-25%
APŠUBEKAS PARASTĀS MICĒLIJS APŠUBEKU AUDZĒŠANAI10 G
Kods: 5906874355077

APŠUBEKAS PARASTĀS MICĒLIJS APŠUBEKU AUDZĒŠANAI10 G

Leccinum aurantiacum

Sēšanas laiks laukā


IV-X

12,99 € 9,74 €/ GAB

Pieejamība: Ir noliktavā

*Preču atlikumi noliktavā un interneta veikalā var nesakrist, tāpēc ir iespējams, ka Jūsu pasūtījumu nevarēsim piegādāt vai piegādāsim tikai daļu preču. Par nepiegādāto pasūtījumu vai preci atgriezīsim samaksāto naudu.

PIEGĀDES IESPĒJAS:

(izvēle nākamajā solī)

Piegāde uz mājām
Izņemšana pakomātā
MonthJanFebMarAprMayJunJulAugSepOctNovDec
Sēšanas laiks laukā

Savvaļā bieži sastopamā sēne dažkārt izaug gana lielas. Parasti aug zem apsēm no jūnija līdz oktobrim. Ļoti garšīga, ir cepama bez iepriekšējas novārīšanas, marinējama, kaltējama, sālāma vai skābāma. Pēc apstrādes sēņu mīkstums kļūst pelēks, tomēr tas nebojā apšubeku garšu. (Lai mīkstums nekļūtu tik tumšs, marinādei var pievienot citronskābi.) 
Audzēšana un kopšana:
1. Ap koka stumbru vainaga perimetrā izrociet 3 caurumus, kuru diametrs ir 30-40cm un dziļums 15cm. stādīšanas bedrītēm jābūt ar 0,5 līdz 5 m attālumu no koka stumba (~10stubra diametri)
2. Piepildiet pusi bedrīti ar iepriekš sagatavoto skābo dārza augni vai kūdru, pēc tam izsējiet micēli proporcionāli 1/3 micēlija uz katru bedrīti. Pēc micēlija iestrādes bedrītē, piepildiet bedrīti ar augsni un rūpīgi samaisiet micēliju ar substrātu.
3. Ļoti uzmanīgi aplaistiet sēņu sējuma vietu – 1 spaini ūdens ap katru bedrīti.
4. Pārklājiet sējumu ar skujām, sūnām, zariem un citām “meža” bagātībām.
5. Mikorizas jeb APŠUBEKU ražas ātrāku veidošanos sekmē cukura šķīduma izmantošana (10g cukura uz 10 l ūdens).
6. Esot ilgstošam sausumam, ieteicams periodiski sēņu sējumus laistīt.
Biotops un ražošana: APŠUBECIŅAS ir vienas no visgaršīgākajām sēnēm. Savvaļā apšubekas aug zem ozoliem, retāk zem dažiem citiem lapu kokiem jau no jūnija līdz oktobrim. Ražo no jūlija līdz septembrim.
Ražošana: Labvēlīgos augšanas apstākļos, APŠUKUNDZIŅU ražu var vākt jau 1./2.audzēšanas gadā pēc micēlija iesēšanas. Ražošanas periods: 3-4 gadi.
APŠUBEKAS parastās. Micēlijs APŠUBEKU audzēšanai. 
Iepakojums. Bioloģisks sēšanai paredzēts sēņotnes pulveris – 10 g. Ražas varbūtība – 85-87 %.
Piezīme. Mikorizas sēņu (mikoriza – koku sakņu simbioze ar sēnēm) meža sēņu audzēšana amatieriem negarantē rezultātu, jo sēņu augšana ir ļoti atkarīga no laikapstākļiem un daudziem citiem faktoriem. To audzēšanai nepieciešams radīt apstākļus, kas pēc iespējas tuvāki dabiskajiem, un sēņotne jāizmanto, stingri ievērojot norādījumus. Ja laikapstākļi ir piemēroti, labus rezultātus var gūt salīdzinoši ātri.

Datu lapa
Sēšanas laiks laukāIV-X
Preču zīmeMYCELIUM

Vislabāk ir iegādāties visu kopā!

APŠUBEKAS PARASTĀS MICĒLIJS APŠUBEKU AUDZĒŠANAI10 G
+ + +
Komplekta cena
35,30 € / GAB
Preču atlikums noliktavā un mūsu interneta veikalā var atšķirties, tāpēc pastāv iespēja, ka mēs nevarēsim izpildīt jūsu pasūtījumu vai izpildīsim tikai daļu no tā, taču atmaksāsim jums naudas līdzekļus par nepieejamām precēm. Atmaksas termiņš ir 14 dienas. Preču krāsa, izmērs un citas īpašības var neatbilst realitātei to vizuālo īpašību dēļ, tāpēc, lūdzu, skatiet preču aprakstu. Preču fotoattēli ir tikai ilustratīvi, un tie ir tikai piemēri