SAKĀRTOT PĒC FILTRA:

Saldumi

Interesants fakts: amerikāņu sociologu pētījums parādīja, ka cilvēki, kuri kolēģus cienā ar konfektēm, karjerā ir veiksmīgāki nekā viņu “alkatīgie” konkurenti. Un tas ir saprotami! Cik daudz mēs dzirdam par to, kā saldumi ir neveselīgie un ir vērts atteikties no salduma vispār. Bet vai tas ir pareizi? Noteikti nē. Smadzeņu šūnas barojas tikai ar glikozi un ir ļoti jutīgas pret tā satura samazināšanos asinīs. Turklāt saldumos atrodamie ogļhidrāti ir iesaistīti daudzu svarīgu vielu veidošanā mūsu ķermenī un tāpēc ir svarīgi jūsu veselībai. Saldumu pārmērīga lietošana noteikti ir kaitīga jūsu veselībai. Toties katram saldumam ir savas priekšrocības. * Šokolāde. Paradokss: visizplatītākā salduma nosaukums - šokolāde - cēlies no acteku vārda "chocolatl", kas tulkojas kā "rūgtais ūdens". Izrādās, ka šokolādēm ir savi svētki: 11. jūlijs ir pasaules šokolādes diena. Pirmā šokolādes tāfelīte formā, kādā jūs to iegādājaties (un mīlat!), tika izlaista tikai 1847. gadā. Pavisam nesen. Īstā šokolāde ir bagāta ar magniju, dzelzi, antioksidantiem, stimulē endorfīnu - "laimes hormonu" - ražošanu.

Lasīt vairāk