Sēšanas laiks dēstiem
Pārstādīšana
Saulaina vieta
Raža
Sēklu skaits 1 gramā
Piemērots profesionāļiem
2,45 € 1,84 €/ GAB
Pieejamība: Ir noliktavā
*Preču atlikumi noliktavā un interneta veikalā var nesakrist, tāpēc ir iespējams, ka Jūsu pasūtījumu nevarēsim piegādāt vai piegādāsim tikai daļu preču. Par nepiegādāto pasūtījumu vai preci atgriezīsim samaksāto naudu.
(izvēle nākamajā solī)
Kopīgot
Month | Jan | Feb | Mar | Apr | May | Jun | Jul | Aug | Sep | Oct | Nov | Dec |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Raža | ||||||||||||
Sēšanas laiks dēstiem |
Vidēji agrīns hibrīds. Ražu var sākt vākt 80–85 dienas pēc dēstu iestādīšanas. Audzē vasaras un rudens ražai. Galviņas ovāli plakanas, apmēram 3–5 kg smagas, ar īsu serdi, izcilu iekšējo struktūru. Gardi svaigā veidā, piemēroti arī marinēšanai. Izturīgi pret tripsi un fuzariozi. Labi aug vidēji smagās un smagās, auglīgās augsnēs. Sēklas var būt kodinātas. Ja sēklas ir kodinātas, kodnes nosaukums norādīts paciņas apakšā.
Pārstādīšana | IV-V |
Raža | VII-IX |
Saulaina vieta | Jā |
Piemērots profesionāļiem | Jā |
Sēšanas laiks dēstiem | III-IV |
Audzēšanas vieta | Laukā |
Šķirnes agrīnums | Vidēji agra |
Zīmols | ŽALIA STOTELĖ |
Sēklu skaits 1 gramā | ~250-300 |
Izfasēšana | 0,1 g |
Valodas uz iepakojuma | LV, LT, DE, EN, EE |
Sāk ražot 48–52 dienā pēc sadīgšanas. Augļi ar melniem dzelksnīšiem, garšīgi, aromātiski. Piemēroti lietošanai svaigā veidā, marinēšanai un skābēšanai. Paredzēti audzēšanai atklātā laukā un siltumnīcās.
Izaug 85 dienās pēc iesēšanas. Pārtikā izmanto svaigas, retāk kaltētas lapas, ziedkopas, stublājus. Svaigās dillēs ir daudz C vitamīna, B grupas vitamīnu un minerālvielu.
Saknes piemērotas pārstrādei - nezaudē krāsu. Piemērotas lietošanai svaigā veidā un uzglabāšanai. Vislabāk aug vidēji smagā, neskābā smilšmāla augsnē.
Lapiņas tumši zaļā krāsā, aromātiskas. Ziedkopas veido vēlu. Viegli audzējamas, nav prasīgas. Izcieš daļēju noēnojumu. Dilles var audzēt starp citiem dārzeņiem: burkāniem, salātiem, redīsiem, kartupeļiem.
Audzē pavasara, vasaras, rudens ražai. Var sēt atklātā laukā vai siltumnīcā, ilgi nepāraug. Izaug 35–50 dienu laikā.
Pirmo ražu var novākt 96–100 dienas pēc sadīgšanas. Augļi nelieli, apmēram 65–70 g smagi. Audzē atklātā laukā. Vislabāk aug +22 – +24ºC temperatūrā.
Sakne apaļa, mīkstums bez baltiem gredzeniem. Ražu sāk novākt 85-95 dienā pēc sadīgšanas. Piemērotas audzēšanai agrai ražai, glabāšanai, konservēšanai.
Gurķi nelieli, nedzeltē. Augļi ražas laikā jāvāc katru dienu. Ēd svaigus, skābē, konservē.
Pārtikā izmantojamas svaigas aromātiskas lapas ar riekstu piegaršu. Lieliski der kā piedeva sieram, salātiem, kā arī kā dekori ēdieniem. Aug ātri.
GURĶI MARKETERVidēji agrīna salātu tipa šķirne. Veģetācijas periods - 60 dienas. Augļi ar gludu miziņu, līdz 15 cm gari. Audzēšanai uz lauka un siltumnīcās. Var lietot svaigā veidā un konservēt.
Augļi gaļīgi, sarkani, garšīgi 150–170 g smagi, ar plānu miziņu. Veģetācijas periods 70–75 dienas. Audzē laukā un siltumnīcā. Vislabāk aug +22 – +24 ºC temperatūrā.
Ražu novāc, kad pagājušas 90–120 dienas pēc sadīgšanas. Saknes apaļi plakanas, tumši sarkanā krāsā. Lieto svaigas, konservē, glabā ziemai.
Pārtikā lieto svaigas vai žāvētas lapas, ziedkopas, stublājus. Viegli audzējamas. Pacieš daļēju noēnojumu. Lai visu vasaru būtu svaigas dilles, tās jāsēj ik pēc 10 dienām līdz jūnija vidum un no 10. augusta līdz 5. septembrim.
ĶIRBJI CONNECTICUT FIELDVidēji agrīna, ļoti ražīga šķirne. Veģetācijas periods 100–110 dienas no iesēšanas. Augļi ir apaļi, nedaudz saplacināti, sasniedz 7–10 kg smagi, ar oranžu miziņu. Mīkstums koši dzeltens, salds.
Veģetācijas periods – 80 dienas. Augļi vir idēja lieluma. Ienākas arī vēsākā vasarā līdz pat rudenim. Audzē polietilēna siltumnīcās un atklātā laukā.
KABAČI GENOVESEVidēji agrīna, ražīga šķirne. Ražu var novākt pēc 55 dienām. Siltumnīcās vai lecektīs izaudzēti stādi palīdz ātrāk ienākties. Stādus uz lauka izstāda, kad beigušās salnas. Jaunie augļi ir ļoti garšīgi, piemēroti konservēšanai.
Veģetācijas periods 110–120 dienas. Augļi lieli, var svērt pat 400 g, plāna miziņa, garšīgi. Mīkstums gaļīgs, aveņu krāsā.
Raža nogatavojas 110–125 dienas pēc sadīgšanas. Auga augstums 35–60 cm. Augļu forma iegarena. Augi ir izturīgi pret slimībām. Var audzēt atklātā laukā un polietilēna siltumnīcās.
TOMĀTI MONEYMAKERAgrīna, gara auguma šķirne. Veģetācijas periods 75–80 dienas. Augļi vidēji lieli, sulīgi, garšīgi. Audzēšanai uz lauka un siltumnīcā.
Veģetācijas periods – 60 dienas. Augļi nelieli, sīkām kārpiņām. Audzē atklātā laukā. Sēj laukā, kad augsnes temperatūra 10cm dziļumā ir iesilusi līdz +13 – +14 °C. Piemēroti lietošanai svaigā veidā un konservēšanai.
ŠĶAUTNAINIE ZIRŅI MILORVidēji agrīna, ražīga šķirne. Augi izaug 70–80 cm gari. Pāksts apmēram 8 cm gara, tajā ir 7–8 lieli zirņi. Zirņus ar ēst svaigus, konservēt un saldēt.
ĪSAUGĻU GURĶI POLAN HVidēji agrīns hibrīds. Paredzēts audzēšanai atklātā laukā. Augļi nav rūgti, ar lielisku garšu. Piemēroti lietošanai svaigā veidā, marinēšanai un skābēšanai. Laukā sēj, kad augsne 10 cm dziļumā ir iesilusi līdz +13 – +14 ºC temperatūrai.
Augļi ar retām kārpiņām, vidēji lieli, nepaliek rūgti. Piemēroti lietošanai svaigā veidā un konservēšanai. Vislabāk aug no vējiem pasargātā, no nezālēm brīvā augsnē.
Lapas gaiši zaļas, ar krokotām maliņām. Nogriezti salāti ataug. Audzē pavasara, vasaras un rudens ražai. Var sēt uz lauka un siltumnīcā.
Veģetācijas periods – 28–30 dienas. Saknes ir lielas, sarkanā krāsā ar baltu galiņu. Ilgi nepāraug. Piemēroti audzēšanai atklātā laukā.
Gurķi ar izcilu garšu, nekļūst rūgti, izaug 10–15 cm gari, ar gludu, plānu miziņu. Šī šķirne izceļas ne tikai ar ražīgumu, bet arī ar garu ražošanas periodu.
Piemērota audzēšanai siltumnīcās, uz balkoniem. Novērtēta garšīgo, neparastās krāsas svītraino augļu dēļ. Vienā ķekarā ienākas līdz 20-25 tomātiem, viena augļa svars – apmēram 40 g.
ĶIRBJI JAUNE GROS DE PARISVeģetācijas periods 100–110 dienas no iesēšanas. Ķirbji apaļi, nedaudz plakani, 10–15 kg smagi, bet īpaši labos augšanas apstākļos, to svars var sasniegt pat 45 kg. Mīkstums koši dzeltens, salds.
Ķirbji bumbiera formas, sver 1,2–1,8 kg. Mīkstums dzeltenīgi oranžs, aromātisks, ar kastaņu garšu. Noņemti ķirbji labi glabājas ziemā.
Saknes ar strupu galu, 15–17 cm garas. Vislabāk aug ar trūdvielām bagātā, ne pārāk mitrā, viegla smilšmāla vai mālsmilts augsnē. Var sēt rudenī.