Mikrozaļumi – svaiga raža visu gadu. Sēklas paredzētas jaunu lapu audzēšanai, sēj visu gadu lecektīs vai seklu kastēs – diedzē kūdras tabletē vai uz sterilas šķiedras, ēd bez saknēm. Mikrozaļumiem diedzē dārzeņu, garšvielu vai atsevišķu ziedu sēklas. Šie jaunie stādi izaugs ļoti ātri, paies tikai 5-10 dienas un varēsiet tos baudīt, tikai nepieciešams regulāri sēt un laistīt. Tie ir noderīgi un garšīgi jaunie dīgsti ēdienu aromatizēšanai un dekorēšanai. Atkarībā no auga veida mikrozaļumi var ne tikai patīkami pārsteigt ar savu izteiksmīgo garšu vai krāsām, bet arī ar lielisko aromātu. Nebaidieties eksperimentēt, sēt un audzēt dažāda veida mikrozaļumus. Tādā veidā jūs varat viegli izvēlēties tos, kas jums patīk visvairāk: pēc garšas, formas, krāsas, audzēšanas vai kopšanas. Apmeklē veikalsdarzam.lv un izvēlies gardākos mikrozaļumus!
Pārtikā izmantojamas smalkās, aromātiskās, pikantās lapiņas. Sēklas uzdīgst 2–3 dienu laikā, ja vēlaties, lai jums pastāvīgi ir kressalāti, tie jāsēj ik pēc 7–14 dienām.
Piemēroti audzēšanai uz palodzes un dārzā.Maisījuma daudzums iepakojumā kopā 5,0 g. – zaļie redīsi – 2,0 g., violetie kāposti – 3,0 g.
Viengadīgs, aromātisks garšaugs, ārstniecisks augs, medusaugs. Pārtikā izmanto patīkami smaržīgās un rūgtenās lapas svaigā un kaltētā veidā vai lapu un ziedu maisījumu. Baziliks var aizstāt melnos piparus, īpaši labs un kulināru vidū novērtēts ir bazilika, diļļu un estragona maisījums. Audzē dobēs, uz balkona, uz palodzes virtuvē. Audzēšanai jāizvēlas...
Sēklas jauno lapiņu – mikrozaļumu – audzēšanai. Mikrozaļumus izmanto pievienošanai ēdieniem vai dekorēšanai. Sēklas sēj visa gada garumā dēstu audzēšanas kastītēs vai parastās seklās kastītēs – diedzē kūdras tabletē vai uz sterilas šķiedras. Ēd bez saknēm.Zirņu mikrozaļumi ir veselīga un garda sastāvdaļa, ko varat pievienot savam uzturam un izbaudīt to...
Sēklas jauno lapiņu – mikrozaļumu – audzēšanai. Tajās daudz vitamīnu, antioksidantu, minerālvielu un hlorofila. Tās augsti novērtē lielās uzturvērtības dēļ, stiprina veselību, veicina gremošanu, vielmaiņu un aktivizē visa organisma darbību. Saka, ka zaļumu lietošana pozitīvi ietekmē cilvēku veselību un pasargā no deģeneratīvām novecošanās slimībām. Biešu...
Antioksidantu, A, B, C, E, K vitamīnu, kalcija, kālija un dzelzs avots. Sēklas pirms diedzēšanas nomazgā, pēc tam ieber traukā un mērcē no 10-24 stundām, lai tās piebriest. Pēc tam sēklas noskalo un ievieto diedzēšanas traukā vai sēj podiņā auglīgā substrātā. Dīgst istabas temperatūrā 5-14 dienās. Lieto kā piedevu salātos vai uz sviestmaizēm.
Asni pilni veselībai noderīgām vielām - vienlaikus zems kaloriju daudzums un augsts vitamīnu un mikroelementu saturs, tāpēc to lieto kā uztura bagātinātāju, kas arī var palīdzēt cīņā pret onkoloģiskām saslimšanām un diabētu, osteoporozi, iekaisumu profilaksei. Viens no labākajiem produktiem holesterīna līmeņa samazināšanai. Pirms ievietošanas diedzējamā...
Sēklas pirms diedzēšanas nomazgā, pēc tam ieber traukā un mērcē ūdenī no 10 līdz 24 stundām, lai tās piebriest. Pēc tam sēklas noskalo un ievieto diedzējamā traukā. Dīgsti istabas temperatūrā izdīgst 2-7 dienās. Dīgšanas laikā katru dienu 2-4 reizes tās nepieciešams noskalot. Mungo pupiņas nesatur glutēnu. Dīgšanas procesā dzinumos paaugstinās vitamīnu un...
Lai atvieglotu dīgšanu sēklas mērcē vārītā, atdzesētā tīrā ūdenī dažas stundas, lai tās piebriest. Pēc tam noskalo un trauku ar sēklām pārsedz ar marli vai caurumotu vāciņu. Skalo 2 reizes dienā. Lielisks augu valsts olbaltumvielu avots. Jaunajos dzinumos augsts vitamīnu A, B, C un E, neaizvietojamo aminoskābju, antioksidantu saturs. Lieto kā piedevu...
Sēklas jauno lapiņu – mikrozaļumu – audzēšanai. Mikrozaļumus izmanto pievienošanai ēdieniem vai dekorēšanai. Sēklas sēj visa gada garumā dēstu audzēšanas kastītēs vai parastās seklās kastītēs – diedzē kūdras tabletē vai uz sterilas šķiedras. Ēd bez saknēm. Saulēgrāžu mikrozaļumi ir veselīgs un garšus komponents, ko varat iekļaut savā uzturā, lai baudītu...
Sēklas jauno lapiņu – mikrozaļumu – audzēšanai. Mikrozaļumus izmanto pievienošanai ēdieniem vai dekorēšanai. Sēklas sēj visa gada garumā dēstu audzēšanas kastītēs vai parastās seklās kastītēs – diedzē kūdras tabletē vai uz sterilas šķiedras. Ēd bez saknēm. Koriandra mikrozaļumi ir veselīgs un garšus komponents, ko varat iekļaut savā uzturā, lai baudītu to...
Sēklas jauno lapiņu – mikrozaļumu – audzēšanai. Mikrozaļumus izmanto pievienošanai ēdieniem vai dekorēšanai. Sēklas sēj visa gada garumā dēstu audzēšanas kastītēs vai parastās seklās kastītēs – diedzē kūdras tabletē vai uz sterilas šķiedras. Ēd bez saknēm. Kāpostu mikrozaļumi ir veselīga un garda sastāvdaļa, ko pievienot savam uzturam un izbaudīt to...
Sēklas jauno lapiņu – mikrozaļumu – audzēšanai. Mikrozaļumus izmanto pievienošanai ēdieniem vai dekorēšanai. Sēklas sēj visa gada garumā dēstu audzēšanas kastītēs vai parastās seklās kastītēs – diedzē kūdras tabletē vai uz sterilas šķiedras. Ēd bez saknēm. Rucola mikrozaļumi ir veselīga un garda sastāvdaļa, ko varat pievienot savam uzturam un izbaudīt to...
Sēklas jauno lapiņu – mikrozaļumu – audzēšanai. Mikrozaļumus izmanto pievienošanai ēdieniem vai dekorēšanai. Sēklas sēj visa gada garumā dēstu audzēšanas kastītēs vai parastās seklās kastītēs – diedzē kūdras tabletē vai uz sterilas šķiedras. Ēd bez saknēm. Kressalāti mikrozaļumi ir veselīga un garda sastāvdaļa, ko varat pievienot savam uzturam un izbaudīt...
Sēklas jauno lapiņu – mikrozaļumu – audzēšanai. Mikrozaļumus izmanto pievienošanai ēdieniem vai dekorēšanai. Sēklas sēj visa gada garumā dēstu audzēšanas kastītēs vai parastās seklās kastītēs – diedzē kūdras tabletē vai uz sterilas šķiedras. Ēd bez saknēm. Redīsu mikrozaļumi ir veselīga un garšīga sastāvdaļa, ko varat iekļaut savā uzturā, lai izbaudītu to...
Sēklas jauno lapiņu – mikrozaļumu – audzēšanai. Mikrozaļumus izmanto pievienošanai ēdieniem vai dekorēšanai. Sēklas sēj visa gada garumā dēstu audzēšanas kastītēs vai parastās seklās kastītēs – diedzē kūdras tabletē vai uz sterilas šķiedras. Ēd bez saknēm. Sinepju mikrozaļumi ir veselīga un garšīga sastāvdaļa, ko varat iekļaut savā uzturā, lai izbaudītu...