Svars
Sēšanas laiks laukā
Saulaina vieta
Raža
Sēklu skaits 1 gramā
1,30 €/ GAB
Pieejamība: Ir noliktavā
*Preču atlikumi noliktavā un interneta veikalā var nesakrist, tāpēc ir iespējams, ka Jūsu pasūtījumu nevarēsim piegādāt vai piegādāsim tikai daļu preču. Par nepiegādāto pasūtījumu vai preci atgriezīsim samaksāto naudu.
(izvēle nākamajā solī)
Kopīgot
Month | Jan | Feb | Mar | Apr | May | Jun | Jul | Aug | Sep | Oct | Nov | Dec |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Sēšanas laiks laukā | ||||||||||||
Raža |
Audzē vasaras un rudens ražai. Bietes var novākt arī mehāniski. Augiem ir vidēja lieluma lapas. Pašas bietes ir apaļas, lielas, tumši sarkanas, gludas un stingras. Piemērotas dažādu sulu pagatavošanai, pārstrādei vai uzglabāšanai pagrabā līdz martam.
Svars | 20 g |
Sēšanas laiks laukā | IV-VI, 3-4 cm |
Raža | VII-IX |
Saulaina vieta | Jā |
Audzēšanas vieta | Laukā |
Šķirnes agrīnums | Agra |
Zīmols | ŽALIA STOTELĖ |
Sēklu skaits 1 gramā | ~40-55 |
Tips | Sakneņi |
Valodas uz iepakojuma | LV, EN, LT, EE, DE |
Attālums, cm | 25x10 |
Saknes piemērotas pārstrādei - nezaudē krāsu. Piemērotas lietošanai svaigā veidā un uzglabāšanai. Vislabāk aug vidēji smagā, neskābā smilšmāla augsnē.
Sakne apaļa, mīkstums bez baltiem gredzeniem. Ražu sāk novākt 85-95 dienā pēc sadīgšanas. Piemērotas audzēšanai agrai ražai, glabāšanai, konservēšanai.
Ražu novāc, kad pagājušas 90–120 dienas pēc sadīgšanas. Saknes apaļi plakanas, tumši sarkanā krāsā. Lieto svaigas, konservē, glabā ziemai.
Ražīga, vidēji agrīna hibrīda šķirne. Audzē svaigam patēriņam, konservēšanai un uzglabāšanai. Ražu vāc 115 dienas pēc sadīgšanas. Saknes vienādas, gludas, mīkstums tumši sarkans, bez svītrām, sulīgs. Vislabāk aug vidēji smagā, dziļi iestrādātā, neitrālā smilšmāla augsnē. Labi priekšaugi bietēm ir labība, gurķi, puravi, tomāti, sīpoli. Sēklas var būt...
Vidēji agrīna šķirne. Ražu vāc pēc 85–95 dienām. Saknes apaļas, tumši sarkanā krāsā. Ieteicams audzēt vasaras un rudens ražai, piemērotas uzglabāšanai. Vislabāk aug vidēji smagā, dziļi iestrādātā, neskābā smilšmāla augnē.
Siltā ziemā piesegtas saknes var pārziemot augsnē. No mangolda lapām var vārīt zupas, gatavot sautējumus, pievienot salātiem, kātiņus var konservēt.
Veģetācijas periods – 130 dienas. Sakņu miziņa plāna, mīkstums tumši sarkans, bez gredzeniem. Šķirne paredzēta lietošanai svaigā veidā un pārstrādāšanai.
Vidēji agrīna šķirne. Ražu vāc pēc 55–65 dienām. Saknes tumši sarkanā krāsā. Ieteicams audzēt vasaras un rudens ražai, piemērotas uzglabāšanai. Vislabāk aug vidēji smagā, dziļi iestrādātā, neskābā smilšmāla augnē.
Izaug 50–60 dienās pēc iesēšanas. Pārtikā lieto lapu kātiņus un lapas. Audzē vasaras un rudens ražai. Ražu var novākt līdz vēlam rudenim. Vislabāk aug vidēji smagā, dziļi iestrādātā, neskābā smilšmāla augsnē.
LAPU BIETES WHITE SILVER 2Lapu biešu šķirne ar zaļām lapiņām un baltiem lapu kātiem. Pārtikā izmanto lapas ar lapu kātiem, kas pēc garšas atgādina spinātus un riekstus. Gatavo salātus, piedevas, var konservēt ziemai. Agra ražas iegūšanai sēj siltumnīcās.
BIETES RED SHINEAgrīna viensēklas šķirne, kuru viegli iesēt un gandrīz nevajag retināt. Tiek novērtēta kvalitatīvo sakņu dēļ, kam piemīt īpaši laba garša, sulīga krāsa un skaista forma. Mīkstums koši sarkanā krāsā, sulīgs. Bietes audzē lietošanai svaigā veidā, konservēšanai un ilgai uzglabāšanai. 108–112 dienas pēc sadīgšanas var sākt novākt ražu. Aug...
Jauna vidēji agra auglīga hibrīda šķirne, reģistrēta 2016. gadā. Šķirne novērtēta ar augstvērtīgām sakņu kultūrām, kas izceļas ar īpaši labo garšu, bagātīgo krāsu un skaisto formu. Mīkstums ir spilgti sarkans, sulīgs un neveido sacietētas šķiedras gredzenveida ieslēgumus. Bietes audzē svaigam patēriņam, tās var konservēt un uzglabāt ilgu laiku. Augus...
BIETES NOIRE D'EGYPTE Vidēji agrīna šķirne. Ražu var novākt pēc 85–95 dienām. Saknes apaļi plakanas, tumši sarkanā krāsā. Lieto svaigas, konservē, glabā ziemai. Vislabāk aug vidēji smagā, dziļi iestrādātā augsnē.
Agrīna, ražīga šķirne. Saknes ieapaļi plakanas, koši sarkanā krāsā. Audzē lietošanai svaigā veidā, konservēšanai, uzglabāšanai. Ražu vāc 90 –120 dienas pēc sēklu sadīgšanas pirms salnām. Vislabāk aug vidēji smagā, dziļi iestrādātā, neitrālā smilšmāla augsnē. Slikti iestrādātā augsnē bietes nesadīgst vienlaicīgi, izkrīt.
Ražīga, vidēji agrīna šķirne. Veģetācijas periods – apmēram 120 dienas. Saknes apaļas, mīkstums tumši sarkanā krāsā, bez baltiem gredzeniem, miziņa gluda. Saknes piemērotas pārstrādāšanai, vārot nezaudē krāsu. Piemērotas audzēšanai agrai ražai, lietošanai svaigā veidā, konservēšanai, labi saglabājas ziemā. Vislabāk aug vidēji smagā, dziļi iestrādātā,...
Agrīnas, ražīgas šķirnes. Dzeltenas, baltas, sarkanas krāsas saknes. Lieliska izvēle tiem, kas grib izaudzēt dažādu krāsu saknes. Var lietot svaigas, konservētas, uzglabāt ziemai. Saknes garšīgas, sulīgas, pārtikā lieto arī jaunās biešu lapiņas. No bietēm gatavo salātus, dārzeņu kokteiļus, tās piemērotas konservēšanai.Pēc sadīgšanas ražu var sākt novākt...
Agrīna šķirne. Veģetācijas periods apmēram 60 dienas. Šīs šķirnes saknēm raksturīga salda, maiga garša. Mīkstums tumši sarkanā krāsā ar baltiem, platiem gredzeniem. Piemērotas lietošanai svaigā veidā, konservēšanai, sautēšanai, cepšanai. Labi glabājas ziemā. Vislabāk aug vidēji smagā, dziļi iestrādātā, neitrālā smilšmāla augsnē. Slikti iestrādātā augsnē...
BIETES CHIOGGIAAgrīna šķirne. Ražu var novākt pēc 60 dienām. Bietes tumši sarkanā krāsā, ar baltiem platiem gredzeniem. Lieto svaigas, konservē, glabā ziemai. Vislabāk aug vidēji smagā, dziļi iestrādātā augsnē.
LAPU BIETES RHUBARB CHARD Izaug 50–60 dienās pēc iesēšanas. Pārtikā lieto lapu kātiņus un lapas. Audzē vasaras un rudens ražai. Ražu var novākt līdz vēlam rudenim. Vislabāk aug vidēji smagā, dziļi iestrādātā, neskābā smilšmāla augsnē.
Vidēji agrīna, universāla šķirne. Vasarā pārtikā lieto jaunās biešu lapiņas, vēlāk - saknes. Saknes garas, lielākā daļa mēdz būt virs zemes. Mīkstums intensīvi sarkanā krāsā. Saknes labi piemērotas pārstrādāšanai - vārot nezaudē krāsu. Vislabāk aug vidēji smagā, dziļi iestrādātā, neitrālā smilšmāla augsnē.
Pārtikā lieto gludās lapiņas ar maigo garšu un sarkanos lapu kātus. Jaunās lapiņas ļoti piemērotas salātiem, bet izaugušās lapas un lapu kātiņus tvaicē, sautē, izmanto zupām. Vislabāk aug neskābā, ar humusu bagātā smilšmālā.
Pārtikā izmanto lapu kātus un lapas. Audzē kā bietes, tikai retinot, starp augiem jāatstāj lielākas atstarpes. No lapām vāra zupas, var ēst sautētas, pievienot salātiem, lapu kātus var konservēt. Mangolds ir ļoti vērtīgs — lapās un lapu kātos ir daudz karotēna, īpaši daudz C, B1, B2, A vitamīna, kalcija, fosfora, dzelzs, citu minerālvielu, olbaltumvielu,...
Ražu novāc, kad pagājis 60 dienu pēc sējas. Lapas nedaudz grumbainas, sulīgas, zaļas ar dzeltenām dzīslām. Lapu kāti dzeltenā krāsā. Jaunās lapiņas piemērotas salātiem, uzkodām, no izaugušām lapām un lapu kātiņiem vāra zupas, tās var arī sautēt, cept un konservēt. Siltā ziemā piesegtas saknes pārziemo augsnē. Vislabāk aug neskābā, ar humusu bagātā smilšmālā.
Izaug 50–60 dienu laikā pēc iesēšanas. Augi lekni, 30–50 cm augsti. Šķirne labi panes karstumu. Pārtikā lieto lapas un lapu kātus. Ražu var novākt līdz vēlam rudenim. Vislabāk aug neskābā, ar humusu bagātā smilšmālā. Piemērotas vārīšanai, sautēšanai, cepšanai un konservēšanai.
Ražīga, vidēji agrīna šķirne. Veģetācijas periods – apmēram 120 dienas. Saknes apaļas, mīkstums tumši sarkanā krāsā, bez baltiem gredzeniem, miziņa gluda. Saknes piemērotas pārstrādāšanai, vārot nezaudē krāsu. Piemērotas audzēšanai agrai ražai, lietošanai svaigā veidā, konservēšanai, labi saglabājas ziemā. Vislabāk aug vidēji smagā, dziļi iestrādātā,...
Divgadīgs augs. Pārtikā lieto sulīgās lapas un lielos sarkanos lapu kātus. Viegli audzēt, mazprasīgas pret augsni, ražu novāc 60 dienas pēc sējas. Rudenī izraktās mangolda saknes izdzen lapas agri pavasarī. Siltā ziemā apsegtas saknes pārziemo uz lauka. Vislabāk aug neitrālā, ar trūdvielām bagātā augsnē.
Agrīna šķirne, bez tendences veidot ziedus. Audzē vasaras un rudens ražai, dārzeņus iespējams novākt mehāniski. Sakņaugi apaļi, lieli, tumši sarkanā krāsā, ar gludu, stingru miziņu. Piemērotas sulu spiešanai, uzglabāšanai līdz martam, pārstrādei. Vislabāk aug vidēji smagā, dziļi apstrādātā, neskābā smilšmāla augsnē. Slikti apstrādātā augsnē bietes izdīgst...
Vidēji agrīna, universāla šķirne. Saknes piemērotas pārstrādei - nezaudē krāsu. Piemērotas lietošanai svaigā veidā un uzglabāšanai. Vislabāk aug vidēji smagā, neskābā smilšmāla augsnē. Vasarā pārtikā lieto jaunās biešu lapiņas, vēlāk - saknes. Saknes garas, lielākā daļa mēdz būt virs zemes. Mīkstums intensīvi sarkanā krāsā.
Vidēji vēlīna biešu šķirne. Veģetācijas periods – 130 dienu. Saknes ir garenas, mīkstums tumši sarkans, neizzied. Var lietot svaigas, konservēt, sautēt, cept. Labi glabājas ziemā. Vislabāk aug vidēji smagā, dziļi apstrādātā mālsmilts augsnē ar zemu skābuma līmeni. Slikti apstrādātā augsnē sadīgst nevienmērīgi, izretinās.
Divgadīgs lapu dārzenis. Veģetācijas periods - 55 dienas. Uzturā lieto lapas un lapu kātus. Ražu var novākt līdz vēlam rudenim. Vislabāk aug neitrālā, ar humusu bagātā smilšmālā. Piemērotas vārīšanai, sautēšanai, cepšanai un konservēšanai. Lapās un lapu kātos daudz karotīna, īpaši daudz C, B1, B2 vitamīna, kalcija, fosfora, dzelzs, citu minerālvielu.