Kad sēt? II-III mēnešos.
Kad piķēt? Kad parādās pirmās, īstās lapiņas.
Kad novākt? VIII, IX mēnešos.
Sīpolus ieteicams audzēt to saturošo olbaltumvielu, minerālsāļu un vitamīna C dēļ. Tiem piemīt baktericīdas īpašības. Sīpolus iedala asajos un saldajos. Tie iedalās viegadīgajos (‘Shuttgarten Riesen’, ‘Tosca’, ‘Grenada’), daudzgadīgajos (‘Ambition H’) un garšaugos/ sīpollokos (‘Freddy’, ‘White Lisbon’, ‘Rossa Lunga di Firenze’).
Tālāk tie iedalās veģetācijas procesos- agrajos (90-110 dienas pēc ražas novākšanas un no sējas), vidēji agrajos (novāc 110-130 dienas pēc sējas) un vēlajos (novāc 130-160 dienas pēc sējas).
Dzeltenie sīpoli (‘Elista’, ‘Globo’), sarkanie (‘Ramata Rosso di Milano’), baltie (‘Albienka’).
Sīpolu augšanas izmēri atkarīgi no sīpolu šķirnes un arī augšanas apstākļiem: augsnes uzturvielām un tās daudzuma, mitruma un tā tālāk. Sīpolu sēklas sēj ar 1 cm dziļumā, rindās ar kūdras substrātu pildītos traukos. To diedzēšanas ieteicamā minimālā temperatūra ir +2-4 grādi Celsija, un optimālā temperatūra +19 grādi, bet vispiemērotākā temperatūra ir +25-35 grādi.
Stādus pārstāda zemē no aprīļa līdz maija mēnesim. Tos stāda ar 20 cm atstarpēm starp rindām un 5 cm atstarpēm starp stādiem.
Speciālisti iesaka
Lielākā daļa sīpolu aug mālsmiltīs vai smilšainā augsnē, bet var augt arī siltā un humusa augsnē. Turklāt, to ieteicams apstrādāt jau rudenī, lai tā ziemā var atpūsties.
Ja vēlaties sēklas sēt pa tiešo augsnē, tad ieteicams tās sēt blakus citiem līdzīgas augsnes pieprasošiem dārzeņiem.