SAKĀRTOT PĒC FILTRA:

Konservēti produkti

Konservēšana pirmo reizi tika izstrādāta 18. gadsimta beigās, lai kara laikā izveidotu stabilu pārtikas avotu karavīriem un jūrniekiem. Konservēšana ir metode, ko izmanto, lai ilgstoši saglabātu pārtiku hermētiskos traukos. Konservēšanas process ir diezgan viegls: 1. Pārstrāde: pārtika tiek notīrīta, sagriezta šķēlēs, sasmalcināta, cepta vai vārīta; 2. Plombēšana: Pārstrādāta pārtika tiek iesaiņota burkās; 3. Karsēšana: burkas karsē, lai iznīcinātu kaitīgās baktērijas un novērstu sabojāšanos. Tas ļauj pārtikas produktiem kļūt droši lietojamiem 1 līdz 5 gadus vai pat ilgāk. Konservētiem produktiem ir savas priekšrocības, pateicoties kuram konservēta pārtika ir tik populāra: * konservēšanas process neietekmē olbaltumvielas, ogļhidrātus vai taukus, un pārtika saglabā ievērojamu uzturvielu daļu. * lielākā daļa minerālvielu un taukos šķīstošo vitamīnu (piemēram, A, D, E un K) tiek saglabāti. Tomāti un kukurūza sildot izdala vairāk antioksidantu, padarot dārzeņu konservus par vēl efektīvāku antioksidantu barības vielu avotu. * minimālais gatavošanas laiks, tie ir neticami ērti.

Lasīt vairāk