-30%
LAVANDAS EKSTRAKTS
Kods: 4779027860282

LAVANDAS EKSTRAKTS

7,89 € 5,52 €/ GAB
23,01 €/ l

Pieejamība: Ir noliktavā

*Preču atlikumi noliktavā un interneta veikalā var nesakrist, tāpēc ir iespējams, ka Jūsu pasūtījumu nevarēsim piegādāt vai piegādāsim tikai daļu preču. Par nepiegādāto pasūtījumu vai preci atgriezīsim samaksāto naudu.

PIEGĀDES IESPĒJAS:

(izvēle nākamajā solī)

Piegāde uz mājām
Izņemšana pakomātā

Lavandas ekstrakts 240ml
Lavandas ekstrakts ar eikalipta ēterisko eļļu, bišu medu, propolisu un jodēto sāli.

Augu pirts ekstraktu iedarbība ir kompleksa: caur smaržu un ādu tie iedarbojas ne tikai uz ķermeni, bet arī uz dvēseli. Viena no izcilākajām ekstrakta ēterisko eļļu īpašībām ir spēja attīrīt gaisu, ko elpojam pirtī un vannas istabā. Augu ekstraktos esošās vielas var darboties kā antiseptiķi un antibakteriāli gaisa atsvaidzinātāji. To patīkamais aromāts ne tikai rada labu garastāvokli, bet arī pozitīvi ietekmē visu organismu caur elpošanas sistēmu. Vēl viens ekstraktu lietošanas veids ir tieša iedarbība uz ādu, piemēram, ieziešanas, dažādas vannas, lokālas vannas u. c. Piemērots ekstrakts uzlabos jūsu garastāvokli, uzmundrinās un nomierinās. Pilnīga relaksācija, lai arī īslaicīga, ir efektīvs veids, kā stiprināt organisma aizsargspējas.

Kategorija: Pirts aromāti - ekstrakti
SASTĀVDAĻAS
Lavandas ziedi (Lavandulae flos) satur 1,8-2,9 % ēteriskās eļļas, kuras svarīgākās sastāvdaļas ir linaloilacetāts, linalools, etānskābe, sviesta, baldriāna un kapronskābe, kā arī tādi skābekli saturoši savienojumi kā geraniols, citrals, borneols, etilmilketons, amilspirts un ogļūdeņraži. Izejviela satur tanīnus, kumarīnus, raugu, furfurolu, ursolskābi, flavonoīdus, askorbīnskābi un minerālvielas.

Eikalipta ēteriskajā eļļā ir daudz aktīvās vielas cineola. Svaigs, spēcīgs aromāts, kas atgādina kamparu. To lieto kā profilaktisku līdzekli pret saaukstēšanos. Tam piemīt pretvīrusu, pretmikrobu un antiseptiskas īpašības. Piemērots vannām, kāju vannām, pirtīm un iekštelpu gaisa atsvaidzināšanai.

Bišu medus ir īpašs pārtikas produkts, veselīgs produkts no ziedu nektāra. Medus ķīmiskais sastāvs ir ogļhidrāti, olbaltumvielas, ūdens, organiskās skābes, minerālvielas un fermenti. Medus ir ideāli piemērots pirts procedūrām. Medu var smērēt uz sejas un visa ķermeņa. Vispirms to noskalo ar siltu ūdeni un pēc tam ar aukstu ūdeni. Visa ķermeņa procedūrām tiek izmantoti augu ekstrakti ar medu. Pits rituālos izmantotie augu ekstrakti ar medu var uzlabot vielmaiņu un asinsriti, kā arī stimulēt tauku un sviedru izvadīšanu. Regulāras procedūras var atslābināt stīvus un sāpošus muskuļus, palīdzēt mazināt stresu un bezmiegu, kā arī atjaunot, piešķirt tai maigumu un veselību. Svarīgākais lietošanas noteikums ir mērenība un mīlestība.

Propolisa (bišu piķa) krāsa ir no dzeltenas līdz tumši brūnai vai pat zaļai. Smarža ir raksturīga sveķiem, papeļu vai priežu pumpuriem un medum. Tvaika veidā tas var palīdzēt ilgstošā klepus gadījumā.

Jodētā sāls sastāv no NaCl (97 %), kālija jodāta, Cl (30+/-10 mg/kg). Jods ir viens no 15 cilvēka organismam nepieciešamajiem elementiem. Tas pozitīvi ietekmē atmiņas procesus, ir nepieciešams normālas vairogdziedzera darbības uzturēšanai un hormonu veidošanai. Jodētās sāls galvenā funkcija ir kompensēt joda trūkumu organismā.

Pamatojoties uz literatūras avotiem: Ragažinskienė, S. Rimkienė, V. Sasnauskas, "Ārstniecības augu enciklopēdija", 2005. g.

A. Gendrolis, "Propolisa zāles no stropa", TIKA IZMANTOTA 2017. gadā
Lavanda ir labi pazīstama ne tikai ar savu svaigo aromātu, bet arī ar lieliskajām ārstnieciskajām īpašībām. Lavanda var palīdzēt ādas slimību gadījumā, stimulēt asinsriti, mazināt bronhītu, elpas trūkumu un pārpūles sekas (galvassāpes, reibonis, bezmiegs, migrēna).

Pirms lietošanas ekstrakts pudelīti rūpīgi saskalināt.

Var izmantot:

Pirtīs
Traukā, kurā mērcēsiet pirts slotas, sajauciet apmēram 4 litrus karsta ūdens un 45-50 ml ekstrakta. Daļu ekstrakta ielieciet atsevišķā traukā un nedaudz uzlejiet uz karstiem akmeņiem. Karstumizturīgu trauku ar ekstraktu var novietot uz karstiem akmeņiem, lai tas pastāvīgi radītu patīkamu aromātu. Maisījumā mērcētām slotām izmasējiet ķermeni un peraties.

Vannai
Ielejiet 45-50 ml ekstrakta ūdenī, kurā jūs mazgājāties.

Roku un kāju vannām
Sagatavojiet ūdeni vannām, vēlams, 38 ℃ temperatūrā. Pievienojiet 45-50 ml ekstrakta ūdenim (pudelīti rūpīgi saskalināt). Rokas iemērcējiet līdz augšdelma vidū un turiet 10-15 minūtes. Procedūras beigās rokas jānoskalo ar aukstu ūdeni. Kontrasta vannas, lai norūdītu rokas. Rokas pakāpeniski iegremdē siltā ūdenī. Sagatavojiet karstu ūdeni kājām un pievienojiet 45-50 ml ekstrakta. Ērti iekārtojoties un atpūšoties, kājas uz 20 minūtēm iemērciet karstā ūdens vanniņā ar ekstraktu. Kad ūdens ir nedaudz atdzisis, pielejiet karsto ūdeni. Šis pēdu sildīšanas veids ir piemērots cilvēkiem, kuriem ir ļoti auksti vai kuri ir saaukstējušies. Pēc šīs procedūras kājas tiek noslaucītas. Vēsās vanniņas norūdīs pēdas, mazina varikozas vēnas un mīkstina nocietinātu un saplaisājušu pēdu ādu. DROŠAS LIETOŠANAS PADOMI
Tikai ārējai lietošanai. Nav ieteicams ilgstoši lietot vienu un to pašu ekstraktu ar vienu un to pašu ēterisko eļļu. Neatšķaidītu ekstraktu nelietot tieši uz ādas vai tieši uz karstiem akmeņiem. Uzmanieties, lai neatšķaidītais ekstrakts nenokļūtu acīs. Saskares gadījumā izmazgājiet acis ar ūdeni. Sargāt no bērniem. Pirms augu ekstraktu lietošanas ieteicams pārbaudīt alerģisko jutību: Uzklājiet 2-3 pilienus ekstrakta uz apakšdelma ādas. Ja pēc kāda laika āda kļūst sarkana vai niezoša, nelietojiet šo ekstraktu.

Grūtniecēm un cilvēkiem ar dažādām saslimšanām par ekstrakta lietošanu jākonsultējas ar ārstu.

Datu lapa
ZīmolsSEDUM
Preču atlikums noliktavā un mūsu interneta veikalā var atšķirties, tāpēc pastāv iespēja, ka mēs nevarēsim izpildīt jūsu pasūtījumu vai izpildīsim tikai daļu no tā, taču atmaksāsim jums naudas līdzekļus par nepieejamām precēm. Atmaksas termiņš ir 14 dienas. Preču krāsa, izmērs un citas īpašības var neatbilst realitātei to vizuālo īpašību dēļ, tāpēc, lūdzu, skatiet preču aprakstu. Preču fotoattēli ir tikai ilustratīvi, un tie ir tikai piemēri