SAKĀRTOT PĒC FILTRA:

Biohumuss

Biohumuss ir slieku ražots organiskais mēslojums. Pārstrādātie organiskie atkritumi: daži tiek pārveidoti par savu biomasu un citiem produktiem. Tieši šī masa satur visu augam nepieciešamo: barības vielas, mikroelementus, fermentus, augsnes antibiotikas un pat vitamīnus.
Šī mēslojuma otrais nosaukums ir "vermikomposts", no latīņu valodas "vermis" - "tārps". Zinātniskā valodā šīs auglīgās masas radīšanas procesu sauc par vermikultivāciju. Vermikomposts var viegli aizstāt citus organiskos mēslošanas līdzekļus. Tas mazina stresu augos, ievērojami paātrina to izdzīvošanu un palielina izturību pret slimībām. Tās izmantošana ļauj saīsināt ražas nogatavošanās periodu par 7-10 dienām, pagarināt augšanas periodu par 2-3 nedēļām un palielināt ražu par 1,5-2 reizes.
Vermikomposts uzlabo dārzeņu un augļu kvalitāti. Tas uzlabo cukura, cietes un askorbīnskābes sintēzi, ievērojami samazina nitrātu saturu, kā arī 1,5 reizes palielina augļu glabāšanas laiku.
Ja mēs runājam par vermikomposta ietekmi uz augsnes auglību, tad tā izmantošana palīdz uzlabot arī augsni. Tā kā pašai dabai tam vajadzīgi vismaz 300 gadi.

Lasīt vairāk