SAKĀRTOT PĒC FILTRA:

Sadaļas
more... less
Cena
3 169

Koki

Koks ir liels, ilgmūžīgs, lapkoku vai skujkoku, koksnes augs. Koki ir viena no galvenajām un ļoti svarīgajām augu grupām uz zemes, kas pārstāv ne tikai bioloģisko daudzveidību, bet arī lielu ekoloģisko, ekonomisko un estētisko ietekmi. Viena no svarīgākajām funkcijām, ko šie augi veic, ir gaisa kvalitātes uzlabošana, koki absorbē no gaisa kaitīgās gāzes un citus piesārņotājus, uzlabojot gaisa kvalitāti, palīdzot uzturēt ekosistēmu, tie ir nozīmīgi oglekļa dioksīda (CO2) piesaistītāji. Tie absorbē CO2 no gaisa, izmantojot fotosintēzi, kuras laikā ražo barības vielas un atbrīvo skābekli. Koki ir svarīgi bioloģiskās daudzveidības saglabāšanai, kas rada dzīves telpu daudziem citiem organismiem, tostarp dzīvniekiem, citiem augiem un mikroorganismiem. To saknes un zari palīdz stabilizēt augsni, samazinot eroziju un palīdzot saglabāt augsnes kvalitāti. Svarīga ir arī vizuālā un estētiskā vērtība, koki ir dekoratīvi un izmantojami parkos, dārzos un pilsētas ainavu veidošanā, nodrošinot dabas skaistumu un radot patīkamu vidi. Lai iegūtu veselīgu un skaistu koku, ir jāņem vērā tā vajadzības pēc vietas, augsnes, gaismas un kopšanas. Audzējot kokus, jūs varat dot ieguldījumu dabas uzturēšanā, uzlabot gaisa kvalitāti, baudīt to estētisko skaistumu un saņemt citus svarīgus ekoloģiskus, ekonomiskus un sociālus labumus.

Lasīt vairāk
Rādīt lapā
Kārtot pēc
  •  
    PARASTAIS CERIŅŠ AUCUBAEFOLIA
    Kods: 0000001318517

    Ziedošs, lapu koku krūms. Aug līdz 3,5 m augsts un 3 m plats. Reta iezīme - zaļas, pavasarī dzelteni raibas krāsas lapas - visā ziedēšanas laikā. Pēc ziedēšanas lapas pamazām zaudē dzelteno krāsu, vasaras vidū kļūst zaļas. Ziedi ir smaržīgi, lieli, plati, ar dubultām ziedlapiņām, ļoti pilnos ķekaros. Krāsa maiga, zilgana ceriņu, ziedēšanas laikā gandrīz...

    • Augu iedalījums: Dekoratīvie lapu augi
    IZPĀRDOTS
  •  
    EIROPAS DIŽSKĀBARDIS ROHAN OBELISK
    Kods: 0000001402773

    Vertikāli augošs, mūžzaļš lapu koks. Vainags - blīvs, koloniāls. Lapas - blīvi un asi apgrieztas, eliptiskas, viļņotas. Vasarā - sarkanā, violetā krāsā, rudenī - vara, bronzas krāsā. Augsnei jābūt bagātai ar humusu, mitrai, nosausinātai. Vislabāk stādīt saulainā vietā. Izturīga pret mīnuss 34 grādu salu.

    • Augu iedalījums: Koki
    IZPĀRDOTS