SAKĀRTOT PĒC FILTRA:

Cena
5 73
Augu iedalījums
more... less
Saulaina vieta
more... less
Daļēja ēna
more... less
Aukstā zon
more... less
Taipa
more... less
Skujkoku sugas
more... less

Pacipreses

Pacipreses ir mūžzaļš skuju koks, kas pieder cipreses ģimenei. Dabiskos apstākļos šādu augu augstums dažos gadījumos sasniedz 70 m. Bieži vien cilvēki sajauc pacipreses ar tūju vai patūju, tomēr pacipreses atšķiras ar to, ka tās zari ir mazāki un plakanāki. Šim kokam ir arī piramīdveida vainags, kas ir ļoti līdzīgs tujai. Kipreses dzimtā zeme ir Ziemeļamerika un Austrumāzija. To sāka kultivēt 18. gadsimta beigās. Pacipreses tiek kultivēts gan dārzā, gan mājās. Pacipreses stādīšanai ieteicams izvēlēties teritoriju, kas atrodas daļējā ēnā, taču jāizvairās no zemienes, jo tajās stagnē auksts gaiss. Sugām ar gaiši zilām vai zaļām adatām vajag salīdzinoši mazāk gaismas nekā tām, kurām ir zaļgani dzeltenas adatas. Augsnei jābūt piesātinātai ar barības vielām, vislabāk ir labi nosusināta, ja tā ir mālaina un ne kaļķaina. Parasti stāda pavasarī aprīlī, taču ieteicams rudenī sagatavot bedrīti stādīšanai, un augsnei būs laiks pienācīgi nokārtoties un sagatavoties. Jāpievērš uzmanība tam, ka šim augam nepieciešama sistemātiska laistīšana, kas jāveic reizi nedēļā, vienam krūmam tiek ņemts apmēram spainis ūdens.

Lasīt vairāk
Rādīt lapā
Kārtot pēc
  • 5,50 € / GAB
    PACIPRESE LAUSONA IVONNE
    Kods: 000000116996

    Mūžzaļš, dekoratīvs skujkoks. Skujas mīkstas, gandrīz plakanas, spilgti dzeltenzaļas no pavasara līdz vasarai, paliek zeltaini dzeltenas ziemā. Kamēr augs ir jauns, tas dabiski aug kolonnas formā, vēlāk tas paliek nedaudz platāks. Izturīgs pret atzarošanu. Stādīt saulainā vietā. Nepieciešama caurlaidīga, minimāli skāba augsne. Nav prasīga, izturīga.

    • Augu iedalījums: Skujkoki
  • 73,00 € / GAB
    STRUPZVĪŅU (HINOKI) PACIPRESE NANA GRACILIS
    Kods: 000000113707

    Mūžzaļš, lēni augošs skujkoks. Veido savērptus, vēdekļveida zarus blīvos, daudzpakāpju slāņos. Mitra, labi nosusināta augsne. Nav prasīga, izturīga. Atzarot nav nepieciešams.

    • Augu iedalījums: Skujkoki