Pieejamība: Nav noliktavā
*Preču atlikumi noliktavā un interneta veikalā var nesakrist, tāpēc ir iespējams, ka Jūsu pasūtījumu nevarēsim piegādāt vai piegādāsim tikai daļu preču. Par nepiegādāto pasūtījumu vai preci atgriezīsim samaksāto naudu.
Kopīgot
Mēnesis | Jan | Feb | Mar | Apr | Mai | Jūn | Jūl | Aug | Sep | Okt | Nov | Dec |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Stādot ārā | ||||||||||||
Transplantācija | ||||||||||||
Raža |
Agrīnas, ražīgas šķirnes. Dzeltenas, baltas, sarkanas krāsas saknes. Lieliska izvēle tiem, kas grib izaudzēt dažādu krāsu saknes. Var lietot svaigas, konservētas, uzglabāt ziemai. Saknes garšīgas, sulīgas, pārtikā lieto arī jaunās biešu lapiņas. No bietēm gatavo salātus, dārzeņu kokteiļus, tās piemērotas konservēšanai. Šie dārzeņi ir neaizstājami, kad esat pārpūlējušies, jāatgūst spēks, jo stiprina organismu, imunitāti, uzlabo gremošanu un pat stimulē vielmaiņu. Pēc sadīgšanas ražu var sākt novākt pēc 108–112 dienām. Aug auglīgā, vidēji smagā, dziļi iestrādātā, ūdeni caurlaidīgā augsnē. Bietes sēj tieši augsnē vai stāda dēstus. 5 g ir apmēram 300-390 sēklas.5 g pietiks 2–3 m² lielai platībai – sakņu ražu nosaka sējas blīvums, prognozējamā raža – 35-45 kg.Maisījuma daudzums iepakojumā, kopā 5,0 grami - ALBINA VEREDUNA – 1,5 g, BURPEES GOLDEN – 1,5 g, BONA – 2,0 g
Svars | 5 g |
Sēšanas laiks laukā | IV-VI |
Pārstādīšana | V |
Attālumi, cm | 5x10 cm |
Raža | VI-IX |
Šķirnes agrīnums | Agra |
Preču zīme | LUCIA ELITE |
Pārtikā izmanto lapu kātus un lapas. Audzē kā bietes, tikai retinot, starp augiem jāatstāj lielākas atstarpes. No lapām vāra zupas, var ēst sautētas, pievienot salātiem, lapu kātus var konservēt. Mangolds ir ļoti vērtīgs — lapās un lapu kātos ir daudz karotēna, īpaši daudz C, B1, B2, A vitamīna, kalcija, fosfora, dzelzs, citu minerālvielu, olbaltumvielu,...
Veģetācijas periods - 55 dienas. Ēdamas gan lapas, gan arī kātiņi. Ražu var ievākt līdz pat vēlam rudenim. Izturīgas pret salu, jāaudzē vieglā augsnē. Vislabāk augs neskābā augsnē ar humusu. Piemērotas dažādu ēdienu pagatavošanai, sautēšanai, cepšanai un konservēšanai. Lapas ir bagātas ar karotīnu, īpaši C, B1, B2 vitamīnu, kalciju, fosforu, dzelzi un...
Pārtikā lieto sulīgās lapas un lielos sarkanos lapu kātus. Pagatavo kā ziedkāpostus, pasniedz kā piedevas. Viegli audzēt, mazprasīgas pret augsni, ražu novāc 60 dienas pēc sējas. Rudenī izraktās mangolda saknes izdzen lapas agri pavasarī. Siltā ziemā apsegtas saknes pārziemo uz lauka. Vislabāk aug neitrālā, ar trūdvielām bagātā augsnē.
Lapas nelielas. Veģetācijas periods 110-120 dienas. Sakņu miziņa plāna, mīkstums tumši sarkans, bez gredzeniem. Vislabāk aug vidēji smagā, dziļi iestrādātā, neitrālā smilšmāla augsnē. Slikti iestrādātā augsnē bietes nesadīgst vienlaicīgi, izkrīt.
Audzē svaigam patēriņam, konservēšanai un uzglabāšanai. Ražu vāc 115 dienas pēc sadīgšanas. Saknes vienādas, gludas, mīkstums tumši sarkans, bez svītrām, sulīgs. Vislabāk aug vidēji smagā, dziļi iestrādātā, neitrālā smilšmāla augsnē. Labi priekšaugi bietēm ir labība, gurķi, puravi, tomāti, sīpoli.
Veģetācijas periods – 130 dienu. Saknes ir garenas, mīkstums tumši sarkans, neizzied. Var lietot svaigas, konservēt, sautēt, cept. Labi glabājas ziemā. Vislabāk aug vidēji smagā, dziļi apstrādātā mālsmilts augsnē ar zemu skābuma līmeni. Slikti apstrādātā augsnē sadīgst nevienmērīgi, izretinās.
Veģetācijas periods apmēram 60 dienas. Šīs šķirnes saknēm raksturīga salda, maiga garša. Mīkstums tumši sarkanā krāsā ar baltiem, platiem gredzeniem. Piemērotas lietošanai svaigā veidā, konservēšanai, sautēšanai, cepšanai. Labi glabājas ziemā.
Veģetācijas periods - apmēram 120 dienas. Saknes apaļas, mīkstums tumši sarkanā krāsā, bez baltiem gredzeniem, miziņa gluda. Saknes piemērotas pārstrādāšanai, vārot nezaudē krāsu. Piemērotas audzēšanai agrai ražai, lietošanai svaigā veidā, konservēšanai, labi saglabājas ziemā. Vislabāk aug vidēji smagā, dziļi iestrādātā, neitrālā smilšmāla augsnē.
Veģetācijas periods - ap 120 dienām. Bietes ir apaļas, mīkstums ir tumši sarkanā krāsā. Aug baltiem ziediem. Gluda augļa virsma. Šīs bietes pārstrādājot un vārot nemainās to krāsa.
Vasarā pārtikā lieto jaunās biešu lapiņas, vēlāk - saknes. Saknes garas, lielākā daļa mēdz būt virs zemes. Mīkstums intensīvi sarkanā krāsā. Saknes labi piemērotas pārstrādāšanai - vārot nezaudē krāsu. Vislabāk aug vidēji smagā, dziļi iestrādātā, neitrālā smilšmāla augsnē.