Kreses ir ārkārtīgi ātri augoši augi, kuri ir prasīgi pret augšanas apstākļiem. Parasti kressalātus izmanto, kad tie ir mazi, lai papildinātu ēdienu ar īpašu garšu. Svaigās lapas iespējams likt uz maizītēm, gaļas, zivīm vai olu ēdienos. Sēklas parasti izdīgst aptuveni 2-3 dienu laikā, bet izaug - aptuveni 7-14 dienu laikā. Augšanas periodā kressalātiem nepieciešamas rūpes un regulāra laistīšana. Šiem garšaugiem nav nepieciešamas dobes, bieži vien tiem nevajag pat zemi un augsni - sēklas iespējams audzēt arī uz mitra papīra. Parasti kressalātu lapas izmanto uzturā tad, kad tās ir pavisam mazas un svaigas, aptuveni 7-10 cm garas. Lai tās izmantotu, atliek tās vienkārši nogriezt un izmantot sev vēlamajā veidā. Iegādājieties kressalātu sēklas tiešsaistē, izmantojot interneta veikalu Veikalsdarzam.lv un izmēģiniet šo augu audzēšanu arī savā virtuvē!
KRESSALĀTISēklas jauno lapiņu – mikrozaļumu – audzēšanai. Sēklas sēj visu gadu lecektīs vai seklās polimēru kastītēs – tām nepieciešama gaisma, siltums, kā arī irdens un auglīgs substrāts.
Viengadīgs zālaugs, viegli audzējams un ļoti ātri augošs augs. Pārtikā izmanto smalkās, aromātiskās, pikantās lapiņas. Kressalātu lapās ir jods, kalcijs, dzelzs sāļi, karotīns, daudz C vitamīna. Zaļās lapiņas liek uz sviestmaizēm, tās var pievienot gaļas, zivju, biezpiena un olu ēdieniem. Sēklas sadīgst 2-3 dienās, ja vēlaties, lai jums pastāvīgi būtu...
Viengadīgs, viegli audzējams un ļoti ātri augošs augs. Pārtikā lieto sīkās, aromātiskās lapas ar pikanto garšu. Svaigas lapiņas liek uz sviestmaizēm, pievieno gaļas, zivju, biezpiena un olu ēdieniem. Sēklas sadīgst 2-3 dienās. Lai visu laiku būtu kressalāti, tie jāsēj ik pēc 7-14 dienām. Kressalātu lapās ir jods, kalcijs, dzelzs sāļi, karotēns, B grupas...
Pārtikā izmantojamas smalkās, aromātiskās, pikantās lapiņas. Sēklas uzdīgst 2–3 dienu laikā, ja vēlaties, lai jums pastāvīgi ir kressalāti, tie jāsēj ik pēc 7–14 dienām.
Kressalātu audzēšanai var izmantot perlītu, zāģu skaidas, kokosa šķiedras spilventiņus, filtra papīru. Agrai lietošanai vāc 5-7 dienas augušus dīgstus. Lapu raža ienākas 20-25 dienās pēc sējas. Sēju atkārto ar 10-20 dienu intervālu.