Svars
Sēšanas laiks dēstiem
Attālumi, cm
Saulaina vieta
Raža
Sēklu skaits 1 gramā
0,95 € 0,71 €/ GAB
Pieejamība: Ir noliktavā
*Preču atlikumi noliktavā un interneta veikalā var nesakrist, tāpēc ir iespējams, ka Jūsu pasūtījumu nevarēsim piegādāt vai piegādāsim tikai daļu preču. Par nepiegādāto pasūtījumu vai preci atgriezīsim samaksāto naudu.
(izvēle nākamajā solī)
Kopīgot
Month | Jan | Feb | Mar | Apr | May | Jun | Jul | Aug | Sep | Oct | Nov | Dec |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Raža | ||||||||||||
Sēšanas laiks dēstiem |
Agrīna šķirne, veģetācijas periods – 70–80 dienas. Ražīga šķirne. Pārtikā lieto aromātiskās lapas. Ēd svaigas, piemērotas ēdiena gatavošanai, lieto kaltētas pievienošanai dažādiem ēdieniem. Ražu var ievākt vairākas reizes, nogriežot visu augu. Augus nedrīkst nogriezt pārāk zemu – tad tie var neataugt. Vislabāk ienākas smagā, ar humusu bagātā, labi iestrādātā, bet ne slapjā augsnē.
Svars | 0.2 g |
Attālumi, cm | V, 30x30 cm |
Raža | VII-X |
Saulaina vieta | * |
Sēšanas laiks dēstiem | II-III, 0,5 cm |
Šķirnes agrīnums | Agra |
Preču zīme | ŽALIA STOTELĖ |
Sēklu skaits 1 gramā | 1 g - apie 2000-2600 sėklų |
Agrīns, ražīgs hibrīds. Noturīgs pret izziedēšanu un septoriozi. Audzē agrai ražai ar lapu kātiem (90 dienu laikā no stādu izstādīšanas) vai glabāšanai ziemā (130 dienu laikā no stādu izstādīšanas). Stādus augsnē stāda ne dziļāk kā stādu audzētavā – tikai tad var gaidīt labu ražu. Uzturā lieto svaigas, sautētas, ceptas, saldētas. Ēdienam dod ne tikai...
Saknes vidēji lielas vai lielas, apaļas, gludas, nedaudz spīdīgas. Tās viegli novākt un notīrīt. Izturīgas pret mozaīkas vīrusu un septoriozi. Piemērotas lietošanai svaigā veidā, sautēšanai, cepšanai. Iztur salu, tāpēc ražu var novākt vēlu - oktobra otrajā pusē. Vislabāk ienākas vidēji smagā, trūdvielām bagātā, labi iestrādātā, ne slapjā augsnē.
Vidēji agrīna lapu seleriju šķirne. Veģetācijas periods 80-90 dienas. Lapu kāti resni, gaļīgi, zaļā krāsā, apmēram 40-70 cm gari. Vislabāk ienākas smagā, trūdvielām bagātā, labi iestrādātā, bet ne slapjā augsnē. Lieto svaigus, vāra, sautē.
Agrīna lapu seleriju šķirne. Izaug 70-80 dienu laikā pēc sējas. Lapu kāti resni, gaļīgi, dzeltenā krāsā, apmēram 40-70 cm gari. Vislabāk ienākas smagā, trūdvielām bagātā, labi iestrādātā, bet ne slapjā augsnē.
Saknes lielas, apaļas, nesazarojušās. Iekšpuse balta – tāda saglabājas arī pēc sala un pārstrādes. Vislabāk ienākas vidēji smagā, ar humusu bagātā, labi iestrādātā, ne slapjā augsnē.
Veģetācijas periods - 80–90 dienas. Lapu kāti resni, gaļīgi,40–70 cm gari. Labi aug smagā, trūdvielām bagātā, labi iekoptā, bet ne pārāk mitrā augsnē.
Dēstiem sēj februārī, martā siltumnīcā. Sēklas dīgst salīdzinoši lēni 18-20 dienas. 60-80 dienas augušus dēstus izstāda trūdvielām bagātā dārza augsnē maijā, jūnijā. Piedod lielisku garšu salātiem, sautējumiem, zupām.
Sēja: februārī - martā siltumnīcā, dēstu audzē 10 nedēļas, uz lauka izstāda maijā 40x40 vai 30x70 cm attālumā. Ļoti ražīga šķirne ar lielu, apaļu, gludu sakni.
Dēstiem sēklas izsēj neierušinot augsnē februārī, martā. Laukā dobēs izstāda maijā divu rindu slejā 40 x 25 cm, vai padziļinātās vagās, samazinot sānu gaismas piekļūšanu. Lai pagarinātu patēriņa periodu, pierok lecektī vai pagrabā. 2500 sēklu gramā.
Dēstiem sēj martā, aprīlī siltumnīcā, aprīlī - laukā, dobē. Sēklas dīgst salīdzinoši lēni 18-20 dienas. 60 dienas augušus dēstus izstāda podiņos vai dobē maijā, jūnijā. Piešķir lielisku garšu kā zupām un marinādēm tā arī salātiem.