Brokoļi ir vēsās sezonas augs, kas var tikt audzēti pavasarī vai atvasarā un padarīs jūs ēdienkarti veselīgāku un svaigāku. Zemēs, kurās vasaras nekļūst pārāk karstas, tātad arī Latvijā, brokoļus ir iespējams stādīt vairākas reizes sezonā, ievācot krietni leilāku ražu. Ir vērts atzīmēt, ka brokoļi spēj izturēt pat tik zemas augsnes temperatūras, kā vien tikai +4 grādus pēc celsija skalas, tādēļ tos var droši stādīt tiklīdz ir pārgājuši pavasara salnu draudi un zeme ir kļuvusi apstrādājama. Brokoļi dod priekšroku mitrai, auglīgai un mazliet skābai augsnei. Tos stādot, sagatavojiet augsni ar bagātīgu kompostu un plānu slāni dabīgā mēslojuma. Iestādiet brokoļus, ievietojot to sēklas agusnē aptuveni 1 centimetra dziļumā. Stādot brokoļus ar iepriekš izdiedzētiem stādiem, pārstādiet tos mazlietiņ dziļāk, nekā tie ir ieauguši podiņos. Izkārtojiet stādus vai sēklas ar 30 līdz 60 centimetru lielām atsarpēm. VeikalsDarzam.lv piedāvā kvalitatīvas brokoļu un citu garšaugu, un dārzeņu sēklas par izdevīgākajām cenām visā internetā!
Agrīna šķirne, ko audzē pavasara un rudens ražai. Pavasarī ražu novāc 30–40 dienas pēc dēstu iestādīšanas, rudenī pēc 40–50 dienām. Ziedkopas blīvas, tumši zaļas. Raža tiek novākta, kamēr galviņas ir pumpuru fāzē. Vislabāk aug auglīgā, ar humusu bagātā vidēji smagā, ūdeni caurlaidīgā augsnē.
Sēj uz lauka, kad sazaļo ievas, bet visbiežāk audzē no dēstiem. Piemēroti audzēšanai siltumnīcās un uz lauka. Nobriest 80-90 dienu laikā pēc stādu izstādīšanas. Raža jānovāc, kamēr galviņas ziedi ir pumpuru fāzē. Vislabāk aug auglīgā, trūdvielām bagātā, vidēji smagā, ūdeni caurlaidīgā augsnē.
Veģetācijas periods - 70 dienas. Ziedkopas vienāda lieluma, izturīgas pret izziedēšanu. Hibrīds izturīgs pret sēnīšu slimībām. Audzē agrīnai vasaras un rudens ražai. Tajā pašā laukā var audzēt pēc 3-4 gadiem. Vislabāk aug auglīgā, ar trūdvielām bagātā, vidēji smagā, ūdens caurlaidīgā augsnē. Var lietot vārītus, ceptus, saldētus un svaigus.
Izturīga pret gaismas trūkumu. Veģetācijas periods – 75 dienas. Ziedkopas blīvas, tumši zaļas. Audzē agrai pavasara un vasaras ražai. Vislabāk aug auglīgā, ar humusu bagātā vidēji smagā, ūdeni caurlaidīgā augsnē. Var ēst svaigus, vārītus, ceptus. Piemēroti sasaldēšanai.
Ražīga šķirne ar maigu garšu. Var lietot svaigus, sautētus, saldēt. Lai agrāk iegūtu ražu, ieteicams audzēt siltumnīcā, vēlākai ražai – audzē uz lauka. Vislabāk aug auglīgās un mitrās augsnēs.
Ražu sāk novākt 60–90 dienā pēc stādu iestādīšanas. Augi ir izturīgi pret zemu temperatūru, iztur līdz –7 ºC. Piemēroti lietošanai svaigā veidā, vārīti, cepti, saldēti.
Agra hibrīdā šķirne. Sēja agrai ražai marta sākumā siltumnīcā, dēstu audzē 5-6 nedēļas. Izstāda laukā aprīļa beigās 50x70 cm attālumā. Ienākas 60 dienās pēc izstādīšanas. Rudens ražai sēj dēstiem jūnija sākumā. Izmanto svaigam tirgum un saldēšanai.
Antioksidantu, A, B, C, E, K vitamīnu, kalcija, kālija un dzelzs avots. Sēklas pirms diedzēšanas nomazgā, pēc tam ieber traukā un mērcē no 10-24 stundām, lai tās piebriest. Pēc tam sēklas noskalo un ievieto diedzēšanas traukā vai sēj podiņā auglīgā substrātā. Dīgst istabas temperatūrā 5-14 dienās. Lieto kā piedevu salātos vai uz sviestmaizēm.
Agrīns, pret slimībām izturīgs hibrīds, paredzēts audzēšanai vasaras un rudens ražai. Veģetācijas ilgums – 73 dienas. Ziedkopas lielas, smagas, izturīgas pret saziedēšanos. Raža tiek novākta, kamēr galviņas ir pumpuru fāzē. Vislabāk aug auglīgā, ar humusu bagātā vidēji smagā, ūdeni caurlaidīgā augsnē. Sēklas var būt kodinātas. Ja sēklas kodinātas,...