods: 0000001349191

                                                                  Audzē atklātā laukā vai siltumnīcās. Īpaši liela raža. Augļi ir plūmveida, ar oranžu miziņu, garšīgi, aromātiski, sasniedz 90-100 g. Stāda saulainā, siltā vietā. Ir nepieciešams atbalsts. Kas tas ir - konkrēta dārzeņu šķirne tiek uzpotēta uz īpaši selekcionēta hibrīda potcelma, lai iegūtu īpatnēju, spēcīgu stādu. Stāda ārā un siltumnīcā. Salīdzinot ar...

                                                                    IZPĀRDOTS
                                                                  •  
                                                                    TOMĀTI PETOMECH STĀDI
                                                                    Kods: 4779018524803

                                                                    Krūms ir izturīgs, līdz 150cm augsts. Piemērots audzēšanai siltumnīcā un ārā. Nepieciešams piesiet. Iegarena, vistas olas lielumā, apmēram 120g, garšīgi. Spilgti sarkana krāsa, labi lobās. Vidēji agra šķirne. Izturīgs pret tomātu slimībām. Audzēšanai siltumnīcās un ārā.

                                                                      IZPĀRDOTS
                                                                    •  
                                                                      TOMĀTI RED CHERRY STĀDI
                                                                      Kods: 4779018522588

                                                                      Agrīna, augsta tomātu šķirne. Augļi ir mazi, saldi un sulīgi. Augļu svars ir aptuveni 15-20g. Augs stiprs, krūmveidīgs, piemērots audzēšanai puķu podos, siltumnīcās un ārā. Raža tiek novākta 50-60 dienas pēc stādu iestādīšanas.

                                                                        IZPĀRDOTS
                                                                      •  
                                                                        TOMĀTI ROMA stādi
                                                                        Kods: 4779018522434

                                                                        Ēdamie tomāti Roma. Vidēji agrīna tomātu šķirne. Augļiem ir maiga garša, gaļīgi, iegareni ("plūmju"), augļa svars var sasniegt aptuveni 50-100 g. Auga augstums var sasniegt 150 cm. Tomāti ir piemēroti audzēšanai ārā un plēves siltumnīcās. Ieteicams konservēšanai, mērču, sulu pagatavošanai. Šķirne ir izturīga pret Verticillium un fuzariozes vītumu.

                                                                          IZPĀRDOTS
                                                                        •  
                                                                          TOMĀTI S. MARZANO STĀDI
                                                                          Kods: 4779018522410

                                                                          Vēlīnā, augsta tomātu šķirne. Augļi ir iegareni, ļoti garšīgi, piemēroti svaigam un pārstrādātam patēriņam. Īpaši piemēroti konservēšanai. Audzējami polietilēna siltumnīcās, karstā vasarā var audzēt arī ārā, taču svarīgi izvēlēties saulainu vietu.   

                                                                            IZPĀRDOTS
                                                                          •  
                                                                            TOMĀTS STARLIAS CHOCO POTĒTAIS DĒSTS stāds
                                                                            Kods: 0000001436044

                                                                            130-150 g svars, sarkanīga šokolādes krāsas miza. Audzē siltumnīcās vai ārā. Salīdzinot ar mūsu parastajiem dārzeņu stādiem, tas: - Lielāks- Stiprāks- Tiek audzēts ar 2-3 kātiem- Izturīgāks pret nelabvēlīgiem augšanas apstākļiem un slimībām- Spēcīgākas saknes - tiek uzņemts vairāk barības vielu, saknes aug dziļāk - augs aug labāk- Liela izturība pret...

                                                                              IZPĀRDOTS
                                                                            •  
                                                                              TOMĀTS STARLIAS PINK POTĒTAIS DĒSTS stāds
                                                                              Kods: 0000001436037

                                                                              100-120 g svars, rozā miza. Audzē siltumnīcās vai ārā. Salīdzinot ar mūsu parastajiem dārzeņu stādiem, tas: - Lielāks- Stiprāks- Tiek audzēts ar 2-3 kātiem- Izturīgāks pret nelabvēlīgiem augšanas apstākļiem un slimībām- Spēcīgākas saknes - tiek uzņemts vairāk barības vielu, saknes aug dziļāk - augs aug labāk- Liela izturība pret sēnīšu slimībām.-...

                                                                                IZPĀRDOTS
                                                                              •  
                                                                                TOMĀTU MARMANDE STĀDI
                                                                                Kods: 4779018525381

                                                                                Vidēji agra, augsta, līdz 150-170 cm gara šķirne. Augļi lieli un gaļīgi, 150-170 g, ļoti garšīgi, ar plānu mizu. Tos audzē polietilēna siltumnīcās, bet karstās vasarās var audzēt arī ārā. Audzējot ārā, izvēlieties saulainu vietu.

                                                                                  IZPĀRDOTS
                                                                                •  
                                                                                  TOMĀTU S.PIERE stādi
                                                                                  Kods: 4779018524797

                                                                                  Vidēji agrīna augsta tomātu šķirne. Auglīga, populāra. Veģetācijas periods - 80 dienas. Augļi vidēji lieli, garšīgi, sver ap 160g. Augļo arī vēsākā vasarā līdz rudenim. Aug polietilēna siltumnīcās un ārā.

                                                                                    IZPĀRDOTS
                                                                                  •  
                                                                                    TOMĀTU STARLIAS CHOCO F1 STĀDI (POTĒTI)
                                                                                    Kods: 0000001349153

                                                                                    Augļi sarkani ar melnu mizu, saldi, aromātiski. Audzē atklātā laukā vai siltumnīcās. Augi sasniedz 1,2 m augstumu. Ražas novākšana VII-X mēnešos. Augļu svars sasniedz 130-150 g. Stādīt saulainā, siltā vietā. Liela raža. Izmantojiet balstus, lai atbalstītu augu. Kas tas ir - konkrēta dārzeņu šķirne tiek uzpotēta uz īpaši selekcionēta hibrīda potcelma, lai...

                                                                                      IZPĀRDOTS