SAKĀRTOT PĒC FILTRA:

Cena
0 1
Audzēšanas vieta
more... less
Preču zīme
more... less
Šķirnes agrīnums
more... less

Pastinaki

Pastinaki ir sakņu dārzeņi baltā vai dzeltenīgā krāsā. To forma ir garena, pēc izskata ir ļoti līdzīgi burkāniem. Garšo līdzīgi selerijai un pastinakiem. Šos dārzeņus uzskata par ļoti veselīgiem un uzturvielām bagātiem. Īpaši tos iesaka ēst cilvēkiem, kuri dažādu iemeslu dēļ nevar ēst kartupeļus. Pastinaki var izaugt līdz 30 cm gari. Iekšpusē tie ir balti vai dzeltenīgi, bet no ārpuses - gaiši dzelteni. Atkarībā no augšanas apstākļiem, pastinaka saknes var būt dažādās formās ar dažādiem atzarojumiem. Vidēji viena sakne sver aptuveni 100 līdz 300 g. Interesants fakts - pastinaku saknēs, salīdzinot ar burkāniem, ir daudz vairāk vitamīnu un minerālvielu. Tie satur arī ļoti daudz kālija. Pastinakus bieži vien lieto kā piedevu salātiem, sautējumiem, garšvielu maisījumiem un zupām, bet tos var ēst arī svaigā veidā, termiski neapstrādātus. Pastinaki - viegli audzējami dārzeņi. Parasti tos sēj martā, stādaudzētavās, bet maijā - tieši augsnē, aptuveni 1,5-2,5 cm dziļumā. Nesatraucieties, sēklas dīgst diezgan lēni, tāpēc raža noteikti nebūs pārāk agra. Ienāciet interneta veikalā Veikalsdarzam.lv un izvēlieties savas pastinaku sēklas tiešsaistē!

Lasīt vairāk
Rādīt lapā
Kārtot pēc
  • PASTINAKI GUERNSEY
    -25%
    0,95 € 0,71 € / GAB
    PASTINAKI GUERNSEY
    Kods: 4770168126046

    Ļoti vērtīgs dārzenis, satur daudz kālija. Lieto svaigus, vārītus, ceptus, sautētus un konservētus.. Vislabāk aug vidēji smagā, trūdvielām bagātā augsnē. Sēklas dīgst lēni. Saknes var pārziemo laukā zem sniega. Pavasarī tās būs sulīgākas un garšīgākas, nekā glabājot pagrabā.

    • Preču zīme: ŽALIA STOTELĖ
    • Svars: 3 g
  • PASTINAKI KAMO
    -25%
    0,45 € 0,34 € / GAB
    PASTINAKI KAMO
    Kods: 4750128124589

    Dobē sēj sākot no maija sākuma līdz jūnija vidum, trūdvielām bagātā augsnē. Sēklas dīgst lēni. Lai neizziedētu par agru, laistīt nepieciešams regulāri. Ražu vāc ne ātrāk kā oktobrī. Notīrītas saknes pievieno salātiem, zupām, sautējumiem.

    • Preču zīme: KURZEMES
    • Svars: 3 g