Svars
Sēšanas laiks dēstiem
Sēšanas laiks laukā
Pārstādīšana
Saulaina vieta
Raža
Sēklu skaits 1 gramā
1,00 € 0,75 €/ GAB
Pieejamība: Ir noliktavā
*Preču atlikumi noliktavā un interneta veikalā var nesakrist, tāpēc ir iespējams, ka Jūsu pasūtījumu nevarēsim piegādāt vai piegādāsim tikai daļu preču. Par nepiegādāto pasūtījumu vai preci atgriezīsim samaksāto naudu.
(izvēle nākamajā solī)
Kopīgot
Month | Jan | Feb | Mar | Apr | May | Jun | Jul | Aug | Sep | Oct | Nov | Dec |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Sēšanas laiks laukā | ||||||||||||
Raža | ||||||||||||
Sēšanas laiks dēstiem |
Svars | 2 g |
Sēšanas laiks laukā | V-VI, 3-5 cm |
Pārstādīšana | V-VI |
Raža | VIII-IX |
Saulaina vieta | Jā |
Sēšanas laiks dēstiem | IV, 3-5 cm |
Audzēšanas vieta | Laukā |
Šķirnes agrīnums | Vidēji agra |
Zīmols | ŽALIA STOTELĖ |
Sēklu skaits 1 gramā | ~3-8 |
Valodas uz iepakojuma | LV, EN, LT, EE, DE |
Attālums, cm | 100x150 |
ĶIRBJI CONNECTICUT FIELDVidēji agrīna, ļoti ražīga šķirne. Veģetācijas periods 100–110 dienas no iesēšanas. Augļi ir apaļi, nedaudz saplacināti, sasniedz 7–10 kg smagi, ar oranžu miziņu. Mīkstums koši dzeltens, salds.
ĶIRBJI JAUNE GROS DE PARISVeģetācijas periods 100–110 dienas no iesēšanas. Ķirbji apaļi, nedaudz plakani, 10–15 kg smagi, bet īpaši labos augšanas apstākļos, to svars var sasniegt pat 45 kg. Mīkstums koši dzeltens, salds.
Ķirbji bumbiera formas, sver 1,2–1,8 kg. Mīkstums dzeltenīgi oranžs, aromātisks, ar kastaņu garšu. Noņemti ķirbji labi glabājas ziemā.
Veģetācijas periods - 88 dienas. Augļi apmēram 20-25 kg smagi. Mīkstums vidēji biezs, dzeltens, ar patīkamu garšu. Vislabāk aug no vēja pasargātā mālsmilts vai vieglā smilšmāla augsnē.
Agrīna šķirne, piemērota audzēšanai 1 m2 lielos dārziņos, puķu podos. Augļi nelieli, sver 1,0–1,5 kg, iekšpuse koši oranža. Piemēroti lietošanai svaigā veidā. Augi vīteņaugu tipa, šķirne izturīga pret slimībām. Nobrieduši augļi ilgi saglabājas vēsā telpā, nezaudējot uztura īpašības. Šie dārzeņi ir izcils karotēna un vitamīnu avots. Ķirbjos ir maz...
ĶIRBJI QUINTALE SEME GIALLOVēlīna šķirne, augļi lieli, sver 10–12 kg. Mīkstums oranžs un salds. Lai agrāk iegūtu ražu, stādus izaudzē podiņos. Ķirbjus lieto svaigus, tos var sautēt, vārīt un cept.
Vēlīna šķirne. Augļi ļoti lieli, var svērt līdz 150–300 kg, piemēroti pārtikai, var izmantot dekorēšanai. Mīkstums oranžā krāsā, piemērots sulu, salātu, putru gatavošanai. Auga stublājs ložņājošs, tāpēc tam augšanai nepieciešama 3–5 m2 platība. Lai izaudzētu lielus ķirbjus, uz auga jāatstāj 3–4, lai izaudzētu ļoti lielus augļus – tikai 1–2 aizmetušies...
Agrīna šķirne, Augļi nelieli, svars 2–3 kg. Ādiņa mīksta, mīkstums dzeltenīgs, salds ar riekstu piegaršu, var konservēt. No šiem ķirbjiem gatavo salātus, vāra ievārījumus.
Agrīna šķirne, Augļi nelieli, svars 2–3 kg. Ādiņa mīksta, mīkstums dzeltenīgs, salds ar riekstu piegaršu, var konservēt. No šiem ķirbjiem gatavo salātus, vāra ievārījumus.
ĶIRBJI JACK O' LANTERN Ražīga šķirne, augļi vidēji lieli ovāli. Mīkstums oranžs un salds. Lai iegūtu agrāku ražu, diedzē podiņos un uz lauka izstāda dēstus. Ķirbjus lieto svaigus, tos var sautēt, vārīt un cept.
Vēlīna šķirne. Augļiem ir plakana apaļa, pelēkzaļa raupja miza, izaug līdz 5 kg svarā. Mīkstums salds oranžs. Lai iegūtu agrāku ražu, to diedzē podiņos. Ķirbjus izmanto svaigus, var sautēt, vārīt, cept.
Vēlīna šķirne, viena no šķirnēm ar vislielākajiem augļiem. Augļi koši oranžā krāsā, apaļi, izaug 50–70 kg smagi. Augi aug lekni, labi jūtas auglīgā augsnē, siltās un mitrās vietās. Lai iegūtu agrāku ražu, jāsēj podiņos. Ja vēlaties, lai ķirbji izaugtu lielāki, jāizkniebj daļa aizmetņu, atstājot 2–3. Vislabāk aug mālsmilts vai viegla smilšmāla augsnē, no...
Šķirnes stublāji ložņājoši, vienam augam izaug 7–10 augļi, ienākas ļoti maziņi, dekoratīvi ķirbīši. Augļi apaļi, plakani, ribaini, ar oranžu miziņu, sver 150–350 g. Piemēroti ne tikai dekorēšanai, bet arī ēdiena gatavošanai, var sautēt, cept, pildīt. Lai ražu iegūtu agrāk, audzē no dēstiem.
Saknes garas, cilindriskas formas, ar strupu galu, izaug 20-22 cm garas. Veģetācijas periods 120-130 dienas. Piemērotas lietošanai svaigā veidā, pārstrādāšanai un ilgstošai uzglabāšanai. Vislabāk aug iestrādātā, ar trūdvielām bagātā, nepārmirkušā viegla smilšmāla vai mālsmilts augsnē.
Šī šķirne labi ražo arī mitrākā un vēsākā vasarā. Veģetācijas periods 105 dienas. Ķirbji izaug līdz 7–9 kg smagi, tomēr ļoti labvēlīgos apstākļos var cerēt uz 22–27 kg smagiem ķirbjiem. Mīkstums oranžs, salds. Lai ķirbji izaugtu lielāki, daļu aizmetušos ķirbju izkniebj. Šīs šķirnes ķirbji ļoti labi glabājas ziemā.
Veģetācijas ilgums – 100 dienas. Ķirbjiem oranža miziņa, sver 10–12 kg, tomēr ļoti labvēlīgos apstākļos var cerēt izaudzēt vēl smagākus ķirbjus. Piemērots izgriešanai Helovīna svētkos. Mīkstums dzeltens, salds. Ķirbjus lieto svaigus, tos var sautēt, vārīt un cept.
Ražīgs, sviesta tipa ķirbju hibrīds. Augi kompakti, piemēroti audzēšanai podos uz balkona vai terasē, paceltās dobēs. Vienam augam izaug aptuveni 5 kvalitatīvi ķirbji. Augļi nelieli, bumbiera formas, līdz 1 kg smagi. Miziņa bāla, mīkstums oranžs, salds. Piemēroti sautēšanai, cepšanai, zupām, pievienošanai ceptiem izstrādājumiem.
Ražīga krūmveida šķirne. Veģetācijas ilgums – 90–100 dienas no iesēšanas. Augļi apaļi, nedaudz saplacināti, sver aptuveni 1 kg. Mīkstums oranžs, ar riekstu pēcgaršu, tāpēc piemēroti pildījumiem, biezeņiem, ceptiem izstrādājumiem un zupām. Ķirbji labi saglabājas ziemā. Būs ļoti piemēroti audzētājiem, kam ir mazs dārzs. Ķirbji labi aug mēslotā augsnē, kurā...
Augļi apaļi, ar zilganpelēku mizu, sver līdz 4–9 kg. Mīkstums oranžs, garšīgs. Lai iegūtu agrāku ražu, stāda podiņos. Lieto svaigus, sautē, piemēroti ievārījumiem, mērcēm, zupām un kā piedeva ceptiem ēdieniem. Vislabāk aug auglīgā smilšmāla augsnē aizvējā. Augļus var glabāt septiņus mēnešus vai pat ilgāk.
Ļoti ražīga ķirbju šķirne. Ķirbji ovāli, ar sarkani oranžu mizu. Izaug lieli – var svērt 18–30 kg, bet īpaši labos augšanas apstākļos, to svars var sasniegt pat 70 kg. Mīkstums oranžs, viegli salds. Piemērots sautējumiem, zupām, ievārījumiem, mērcēm un saldiem sacepumiem. Ķirbjus var saglabāt līdz martam.
Vidēji vēlīna, ražīga šķirne. Veģetācijas periods – 100–110 dienu. Augļi ir apaļi saplacināti, šķautņaini, sver līdz 10 kg. Nogatavojušos ķirbju miza ir brūngana, mīkstums – oranžs, salds. Uzturā sautē, piemēroti ievārījumu mērču, zupu gatavošanai un kā piedeva ceptiem ēdieniem. Vislabāk aug aizvējā, smilšmāla augsnē.
Agrīna šķirne. No sadīgšanas līdz ražas iegūšanai paiet 88 dienas. Augļi ieapaļi, nelieli, sver 1-1,5 kg, pēc nobriešanas - oranžā krāsā, satur daudz karotīna. Mīkstums vidēji biezs, dzeltens, garšīgs. Vislabāk aug no vēja pasargātā vietā, mālsmilts vai viegla smilšmāla augsnē. Piemēroti ilgākai uzglabāšanai, sautēšanai un cepšanai.
Veģetācijas ilgums – 110 dienas. Augļi apaļi, nedaudz plakani un ribaini, sver 4–5 kg. To miza balta, mīkstums oranžs. Ķirbji piemēroti sautēšanai, cepšanai, tāpat arī saldiem ceptiem izstrādājumiem. No tiem gatavo ievārījumus, mērces, zupas. Šī šķirne piemērota ne tikai pārtikai, bet arī dekorēšanai un mājas rotāšanai. Ķirbji labi glabājas ziemā.
Vidēji agrīna šķirne. Ražu novāc 110 dienas pēc dēstu iestādīšanas. Augļi izaug 30–40 cm gari, sver 3–4 kg. To forma atgādina vijoli, mīkstums oranžā krāsā, salds. Var sautēt, cept, izmantot zupām un sacepumiem. Ražu var saglabāt 5–6 mēnešus. Vislabāk aug no vēja pasargātā vietā, mālsmilts vai viegla smilšmāla augsnē.
ĶIRBJI CONNECTICUT FIELDVidēji agrīna, ražīga šķirne. Ķirbji vidēji lieli, ovāli, 7–10 kg smagi, ar oranžu mizu. Mīkstums oranžs un salds. Lai iegūtu agrāku ražu, diedzē podiņos un uz lauka izstāda dēstus. Ķirbjus lieto svaigus, tos var sautēt, vārīt un cept.
Augļi bumbiera formas, ar zaļu, svītrainu mizu, sver apmēram 10 kilogramus. Mīkstums oranžā krāsā, salds, ar riekstu garšu. Var lietot svaigus un uzglabāt ilgāku laiku, sautēt, cept, pievienot zupām un sacepumiem. Vislabāk aug mālsmilts vai viegla smilšmāla augsnē, no vēja pasargātā vietā.
Puskrūmu ķirbju hibrīds. Veģetācijas periods 85 dienas. Augļu miziņa tumši zaļa, ar pelēkām svītrām, augļi izaug līdz 1,5 kg smagi. Mīkstums dzeltens, ļoti salds. Ja vēlaties iegūt agrāku ražu, stādi jāaudzē podiņos. Var lietot svaigus, cept, sautēt un vārīt. Vislabāk aug mālsmilts vai viegla smilšmāla augsnē, no vēja pasargātā vietā. Labi uzglabājas līdz...
Vēlīnā šķirne pārsteidz ar ļoti lieliem augļiem, kuri var svērt no 150 līdz 300 kg. Piemēroti ne tikai lietošanai pārtikā, bet arī kā brīnišķīga dekorācija. Audzējot šos ķirbjus, bērni piedzīvos īstu brīnumu, bet ķirbji kļūs par viņu vasaras piedzīvojumu un radošuma daļu.
Viena no vecākajām un populārākajām ķirbju šķirnēm. Veģetācijas periods 100–110 dienas. Augļi izaug līdz 5–15 kg. Mīkstums ir oranžs, garšīgs. Ja vēlaties iegūt agrāku ražu, jāsadiedzē podiņos. Lai izaugtu lielāki, jānokniebj daļa aizmetņu. Var cept, sautēt un vārīt. Vislabāk aug mālsmilts vai viegla smilšmāla augsnē, no vēja pasargātā vietā. Labi...
Krūmveida ķirbju hibrīds. Ražo bagātīgi, raksturīgs ilgs augļu novākšanas periods. Augļu forma atgādina zoss kaklu, bet uz dzeltenās mizas ir paaugstinātas kārpiņas. Mīkstums oranžā krāsā, stingrs, piemīt maiga pēcgarša. Izaug nelieli, 25–30 cm gari. Var svērt 0,6–0,8 kg. Augļa formas dēļ var izmantot kā dekorācijas, piemēroti arī Helovīna svinēšanai. Tos...