Rutki un redīsi - populāri, ātri augoši sakņaugi. Redīsos ir ļoti daudz vērtīgo vitamīnu un to garša ir maigāka nekā rutkiem. Parasti redīsus audzē siltumnīcā, bet ir arī šķirnes, kuras piemērotas audzēšanai dārzā. Šiem augiem vislabāk patīk gaišas vietas un maiga, nemēslota, neitrāla (pH 6–7) humusa veida augsne. Redīsus sezonas laikā iespējams stādīt vairākas reizes, ik pēc dažām nedēļām. Mūsdienās pieejamas daudzas rutku un redīsu šķirnes un veidi. Parasti atšķiras sakņu forma, garša, krāsa, nogatavošanās laiks. Redīsus iespējams lietot salātos vai kā garšvielas. Tā kā rutkus var uzglabāt visu ziemu, tos var ēst svaigus arī ziemas laikā. Nākamajā sējas sezonā izmēģiniet jaunas rutku un redīsu šķirnes. Mūsu interneta veikalā Veikalsdarzam.lv atradīsiet plašu rutku un redīsu šķirņu klāstu!
Agrīna, ražīga šķirne. Saknes iegarenas, sarkanas ar baltu galiņu. Izaug 27 dienu laikā no sadīgšanas. Garšīgi, ilgi nepāraug. Audzē atklātā laukā un zem seguma. Rudens ražai redīsus sēj augusta otrajā pusē.
Agrīna šķirne. Izaug 22–25 dienās. Saknes sarkanā krāsā, sulīgas, garšīga. Agrai ražai audzē siltumnīcās, vasaras sākuma un rudens ražai sēj uz lauka. Labi aug auglīgās augsnēs, jālaista.
REDĪSI RAXEAgrīna, ražīga šķirne. Izaug 22–25 dienu laikā pēc sēklu sadīgšanas. Saknes pareizas formas, spilgti sarkanā krāsā, vidēji lielas, nav ar asu garšu. Piemēroti audzēšanai siltumnīcās un atklātā laukā. Rudens ražai ewdīsus sēj augusta otrajā pusē.
Raža izaug 68–75 dienu laikā no sadīgšanas. Saknes melnas, apaļas, apmēram 250–400 g smagas. Mīkstums balts, sulīgs, ar samērā asu garšu. Labi uzglabājas ziemā.
Vidēji agrīna ziemas rutku šķirne. Raža izaug 68-75 dienu laikā pēc sadīgšanas. Saknes melnas, apaļas, apmēram 250–400 g smagas. Mīkstums balts, sulīgs, ar asu garšu. Sēj jūnija otrajā pusē. Labi uzglabājas ziemā. Saknēs ir ogļhidrāti, olbaltumvielas, organiskās skābes, aminoskābes, minerālvielas, C, B1, B2, PP vitamīns, karotīns, fitoncīdi, holīns,...
REDĪSI CHERRY BELLE Agrīna šķirne. Izaug 20–27 dienās. Saknes sarkanā krāsā, sulīgas, garšīga. Agrai ražai audzē siltumnīcās, vasaras sākuma un rudens ražai sēj uz lauka. Labi aug auglīgās augsnēs, jālaista.
Agrīna šķirne. Izaug 50–60 dienu laikā pēc sējas. Saknes garas, lielas, baltas, ar maigu garšu, ilgi nepāraug. Var lietot svaigus un ilgi uzglabāt.
Vidēji agrīna ziemas rutku šķirne. Raža izaug 68–75 dienu laikā no sadīgšanas. Saknes melnas, apaļas, apmēram 250–400 g smagas. Mīkstums balts, sulīgs, ar samērā asu garšu. Labi uzglabājas ziemā.