Gurķi - vieni no iecienītākajiem un populārākajiem dārzeņiem, kuri tiek audzēti gan siltumnīcās, gan dārzos, gan arī podos uz palodzēm un terasēm. Parasti gurķus iedala pēc to formas - garajos un īsajos. Izvēloties gurķu sēklas, noteikti jāņem vērā tas, kā jūs to izmantosiet. Gurķus var ēst svaigā veidā, marinēt vai skābēt. Noteikti jāatceras, ka gurķi mēdz būt dažādi - tādi, kas pašapputeksnējas, daļēji pašapputeksnējas vai neapputeksnējas paši. Gurķus var stādīt gan podos, gan augsnē. Ja vēlaties gurķus audzēt siltumnīcā, iesakām tos stādīt podiņos un pēc tam pārstādīt - tā tie izaugs ātrāk. Augsnē tos parasti stāda pēc salnām. Ja vēlaties bagātīgu ražu, augi kārtīgi jālaista un arī jāmēslo. Protams, jānovāc arī augļi, īpaši tie, kas sabojājušies vai ir pārgatavojušies. Atklājiet gardākās un auglīgākās šķirnes mūsu interneta veikalā Veikalsdarzam.lv!
Izturīgi pret īsto miltrasu un gurķu mozaīkas vīrusu. Labi panes neīsto miltrasu.Vislabāk aug ar humusu bagātā, auglīgā, ūdens un gaisa caurlaidīgā augsnē.
Sēja: aprīlī - maija sākumā siltumnīcā, dēstu izstāda laukā jūnija sākumā 15x100-140 cm attālumā. Tiešā sēja uz lauka: jūnija sākumā. Labi aug arī plēves siltumnīcās, izstādīt ne agrāk par martu. Ražu sāk vākt pēc 45-47 dienām pēc uzdīgšanas. Pašauglīgs hibrīds, izturīgs pret kraupi, tolerants pret mozaīku un miltrasu, augļi bez rūgtuma, piemēroti...
Ļoti agrīna, ražīga, "minisalātu" tipa, pašapputes hibrīdā šķirne. Audzējama plēves siltumnīcā vai podos uz lodžijas, terases, balkona. Gludo augļu garums 10-14 cm. Slimību izturība ļoti laba. Audzējot dēstiem februārī, nepieciešams papildus apgaismojums. Uz 1 m² izstāda 2-3 augus.
Agrīns ražīgs pašapputes hibrīds. Audzē siltumnīcās un uz lauka. Augļi vienāda lieluma, taisni, tumši zaļi, smalkām kārpiņām. Piemēroti lietošanai svaigā veidā un konservēšanai. Šis hibrīds speciāli radīts rūpnieciskai konservēšanai. Raksturīga plāna miziņa un blīvs mīkstums, kas nezaudē kraukšķīgumu pat pēc pārstrādes. Ļoti ātri sāk masveidā ienākties,...
Augļi 11–12 cm gari, ar daudz sīkām kārpiņām, sver apmēram 90 gramus. Var audzēt atklātā laukā un siltumnīcā. Piemēroti lietošanai svaigā veidā, skābēšanai un marinēšanai.
Vidēji agrīna šķirne. Sēj maijā, jūnijā dārzā dobēs, tomēr lauka gurķus vislabāk audzēt no dēsta. 3-5 dēstus izstāda uz 1 m² labi iekultivētā dārza augsnē. Mēslošanai ieteicams labi satrūdējis komposts vai sausie, granulētie organominerālie mēslojumi. Laistīšana sevišķi nepieciešama ziedēšanas,augļu aizmešanās un augšanas laikā. Lieto svaigus, marinēšanai...
Agra, ļoti ražīga pašapputes šķirne, audzēšanai siltumnīcās un atklātā laukā. Maijā, jūnijā sēj dārzā, dobēs. Tomēr lauka gurķus vislabāk audzēt no dēsta, izstādot 3-5 dēstus uz 1 m² auglīgās dārza augsnēs. Auglī nepaliek rūgti. Svaigam patēriņam, konservēšanai un skābēšanai. Slimību izturība laba.
Agrīna, enerģiski augoša, ļoti ražīga, garaugļu, salātu tipa šķirne audzēšanai plēves vai stikla seguma siltumnīcās pavasara-vasaras apritē. Sēj dēstiem no februāra līdz maijam. Izstāda 2-3 augus uz 1 m². Vidējais augļa garums 30-35 cm. Slimību izturība laba.
Vidēji agrīns, pret slimībām izturīgs un ātri augošs hibrīds. Ražo vienmērīgi un bagātīgi. Augļi sīkām kārpiņām, nepaliek rūgti. Piemēroti lietošanai svaigā veidā un konservēšanai. Audzēšanai siltumnīcās un uz lauka.
Sēja: aprīlī-maija sākumā siltumnīcā, dēstu izstāda jūnija sākumā 15-25x100-140 cm attālumā. Tiešā sēja uz lauka: jūnija sākumā. Lietošanas gatavību sasniedz 8-9 nedēļas pēc uzdīgšanas. Pašauglīgs hibrīds, izturīgs pret mozaīkas vīrusu un miltrasu, augļi bez rūgtuma, piemēroti sālīšanai un konservēšanai.
Piemēroti audzēšanai siltumnīcā pavasara - vasaras apritē. Optimālā gaisa temperatūra dīgstot 23-26ºC. Sēj februārī , martā. Izstāda 45-50 x 140-150 cm. Hibrīds partenokarps (pašauglīgs). Izturīgs pret slimībām. Augļa vidējais garums 32-36 cm.
Sēj visagrākai ražai decembra pirmajā dekādē. Izstāda siltumnīcā no janvāra sākuma līdz maija vidum plēves segumos. Attālums starp augiem 130x35-40 cm, augu biezība 1,25-1,40 augu/m². Piemēroti audzēšanai substrātos un augsnē apkurināmās siltumnīcās ziemas - pavasara apritē. Gatavību sasniedz 35-40 dienās pēc izstādīšanas. Augļa vidējais garums 32-36 cm.
Agrīns, pašapputes, ātri augošs hibrīds, kam izaug daudz augļu. Veido īsus sānu dzinumus. Visas veģetācijas laikā ražo ļoti bagātīgi. Izturīgs pret kraupi, miltrasu, vidēji izturīgs pret mozaīkas vīrusu. Augļi gaiši zaļi, ar lielām kārpiņām, mazu sēklotni, nav tendēti pāraugt, kraukšķīgi. Ēd svaigus, konservē, piemēroti neilgai skābēšanai. Audzē dažāda...
Agrīns, ļoti ražīgs pašapputes hibrīds. Izturīgi pret kladosporiozi, mozaīkas vīrusu, vidēji izturīgi pret īsto un neīsto gurķu miltrasu. Audzē siltumnīcās un uz lauka. Augļi tumši zaļi, ar lielām kārpiņām, nepaliek rūgti. Ēd svaigus, der skābēšanai, marinēšanai.
Izturīgs pret gurķu mozaīkas vīrusu un kraupi. Veģetācijas periods 66 dienas no stādu iestādīšanas. Augļi nedaudz kantaini, tumši zaļi, 25-30 cm gari, sver 380-420 gramus. Audzē siltumnīcā agra pavasara-vasaras ražai. Lieto svaigus. Vislabāk aug ar trūdvielām bagātā, auglīgā, ūdens un gaisa caurlaidīgā augsnē.
Ļoti agrīns, salātu tipa pašapputes hibrīds, izturīgs pret gurķu mozaīkas vīrusu un kraupi, vidēji izturīgs pret īsto miltrasu. Šis hibrīds labi aug arī tad, kad dienas kļūst īsākas. Augļi zaļi, 16–24 cm gari, sver 330–370 g. Lieto svaigus. Apsildāmās siltumnīcās var audzēt visu gadu, bet neapkurināmās audzē agrīnai pavasara, vasaras un rudens ražai.
Agrīns hibrīds, piemērots audzēšanai dažādos klimatiskajos apstākļos. Audzē siltumnīcās un uz lauka. Šo šķirni var audzēt, izmantojot balstus. Hibrīds izturīgs pret slimībām, stresu augšanas laikā. Augļi ar lielām kārpiņām, tievi, mazliet garāki, nekā ierasts. Piemēroti skābēšanai un marinēšanai.
Sāk ražot 48–52 dienā pēc sadīgšanas. Augļi ar melniem dzelksnīšiem, garšīgi, aromātiski. Piemēroti lietošanai svaigā veidā, marinēšanai un skābēšanai. Paredzēti audzēšanai atklātā laukā un siltumnīcās.
Sēj sākot no marta līdz maija sākumam siltumnīcā, dēstu izstāda laukā jūnija sākumā. Uz lauka dobēs sēj jūnija sākumā. Labi aug arī plēves siltumnīcās, izstādot ne agrāk par martu. Ražu sāk vākt 45-47 dienās pēc uzdīgšanas. Vidēji agrīns, pašauglīgs hibrīds, izteikti izturīgs pret gurķu neīsto miltrasu, piemēroti marinēšanai. Bioloģiskās sēklas...
Ļoti agrīns auglis, "mini salātu" tipa pašapputes hibrīds. Audzē podos - atklātos balkonos, polietilēna siltumnīcās. Augļi ir zaļi, 12-14 cm gari, ar svaru 100-190 g, nav rūgti, ļoti garšīgi, ar labu konsistenci. Augļus var novākt 10 cm garumā. Hibrīds ir izturīgs pret vīrusu un sēnīšu slimībām: gurķu mozaīku (CMV), brūno miltrasu, kraupi (Ccu). Izturība...
Maijā, jūnijā sēj dārzā, dobēs, tomēr lauka gurķus vislabāk audzēt no dēsta, izstādot 3-5 dēstus uz 1 m² labi iekultivētās dārza augsnēs. Mēslošanai ieteicams labi satrūdējis komposts vai modernie, sausie, granulētie organominerālie mēslojumi. Izmantojami svaigam patēriņam, marinēšanai un skābēšanai.
Agrīns partenokarpu (pašapputes) gurķu hibrīds. Audzē podos – uz atklātiem balkoniem, polietilēna siltumnīcās. Augļi ļoti garšīgi, kraukšķīgi, zaļi ar kārpiņām, nav rūgti, labas konsistences. Augļus ievāc 10 cm garus. Hibrīds izturīgs pret vīrusu un sēnīšu slimībām. Izturība ļaus, neizmantojot ķīmiskus līdzekļus un ievērojot agrotehniskas prasības,...
Bagātīga, stabila raža. Piemēroti skābēšanai, konservēšanai vai ēšanai svaigā veidā. Augļi ir lieli, laba garša, nepakļaujas deformācijai. Garšīgi un kraukšķīgi. Hibrīda sēklas izturīgas pret miltrasu, gurķu mozaīkas vīrusu, brūniem plankumiem un īpaši izturīgi pret viltus miltrasu.
Agrīns, pašapputes, pret slimībām izturīgs un ātri augošs hibrīds. Gurķus var audzēt uz lauka, zem seguma vai siltumnīcās. Augļi koši zaļi, ar lielām kārpiņām, spīdīgi, nav tendēti pāraugt. Vienā mezglā augi veido 3–4 augļus. Panes augstu temperatūru un stresa pilnus augšanas apstākļus. Piemēroti lietošanai svaigā veidā, konservēšanai, skābēšanai.
GURĶI MARKETERVidēji agrīna salātu tipa šķirne. Veģetācijas periods - 60 dienas. Augļi ar gludu miziņu, līdz 15 cm gari. Audzēšanai uz lauka un siltumnīcās. Var lietot svaigā veidā un konservēt.
Sēja: aprīlī-maija sākumā siltumnīcā, dēstu izstāda jūnija sākumā 15x100-140 cm attālumā. Tiešā sēja uz lauka: jūnija sākumā. Ražu sāk vākt pēc 2 mēnešiem pēc uzdīgšanas. Pašauglīgs hibrīds, izturīgs pret kraupi, tolerants pret maozaīku, īsto un neīsto miltrasu, augļi bez rūgtuma.
Pašauglīgs hibrīds. Dēstu izstāda vai sēj tieši laukā dobēs jūnija sākumā. Labi aug plēves siltumnīcās. Ražu sāk vākt 43-45 dienas pēc sadīgšanas. Piemēroti svaigam patēriņam, konservēšanai, skābēšanai. Izturīgs pret kraupi, tolerants pret miltrasu un mozaīku.
Agrīns, ražīgs, salātu tipa pašapputes hibrīds. Audzē podos – uz atklātiem balkoniem, ar polietilēna plēvi segtās siltumnīcās. Augļi zaļi, ļoti garšīgi, labas konsistences, 30–35 cm gari, 290–320 g smagi. Hibrīds izturīgs pret vīrusu un sēnīšu slimībām – tas ļaus izaudzēt kvalitatīvu ražu, ievērojot agrotehniskās prasības, bez ķimikāliju...
Piemērots audzēšanai siltumnīcā pavasara - vasaras apritē. Optimālā gaisa temperatūra digstot 23-26ºC. Sēj februārī, martā. Izstāda 45-50 x 140-150 cm. Hibrīds partenokarps (pašauglīgs). Izturīgs pret slimībām.
Sāk ražot 48-52 dienas pēc iestādīšanas. Augļi pareizas formas, koši zaļā krāsā, ar vidēji lielām kārpiņām, melniem dzelonīšiem, garšīgi, aromātiski. Lietošanai svaigā veidā, marinēšanai un skābēšanai. Var audzēt uz lauka un siltumnīcā.
Piemēroti skābēšanai, konservēšanai vai ēšanai svaigā veidā. Augļi ir tumši zaļi, neveido tukšus dobumus, laba garša, kraukšķīgi ne tikai svaigā, bet arī apstrādātā veidā. Hibrīda sēklas izturīgas pret gurķu mozaīkas vīrusu, kladosporiozi, antraknozi un labi cīnās arī pret puvumu. Audzē ārā, dārza dobēs.
Maijā, jūnijā sēj dārzā, dobēs, tomēr lauka gurķus vislabāk audzēt no dēsta, izstādot 3-5 dēstus uz 1 m² trūdvielā bagātās, labi iekultivētās dārza augsnēs. Mēslošanai ieteicams labi satrūdējis komposts vai modernie, granulētie organominerālie mēslojumi. Izmantojami svaigam patēriņam, marinēšanai un skābēšanai.
Vidēji agrīna rupjkārpaina lauka gurķu šķirne. Augļi ģenētiski bez rūgtuma. Maijā, jūnijā sēj vai izstāda dobēs 3-5 dēstus uz 1m² labi iekultivētās dārza augsnēs. Augsta izturība pret neīsto miltrasu un citām gurķu slimībām. Piemēroti marinēšanai.
Šķirne izturīga pret īsto miltrasu un kladosporiozi, vidēji izturīga pret gurķu mozaīkas vīrusu. Augļi nav rūgti un ilgstoši nezaudē savu izskatu. Ļoti garšīgi un aromātiski.
Augstražīga, agrīna, atklātās apputes šķirne, kas labi piemērota marinēšanai un sālīšanai. Audzējama laukā un plēves seguma siltumnīcās. Dēstiem sēj maija sākumā. 20 dienas augušus dēstus laukā izstāda maija beigās, jūnijā. Dārzā dobē sēj maija beigās, jūnija sākumā. Retinot atstāj 3-4 augus uz tekošo metru. 40 sēklas gramā.
Vidēji agrīns, pret slimībām izturīgs, ļoti ražīgs hibrīds. Raksturīga laba reģenerācija pēc veģetācijas perioda beigām. Daudzaugļu – vienā starpmezglu posmā veidojas 3–4 nelieli gurķīši ar sīkām kārpiņām, kas nekļūst rūgti. Audzēšanai uz lauka, piemēroti audzēšana pie balstiem. Šīs šķirnes gurķus var ēst svaigus, piemēroti arī konservēšanai. Sēj uz...
Izcilas garšas gurķīši ar gludu miziņu, sulīgi un smaržīgi, nav durstīgi un nekļūst rūgti. Dodiet iespēju bērniem atklāt dārznieka talantu un izbaudīt gardus un svaigus gurķīšus, kuri kļūs par viņu dārza lepnumu un garšas atklājumu.
ĪSAUGĻU GURĶI POLAN HVidēji agrīns hibrīds. Paredzēts audzēšanai atklātā laukā. Augļi nav rūgti, ar lielisku garšu. Piemēroti lietošanai svaigā veidā, marinēšanai un skābēšanai. Laukā sēj, kad augsne 10 cm dziļumā ir iesilusi līdz +13 – +14 ºC temperatūrai.
ĪSAUGĻU GURĶI EVEREST HĻoti agrīna hibrīdšķirne. Augļi zaļi, sīkām kārpiņām, cilindriski, garšīgi un aromātiski. Audzēšanai uz lauka un siltumnīcās. Var lietot svaigā veidā un konservēt.
Sēj sākot no marta līdz maija sākumam siltumnīcā, dēstu izstāda laukā jūnija sākumā. Uz lauka dobēs sēj jūnija sākumā. Labi aug arī plēves siltumnīcās, izstādīt ne agrāk par martu. Ražu sāk vākt 50-60 dienas pēc uzdīgšanas. Vidēji agrīns, pašauglīgs hibrīds, izturīgs pret gurķu neīsto miltrasu, piemērots marinēšanai.
Vidēji agra šķirne. Maijā, jūnijā sēj dārzā, dobēs, tomēr lauka gurķus vislabāk audzēt no dēsta, izstādot 3-5, 20-30 dienu vecus dēstus uz 1m2 trūdvielām bagātās, labi iekultivētās augsnēs. Mēslošanai ieteicams labi satrūdējis komposts vai modernie, sausie, granulētie organominerālie mēslojumi. Izmanojami svaigam patēriņam, marinēšanai un skābēšanai ātram...
Vidēji agrīns, ražīgs hibrīds. Ļoti izturīgs pret neīsto miltrasu, tāpēc ražo līdz pirmajām rudens salnām. Audzēšanai uz lauka. Augļi ar lielām, retām kārpiņām, gaiši zaļi, kraukšķīgi. Augļi ir kvalitatīvi visu ražošanas laiku. Piemēroti lietošanai svaigā veidā, skābēšanai, konservēšanai. Vislabāk aug no vēja pasargātā vietā, augsnē, kurā nav nezāļu. Tajā...
Vidēji agrīns, pret slimībām izturīgs un ātri augošs hibrīds, piemērots kornišonu audzēšanai. Hibrīds ir ražīgs, ražo vienmērīgi. Audzēšanai uz lauka. Augļi vienāda lieluma, ar sīkām, retām kārpiņām. Piemēroti lietošanai svaigā veidā un konservēšanai. Sēj uz lauka, kad augsnes temperatūra 10 cm dziļumā sasniedz +13–14 °C. Ieteicams audzēt siltā, no vēja...
Agrīns pašauglīgs, partenokarps lauku gurķu hibrīds. Maijā, jūnijā sēj dārzā, dobēs, tomēr lauka gruķus vislabāk audzēt no dēsta, izstādot 3-5 dēstus uz 1 m2 labi iekultivētās dārza augsnēs. Mēslošanai ieteicams labi satrūdējis komposts vai mdernie, sausie, granulētie organominerālie mēslojumi. Izmantojami svaigam patēriņam, marinēšanai un skābēšanai.
Pašapputes, pret slimībām izturīgs, ļoti agrīns (41–52 d.) un ātri augošs hibrīds, piemērots kornišonu audzēšanai. Audzēšanai uz lauka, zem seguma vai siltumnīcās. Ražo vienmērīgi un bagātīgi. Augļi ar sīkām kārpiņām, lielākā ražas daļa izaug uz galvenā stublāja. Piemēroti lietošanai svaigā veidā, konservēšanai, skābēšanai.
Ļoti agrīns, ražīgs, pret slimībām izturīgs pašapputes hibrīds. Augļi ar izcilu garšu, gludu, spīdīgu miziņu, ar mazu sēklotni, 8–17 cm gari, 120–300 g smagi. Kaut arī garšīgāki ir apmēram 10 cm gari augļi, arī lielāki un garāki nezaudē garšas īpašības. Audzē siltumnīcās vai zem seguma. Piemēroti sviestmaizēm, salātiem, pievienošanai dzērieniem.
Pašapputes, pret slimībām izturīgs, ļoti agrīns un ātri augošs hibrīds. Tiek novērtēts bagātīgās, vienmērīgās ražas un ilgā ražošanas perioda dēļ. Tam piemīt ierobežota nosliece veidot sānu dzinumus. Audzē pavasara, vasaras un rudens ražai. Augļi 9–13 cm gari, kraukšķīgi, ar mazu sēklotni, piemēroti skābēšanai un marinēšanai. Vislabāk aug dažāda veida...
ĪSAUGĻU GURĶI WHITE WONDEROriģinālas baltas krāsas gurķu šķirne, kas iecienīta īpašās krāsas dēļ. Piemēroti salātiem, dārzeņu sulas un kokteiļu gatavošanai. Audzē dārzā dobēs. Augļi garšīgi, kraukšķīgi, ar kārpiņām, labas konsistences, plūc 10–15 cm garus. Ļoti svarīgi regulāri plūkt augļus un neļaut tiem pāraugt, jo pārauguši augļi zaudē šķirnei...
Agrīns pašauglīgs, partenokarps lauku gurķu hibrīds. Maijā, jūnijā sēj dārzā, dobēs, tomēr lauka gruķus vislabāk audzēt no dēsta, izstādot 3-5 dēstus uz 1 m2 labi iekultivētās dārza augsnēs. Mēslošanai ieteicams labi satrūdējis komposts vai mdernie, sausie, granulētie organominerālie mēslojumi. Izmantojami svaigam patēriņam, marinēšanai un skābēšanai.
Agrīns, pašauglīgs, partenokarps lauku gurķu hibrīds. Augļi ģenētiski bez rūgtuma. Maijā, jūnijā sēj vai izstāda dobēs 3-5 dēstus uz m2 labi iekultivētās dārza augsnēs. Augsta izturība pret neīsto miltrasu un citām gurķu slimībām.
Ļoti agrīns, pašapputes, ilgi ražojošs un pret slimībām izturīgs hibrīds. Augļiem izcils preces izskats: 8–10 cm gari, vienāda lieluma, kraukšķīgi, maza sēklotne. Augu lapas nelielas, tāpēc ražu ievākt vieglāk. Šis hibrīds ļoti ražīgs, izceļas ar augļu kvalitāti. Gurķi piemēroti marinēšanai un skābēšanai. Paredzēti audzēšanai uz lauka.
Gurķi ar izcilu garšu, nekļūst rūgti, izaug 10–15 cm gari, ar gludu, plānu miziņu. Šī šķirne izceļas ne tikai ar ražīgumu, bet arī ar garu ražošanas periodu.
Pašauglīga hibrīdā šķirne. Agrai ražai sēt sāk decembra beigās. Izstāda siltumnīcā no janvāra līdz maijam jau plēves tuneļos. Ieteicamā augu biezība 1,25-1,40 gab/m². Piemēroti audzēšanai ziemas, pavasara apritē augsnē un substrātos. Augļa vidējais garums 9-13 cm. Ražot sāk 35-45 dienās pēc izstādīšanas.
Augļi pareizas formas, 8-10 cm gari, gaiši zaļā krāsā, lielām kārpiņām. Nepāraug un nedeformējas. Hibrīds lieliski piemērots patēriņam svaigā veidā, konservēšanai, bet īpaši - skābēšanai.
Paredzēts kornišonu audzēšanai. Augļus ieteicams novākt katru dienu. Tos ēd svaigus, marinē.
Agrīns pašapputes hibrīds. Tas ir ne tikai izturīgs pret slimībām, kladosporiozi, mozaīkas vīrusu, bet arī piemērots audzēšanai nelabvēlīgos laika apstākļos, īpaši tad, ja nav iespējas nodrošināt regulāru laistīšanu. Audzē siltumnīcās un uz lauka. Augļi sīkām kārpiņām, nepaliek rūgti. Ēd svaigus, konservē.
Vidēji agrīna, ražīga salātu tipa šķirne. Augļi tumši zaļā krāsā, skaistas formas, piemēroti svaigai lietošanai. Var audzēt uz lauka, zem seguma. Tajā pašā vietā gurķus ieteicams stādīt pēc 2-3 gadiem. Ekoloģiskas sēklas – veselīgākai dzīvei.
Veģetācijas periods 37-40 dienas no sadīgšanas. Augļi nelieli, 8-10 cm gari, ar lielām kārpiņām, mazu sēklotni, labas garšas, nepaliek rūgti. Hibrīds izturīgs pret gurķu mozaīkas vīrusu, kladosporiozi, īsto miltrasu. Gurķus audzē uz lauka, polietilēna un stikla siltumnīcās. Lieto svaigus, konservē, skābē.
Šķirne izturīga pret īsto miltrasu un kladosporiozi, vidēji izturīga pret gurķu mozaīkas vīrusu. Augļi ar sīkām kārpiņām, nelieli, nekļūst rūgti, pēc noplūkšanas ilgi nezaudē preces izskatu, garšīgi, aromātiski. Audzēšanai uz lauka un siltumnīcā. Piemēroti lietošanai svaigā veidā un konservēšanai.