SAKĀRTOT PĒC FILTRA:

Cena
2 6

Garšaugi

Garšaugi ir augi, kuru daļas (parasti lapas, ziedus, saknes vai augļus) izmanto kulinārijā to īpašās garšas, aromāta vai krāsas īpašību dēļ. Šie augi parasti satur bioloģiski aktīvus savienojumus, kas pārtikai piešķir dažādas garšas un aromātus. Lielākā daļa garšaugu ir zināmi kopš seniem laikiem un ir plaši izmantoti kulinārijā, medicīnā un citās jomās. Garšaugi ne tikai bagātina pārtiku, bet arī sniedz dažādību un ārstnieciskas īpašības dažādām cilvēku vajadzībām. To audzēšana un izmantošana ir plaši izplatīta visā pasaulē, un tie ir neatņemama daudzu kultūru virtuves sastāvdaļa. Garšaugi bieži vien ir ne tikai funkcionāli virtuvē, bet arī lieliski dekoratīvi augi dārzam vai istabai. To dekoratīvisms var izpausties dažādos veidos, tostarp lapu formā, krāsā, smaržā vai augšanas veidā. Dekoratīvisms ir atkarīga no individuālajām gaumēm un vēlmēm. Garšaugus var integrēt dārzā, mājas interjerā vai pat balkonā, sniedzot ne tikai garšas baudījumu, bet arī vizuālo estētiku. Ziedēšanas laikā tie piesaista bites un citus labvēlīgos kukaiņus. Kultivēšanas īpašības - auglīga, irdena augsne, maksimālais gaismas daudzums, regulāra laistīšana, mēslošana, regulāra atzarošana ir svarīgas, lai sasniegtu labākos rezultātus. Kad garšaugi ir sasnieguši briedumu, atliek tikai baudīt to priekšrocības.

Lasīt vairāk
Rādīt lapā
Kārtot pēc
  • GARSTUBLĀJU MĀRSLIS ODORATUS
    Jauns
    5,10 € / GAB
    GARSTUBLĀJU MĀRSLIS ODORATUS
    Kods: 4751012966209

    Daudzgadīgs zālaugs, sedzējaugs, ārstniecības augs. Lapas ir mazas, zaļas, ādainas, smaržīgas. Ložņājošs stublājs. Aug kā sedzējs, ziedēšanas laikā paceļas līdz 15 cm augstumā. Tas zied ceriņu rozā, apaļās ziedkopās, ar īpaši garšīgu smaržu. Piesaista labvēlīgos kukaiņus. Izmanto tējām, novāc ziedēšanas laikā. Pēc ziedēšanas, ziedkopu nogriešanas,...

    • Augu iedalījums: Garšvielas
  •  
    RAUDENE
    Kods: 0000001343717

    Daudzgadīgs, dekoratīvs zieds, kas aug līdz 0,4-0,5 m platā krūmā. Lapas ir zaļas, nelielas, ziedi ir maziņi, veido daudzas ziedkopas. Pumpuri violetas - purpura krāsas, pēc tam kļūst sārti. Lapas un ziedi izdala patīkamu aromātu, pievilinot bites un tauriņus. Stāda aromātiskos dārzos, vāc pušķiem, var kaltēt. Augs nav prasīgs pret augsni vai mitrumu. 

    • Augu iedalījums: Garšvielas
    IZPĀRDOTS