Lapu kāposti - viegli audzējami dārzeņi, kas mūsdienās kļūst arvien populārāki. Parasti tos sauc vai nu par lapu vai kale kāpostiem. Var sēt tieši augsnē vai stādu audzētavās un pārstādīt. Visbiežāk lapu kāpostus sēj vai nu vasarā vai vēlā rudenī. Šie augi spēj izturēt līdz par -15°C zemu temperatūru, tāpēc varat tos neraut ārā un atstāt - tad dārzā varēsiet noplūkt svaigus lapu kāpostus pat decembrī! Atšķirībā no citiem Latvijā pazīstamajiem kāpostiem, lapu kāpostu lapas aug uz augšu. Ražu iespējams novākt brīdī, kad tam ir gana lielas lapas un tas ir pietiekami garš. Koši zaļajās lapas ir bagātas ar dažādiem vitamīniem un minerālvielām un no tām iespējams gatavot salātus, zupas vai arī dekorēt citus ēdienus. Mūsu interneta veikalā Veikalsdarzam.lv jūs varat iegādāties ne tikai parastos, bet arī krokotos lapu kāpostus.
Agrīna, ātraudzīga šķirne. Augi izaug līdz 40–60 cm augsti. Šķirnei raksturīgas gludas, stipri robotas lapas. Jaunās lapiņas piemērotas salātiem, ēdiena dekorēšanai, nobriedušu augu lapas cep, sautē, tās piemērotas zupām. Augi izturīgi pret salu, tāpēc varēsiet par ražu priecāties arī novembrī vai decembrī.
Augi izaug līdz 90 cm augsti. Lapas tumši zaļas, struktūra atgādina Savojas kāpostu lapas, ļoti dekoratīvas. Lieto svaigus, no tiem vāra zupas, var greznot ne tikai pārtiku, bet arī puķu dobes. Augi salizturīgi. Aukstums veicina cukura uzkrāšanos lapās, tāpēc pēc salnām lapas iegūst īpaši maigu saldenu garšu.
Krokainie kāposti, atšķirībā no citiem, neveido galviņas. Augi izaug līdz 40-60 cm augsti. Lapas koši zaļā krāsā, ļoti krokotas. No tām vāra zupas, gatavo salātus, tās piemērotas ēdiena greznošanai. Augi pacieš pat –15 °C stipru salu, tāpēc, atstājot tos ziemot uz lauka, svaigas lapas varēsiet plūkt arī decembrī.
Augi izaug līdz 60 cm augsti, ar tumši violetām lapām, kuras izmanto pārtikā. No lapām vāra zupas, gatavo salātus, tās piemērotas ēdiena greznošanai. Augs pacieš stipru salu, tāpēc, atstājot tos ziemot uz lauka, svaigas lapas varēsiet plūkt arī decembrī.
Šķirņu maisījums ar sarkanām un zaļām krokotām lapām, kāposti izaug 30–35 cm augsti. Lapas izmanto salātiem, zaļajiem kokteiļiem, zupām. Audzē pavasara un rudens ražai. Šie dārzeņi ir ne tikai ļoti vērtīgi uzturam, bet arī dekoratīvi, grezno dārza dobi. Pavasara ražai sēj martā vai aprīlī, rudens ražai – maijā. Dēstus stāda 45–60 cm attālumā vienu no...
Lapas piemērotas pārtikas gatavošanai, no tām vāra zupas, gatavo salātus, piedevas. Augi izaug līdz 70–80 cm gari un iztur līdz -15 °C salu, tāpēc, atstājot tos ziemot uz lauka, varēsiet plūkt lapas arī decembrī.
Veģetācijas periods 120 dienas. Maijā sēj siltumnīcā vai no maija vidus līdz jūnija tieši dobē atklātā vietā. Dēstus izstāda līdz augusta sākumam. Audzējams visos augsnes tipos un tipisks ziemā izmantojamais dārzenis. Īpaši rudenī, pēc salnām, lapu kāposti kļūst visgardākie - tie vairs nav tik rūgti, bet ir vitamīniem bagātāki. Kale kāpostos ir daudz...