Vidēji vēlīns, gara auguma hibrīds. Šķirne izceļas ar garu augumu. Augļi sirds formas, sarkani, ribaini, gaļīgi. Sver 200–250 g. Audzēšanai siltumnīcās. Ēd svaigus, būs piemēroti arī tomātu pastas gatavošanai. Vispiemērotākā temperatūra tomātu audzēšanai – 20–32 °C. Optimāla augsnes temperatūra sakņu augšanai – 20–22 °C.
Ļoti agrīna šķirne. Sēj maija vidū, no valdošajiem vējiem aizsargātā vietā. Augšanas laikā normē dzinumu skaitu, atstājot centrālo. Novāc piengatavības fāzē, kad vālītes seglapas kļuvušas dzeltenas.
Sēj no pavasara līdz vasaras vidum, labi drenētā, dziļi irdenā dārza augsnē. Vēlamais augsnes skābuma līmenis pH 6,0-6,8. Veģetācijas periods 135 dienas. Daudz augstāks beta karotīna un karotenoīda - luteīna saturs kā oranžajās burkānu saknēs. Luteīns pasargā acu audus, uzlabo redzi un vispārējo organisma stāvokli. Saknes saldas, sulīgas, audzējamas...
Sēj aprīlī, maijā auglīgā dārza augsnē, 5-8 cm attālums starp sēklām rindā, 45-55 cm attālās rindstarpās. Optimālais sējas dziļums 2-3 cm. Vēlams nodrošināt mitrumu visā augšanas periodā. Sabiezinātu sējumu retina.
Vidēji agrīna šķirne. Sēj dobēs maija beigās, jūnijā pēc pēdējām pavasara salnām, kad augsne sasilusi virs 12-14ºC. Pupiņas ir vērtīgs olbaltumvielu avots, lieliskas sautējumos un zupās. Pākstis svaigam patēriņam novāc sākot no jūlija, sēklām septembrī.
Vidēji agrīns, ražīgs, pret slimībām izturīgs, gara auguma hibrīds. Augļi lieli, apaļi, nedaudz ribaini, koši sarkani, sver 160–180 g. Var lietot svaigus, būs piemēroti sviestmaizēm vai salātiem. Audzēšanai siltumnīcās. Piemērotākā temperatūra sēklu sadīgšanai ir 20–25 °C. Stādus piķē podiņos, kad tiem ir izaugusi pirmā īstā lapiņa.
Agrīna, ražīga, zema auguma šķirne ar maziem auglīšiem. Šīs šķirnes īpatnība ir augļu izvietojums virs lapām, veidojot it kā lietussargu. Augs nav jāpiesien un jāizgriež. Auglīši mazi aveņu krāsā, garšīgi, saldi, ar spiciem galiņiem, sver apmēram 20 g. Piemēroti lietošanai svaigā veidā un konservēšanai. Paredzēti audzēšanai podos terasē vai uz balkona.
Vidēji agrīna šķirne ar kraukšķīgām, saldām un sulīgām saknēm. Burkānu audzēšanai augsnes skābuma reakcija ir pH 6-7. Var sēt no aprīļa beigām līdz jūnija sākumam 35-45 sēklas uz tekošo metru. Izsējas dziļums 2-2,5 cm.
Kolekcijas, kāpelējoša ziemas muskatķirbju šķirne. Dēstus stāda jūnijā saulainā, siltā no vējiem aizsargātā vietā, auglīgā augsnē. Ienākas 65-75 dienās no dēstu izstādīšanas dobē. Patēriņam sāk izmantot 20-30 cm auglīšus, bet lielos 0,5-1 m garos uzglabā patēriņam ziemas periodā. Tad gatavo biezeni, zupu, sacepumu, sagrieztu šķēlēs cep kā karbonādi....
Ļoti agrīna, zema auguma šķirne, piemērota audzēšanai uz lauka vai plēves siltumnīcā. Dēstiem sēj siltumnīcā martā, aprīlī. Laukā izstāda maij beigās, jūnijā. Augļi ienākas 90-110 dienās. Augļa vidējais svars 70 g.
Agrīns, ražīgs, gara auguma hibrīds, ļoti izturīgs pret mēri. Veģetācijas periods 55–60 dienas. Augļi apaļi, sarkani, spīdīgi, bez zaļa plankuma pie augļa kātiņa, sver aptuveni 125–150 g, nav tendēti plaisāt. Lieto svaigus, būs piemēroti mērcēm, piedevu gatavošanai un konservēšanai. Audzēšanai siltumnīcās un uz lauka. Vispiemērotākā temperatūra sēklu...
Vidēji agrīns, gara auguma, ražīgs ʻbeefʼ tipa tomātu hibrīds. Veģetācijas periods 75–80 dienas. Augļi rekordlieli – var svērt līdz 1 kg, sarkani, gaļīgi, spīdīgi. Pārsteidz ne tikai ar lielumu, bet arī garšu un smaržu. Lai izaudzētu rekordlielus tomātus, jāierobežo augļu skaits uz auga. Audzēšanai siltumnīcās. Nepieciešami balsti.
Ļoti agrīna šķirne. Sēj dobēs maija beigās, jūnijā pēc pavasara salnām. Pupiņas ir ļoti augstvērtīgs produkts, lielisks veselīgo olbaltumvielu avots. Lieto sautējumos un zupās. 18-20 cm garās pākstis svaigam patēriņam vāc no jūlija, sēklām septembrī.
Agrīns, pret slimībām izturīgs, ražīgs saldo papriku hibrīds. Augļi krēmkrāsas, ienākušies – gaiši sarkani, sver 110 g. Augļi kuba formas, ar biezām sieniņām. Ražu novāc, kamēr augļi krēmkrāsā. Lieto svaigus, konservē, sautē, īpaši piemēroti cepšanai.
Agrīna, ātri augoša šķirne. Piemērota audzēšanai pavasara un rudens apritei siltumnīcā un laukā dobēs. Ūdenī šķīstošo un precīzu sēju nodrošinošo 4 m lentu aprīlī, maijā, augustā 1-2 cm dziļumā klāj siltumnīcā, dārza dobē - no aprīļa līdz jūnijam. Mitrumprasīgs augs.
Agrīns, pašauglīgs, partenokarps lauku gurķu hibrīds. Augļi ģenētiski bez rūgtuma. Maijā, jūnijā sēj vai izstāda dobēs 3-5 dēstus uz m2 labi iekultivētās dārza augsnēs. Augsta izturība pret neīsto miltrasu un citām gurķu slimībām.
Izaug 50–60 dienu laikā pēc iesēšanas. Augi lekni, 30–50 cm augsti. Šķirne labi panes karstumu. Pārtikā lieto lapas un lapu kātus. Ražu var novākt līdz vēlam rudenim. Vislabāk aug neskābā, ar humusu bagātā smilšmālā. Piemērotas vārīšanai, sautēšanai, cepšanai un konservēšanai.
Medium-early hybrid variety. Days to maturity - 60–70 days. Plants are approx. 60 cm tall. Leaves are green, curly and prone to yellowing. this cabbage is suitable for soups and salads. Plants can tolerate temperatures as low as -15°C, so if you leave them growing over winter, you can harvest fresh leaves even in December. Seeds might be treated. If the...
Sēj sākot no marta līdz maija sākumam siltumnīcā, dēstu izstāda laukā jūnija sākumā. Uz lauka dobēs sēj jūnija sākumā. Labi aug arī plēves siltumnīcās, izstādot ne agrāk par martu. Ražu sāk vākt 45-47 dienās pēc uzdīgšanas. Vidēji agrīns, pašauglīgs hibrīds, izteikti izturīgs pret gurķu neīsto miltrasu, piemēroti marinēšanai. Bioloģiskās sēklas...
Ļoti ražīgs, vidēji agrīns un pret slimībām izturīgs hibrīds. Šķirni var audzēt uz lauka vai zem seguma. Augļi cilindra formas, 20–24 cm gari, spīdīgi, zaļi ar gaišākām svītrām. Ilgs ražas ievākšanas laiks – miza ilgi nekļūst cieta, sēklas nenobriest. Viegli noplūkt. Augļi piemēroti konservēšanai, cepšanai, sautēšanai un pildīšanai.
Agrīna šķirne, audzēšanai pavasara un rudens periodā siltumnīcā un laukā, dobēs. Sēj auglīgās, irdenās dārza augsnēs 15-20 cm attālās rindās ar 4-8 cm attālumu starp sēklām, izsējot 250 sēklas/m². Mitrumprasīgs augs. Ienālas 28-32 dienās pēc uzdīgšanas. Bioloģiskās sēklas pavairotas atbilstīgi bioloģiskās sēklaudzēšanas prasībām.
Sēj aprīlī, maijā auglīgā dārza augsnē, 5-8 cm attālums starp sēklām rindā, 45-55 cm attālās rindstarpās. Optimālais sējas dziļums 2-3 cm. Vēlams nodrošināt mitrumu visā augšanas periodā. Bioloģiskās sēklas pavairotas, atbilstīgi bioloģiskās sēklaudzēšanas prasībām.
Ļoti agra šķirne. Ienākas 75-100 dienās pēc sējas. 40-60 sēklu uz tekošo metru sēj aprīlī, maijā. Izsējas dziļums ir 1,5-2,5 cm. Sēklu diģšanas un saknes piebriešanas laikā īpaši nepieciešams mitrums. Kraukšķīgas, saldas un sulīgas 10-12 cm garas saknes. 1 gramā 650 sēklas.
Agrīns pašauglīgs, partenokarps lauku gurķu hibrīds. Maijā, jūnijā sēj dārzā, dobēs, tomēr lauka gruķus vislabāk audzēt no dēsta, izstādot 3-5 dēstus uz 1 m2 labi iekultivētās dārza augsnēs. Mēslošanai ieteicams labi satrūdējis komposts vai mdernie, sausie, granulētie organominerālie mēslojumi. Izmantojami svaigam patēriņam, marinēšanai un skābēšanai.
Agrīns pašauglīgs, partenokarps lauku gurķu hibrīds. Maijā, jūnijā sēj dārzā, dobēs, tomēr lauka gruķus vislabāk audzēt no dēsta, izstādot 3-5 dēstus uz 1 m2 labi iekultivētās dārza augsnēs. Mēslošanai ieteicams labi satrūdējis komposts vai mdernie, sausie, granulētie organominerālie mēslojumi. Izmantojami svaigam patēriņam, marinēšanai un skābēšanai.
Salātus sēj aprīlī, maijā vieglā, trūdvielām un barības vielām bagātā, ūdenscaurlaidīgā augsnē. Laukā dobē izstāda 20-25 dienas augušus dēstus, ne dziļāk, kā tie auguši iepriekšējā vietā. Mitrumprasīgs augs. Lai nodrošinātos ar svaigiem salātiem tos sēj atkārtoti ar 10 dienu starplaiku. Galviņas smagas - līdz 1 kg, lielas un sulīgas.
Vidēji agra Nantes tipa šķirne. Sēj no aprīļa līdz jūnija beigām uz lauka slejās vai 30-40 cm attālās rindās 40-60 sēklu uz rindas tekošo metru. Raža ienākas 105-110 dienās pēc sadīgšanas. Saknes saldas, 16-18 cm garas. Uzglabājas labi.
Vidēji agra Nantes tipa šķirne. 110-120 dienas. Burkānu audzēšanai optimālā augsnes skābuma reakcija ir pH 6-7. Lielu sakņu ieguvei sēj 25-30 sēklas uz tekošo metru no aprīļa beigām līdz jūnijam. Izsējas dziļums ir 2-2,5 cm. Kraukšķīgas, saldas un ļoti sulīgas, 18-20 cm garas saknes. Lieliska šķirne sulas ieguvei.
Agrīna šķirne, ko audzē pavasara un rudens ražai. Pavasarī ražu novāc 30–40 dienas pēc dēstu iestādīšanas, rudenī pēc 40–50 dienām. Ziedkopas blīvas, tumši zaļas. Raža tiek novākta, kamēr galviņas ir pumpuru fāzē. Vislabāk aug auglīgā, ar humusu bagātā vidēji smagā, ūdeni caurlaidīgā augsnē.
Sēja: februārī - martā siltumnīcā, dēstu audzē 10 nedēļas, uz lauka izstāda maijā 40x40 vai 30x70 cm attālumā. Ļoti ražīga šķirne ar lielu, apaļu, gludu sakni.
Agras ražas iegūšanai sēj iepriekšējā gada jūlija vidū vai rudenī pirms augsnes sasalšanas, bet rudens ražai aprīļa vidū, vai audzē no dēstiem. Sēklas dīgst 15-25 dienas.
Agras ražas ieguvei sēj vēlu rudenī, bet vasaras, rudens ražai, aprīlī atklātā laukā. Retina, atstājot 8-10 cm atstarpi starp augiem. Sēklas dīgst lēni 15-30 dienas. Izmanto kā piedevu zupām un gaļas ēdieniem.
Agrīns, pret slimībām izturīgs hibrīds, paredzēts audzēšanai vasaras un rudens ražai. Veģetācijas ilgums – 73 dienas. Ziedkopas lielas, smagas, izturīgas pret saziedēšanos. Raža tiek novākta, kamēr galviņas ir pumpuru fāzē. Vislabāk aug auglīgā, ar humusu bagātā vidēji smagā, ūdeni caurlaidīgā augsnē. Sēklas var būt kodinātas. Ja sēklas kodinātas,...
Agrīns un ražīgs ʻCrimson Sweetʼ tipa arbūzu hibrīds. Augļi apaļi, plānu miziņu, sver 7–9 kg. Mīkstums tumši sarkans, sulīgs. Nepilnīgi nogatavojušies arbūzi ar sārtu mīkstumu ir saldi. Var audzēt zem seguma un uz lauka. Lai ražu sagaidītu agrāk, stāda dēstus. Sēklas var būt kodinātas. Ja sēklas kodinātas, kodināšanas līdzekļa nosaukums norādīts paciņas...
Vidēji agrīna, ražīga šķirne. Ovāli, līdz 2,8 kg smagi augļi ar gludu, koši dzeltenas krāsas miziņu. Mīkstums gaiši dzeltens, sulīgs. Audzēšanai siltumnīcās vai uz lauka. Augi spēcīgi un lekni. Lai iegūtu agrāku ražu, vislabāk stādīt, izaudzējot dēstus.
Dēstiem sēklas izsēj neierušinot augsnē februārī, martā. Laukā dobēs izstāda maijā divu rindu slejā 40 x 25 cm, vai padziļinātās vagās, samazinot sānu gaismas piekļūšanu. Lai pagarinātu patēriņa periodu, pierok lecektī vai pagrabā. 2500 sēklu gramā.
Ienākas 70 dienās pēc sējas. 4 m garo, ūdenī šķīstošo un precīzu izsēju nodrošinošo lentu dobē 1-2 cm dziļi augsnē klāj no aprīļa līdz jūnijam. Neļaut augsnes virskārtai izkalst.
Sēj siltumnīcā pa vienai sēkliņai dēstu podiņos aprīlī, maijā dēstiem. Laukā izstāda pēc pavasara salnām, jūnijā, saulainā siltā dārza dobē. Mitrumprasīgs augs. Izmanto patēriņam svaigā veidā un konservēšanai. Satur karotīnus un antioksidantus, bagāts vitamīna C avots un mikroelementu avots. Šķiedrvielām piemīt organismu attīrošas īpašības.
Sēj siltumnīcā dēstiem dārzeņu audzēšanai piemērotā substrātā martā, aprīlī. Pēc 50-60 dienām dēstus pārstāda 40x50 cm attālumā dobēs vai zem plēves segumiem. Mitrumprasīgs augs. Uzturā lieto 25-40 dienas briedušus augļus.
Determinanta (50-60 cm), agrīna, stabili ražīga šķirne. Augļu svars 60-65 g. Labākais dēstu podiņa diametrs 10-12 cm, tilpums 1 litrs. Plēves seguma siltumnīcā vai dobē siltā, saulainā vietā, trūdvielām bagātā augsnē dēstus izstāda jūnija sākumā vai vidū.
Maijā, jūnijā sēj dārzā, dobēs, tomēr lauka gurķus vislabāk audzēt no dēsta, izstādot 3-5 dēstus uz 1 m² labi iekultivētās dārza augsnēs. Mēslošanai ieteicams labi satrūdējis komposts vai modernie, sausie, granulētie organominerālie mēslojumi. Izmantojami svaigam patēriņam, marinēšanai un skābēšanai.
Agra hibrīdā šķirne. Sēja agrai ražai marta sākumā siltumnīcā, dēstu audzē 5-6 nedēļas. Izstāda laukā aprīļa beigās 50x70 cm attālumā. Ienākas 60 dienās pēc izstādīšanas. Rudens ražai sēj dēstiem jūnija sākumā. Izmanto svaigam tirgum un saldēšanai.
Ražīga čilli piparu šķirne. Augi kompakti, var audzēt podos. Augļi asi, nedaudz grumbaini, 6–10 cm gari. Nobriestot maina krāsu no zaļas uz dzeltenu. Nobriedušiem ʻHot Lemonʼ pipariem ir izteikta citronzāļu un citrusaugļu pēcgarša. Piemēroti lietošanai svaigā veidā, salsas gatavošanai, kā arī kaltēšanai un konservēšanai. Piešķir īpašu garšu cepešiem,...
Ražīga ʻappleʼ tipa paprikas šķirne. Augļi dzeltenīgi, ienākušies – sarkanā krāsā, maigi asi, sver 90–100 g. Lieto kā garšvielas. Var konservēt nesagrieztus jebkurā gatavības stadijā. Optimālā paprikas sēklu dīgšanas temperatūra 22–25 °C. Sēklas sadīgst 14– 22 dienās. Augļos kapsaicīna daudzums pēc Skovila skalas (SHU) 1000-2000.
Vidēji agrīns, ražīgs, pret slimībām izturīgs ʻanaheimʼ tipa paprikas hibrīds. Paprikas audzē neapkurināmās siltumnīcās karstā vasarā labi ienākas uz lauka. Augļi gareni, apmēram 18 cm gari, sver 120–130 g, ienākušies ir koši sarkani. Jo augļi gatavāki, jo asāka garša. Augļos kapsaicīna daudzums pēc Skovila skalas (SHU) 1000-2000.
Agra, ļoti ražīga pašapputes šķirne, audzēšanai siltumnīcās un atklātā laukā. Maijā, jūnijā sēj dārzā, dobēs. Tomēr lauka gurķus vislabāk audzēt no dēsta, izstādot 3-5 dēstus uz 1 m² auglīgās dārza augsnēs. Auglī nepaliek rūgti. Svaigam patēriņam, konservēšanai un skābēšanai. Slimību izturība laba.
Sēj siltumnīcā pa vienai sēkliņai dēstu podiņos aprīlī, maijā dēstiem. Laukā izstāda pēc pavasara salnām, jūnijā, saulainā siltā dārza dobē. Mitrumprasīgs augs. Izmanto patēriņam svaigā veidā un konservēšanai. Satur karotīnus un antioksidantus, bagāts vitamīna C avots un mikroelementu avots. Šķiedrvielām piemīt organismu attīrošas īpašības.
Agrīns hibrīds, ražot vidēji 70 dienas pēc dēstu iestādīšanas. Augļi ovāli, ar dzeltenīgi krēmkrāsas mizu, oranžu, ļoti saldu un smaržīgu mīkstumu, apmēram 1,5–2 kg smagi. Mūsu klimatiskajos apstākļos aug siltumnīcās, bet var audzēt arī uz lauka – saulainā, no vēja pasargātā vietā.
Agrīna šķirne, audzēšanai atklātā laukā no pavasara līdz rudenim. Sēj auglīgās, irdenās dārza augsnēs 15-20 cm attālās rindās ar 4-8 cm attālumu starp sēklām, izsējot 250 sēklas/m². Mitrumprasīgs augs. Ienākas 35-40 dienās pēc uzdīgšanas.
Ražīgs, sviesta tipa ķirbju hibrīds. Augi kompakti, piemēroti audzēšanai podos uz balkona vai terasē, paceltās dobēs. Vienam augam izaug aptuveni 5 kvalitatīvi ķirbji. Augļi nelieli, bumbiera formas, līdz 1 kg smagi. Miziņa bāla, mīkstums oranžs, salds. Piemēroti sautēšanai, cepšanai, zupām, pievienošanai ceptiem izstrādājumiem.
Daudzgadīgs augs. Vislabāk aug vieglākā, irdenā, trūdvielām bagātā augsnē ar labu ūdens caurlaidību. Ražu sāk vākt ne ātrāk kā ceturtajā gadā pēc sējas. Slimību izturība ļoti laba. Viena no pasaulē populārākajām šķirnēm. Lielisks vitamīnu un minerālvielu avots. Lieto tvaicētus ar siera mērci vai kausētu sviestu. Var marinēt vai saldēt vēlākai lietošanai.
Ar intervālu 2-4 nedēļas, 4 metrus garo, ūdenī šķīstošo un precīzu izsēju nodrošinošo lentu dobē, dziļi iekoptā, barības vielām bagātā augsnē, klāj 1-2 cm dziļā vadziņā, no aprīļa līdz jūnijam. Labas, aromātiskas zaļumu ražas ieguvei nepieciešams siltums un mitrums.
4 metru garo, ūdenī šķīstošo un precīzu izsēju nodrošinošo lentu dobē, dziļi iekoptā, barības vielām bagātā augsnē, klāj 1-2 cm dziļā vadziņā, no aprīļa līdz jūnijam. Lietošanas gatavību sasniedz agri, 45-60 dienās. Mitrumu mīlošs augs. Lielisks šķiedrvielu avots un tajos ir maz kaloriju. Spinātos ir daudz dzelzs, vitamīnu, ogļhidrātu un olbaltumvielu.
Augstražīga, agrīna, atklātās apputes šķirne, kas labi piemērota marinēšanai un sālīšanai. Audzējama laukā un plēves seguma siltumnīcās. Dēstiem sēj maija sākumā. 20 dienas augušus dēstus laukā izstāda maija beigās, jūnijā. Dārzā dobē sēj maija beigās, jūnija sākumā. Retinot atstāj 3-4 augus uz tekošo metru. 40 sēklas gramā.
Dēstiem sēj siltumnīcā aprīlī, maijā. Laukā dēstus izstāda pēc salnām, saulainā, no vējiem pasargātā vietā, trūdvielām bagātā augsnē. Mēslošanai ieteicams labi satrūdējis komposts vai modernie, sausie, granulētie organominerālie mēslojumi. Patēriņam ieteicams vākt 18-30 cm garus kabačus.
Agrīna, ātri augoša puravu šķirne, kas gatavību sasniedz jau 75-80 dienās pēc izstādīšanas laukā. Dēstiem sēj agri pavasarī, siltumnīcā vai lecektī. Dēstu audzē 8-10 nedēļas. Dobē izstāda maijā, jūnijā. Stādīšanas dziļums ieteicams 12-16 cm, atkarībā no dēsta garuma. Lieto zupās, salātos, omletēs.
Veģetācijas periods 120 dienas. Maijā sēj siltumnīcā vai no maija vidus līdz jūnija tieši dobē atklātā vietā. Dēstus izstāda līdz augusta sākumam. Audzējams visos augsnes tipos un tipisks ziemā izmantojamais dārzenis. Īpaši rudenī, pēc salnām, lapu kāposti kļūst visgardākie - tie vairs nav tik rūgti, bet ir vitamīniem bagātāki. Kale kāpostos ir daudz...
Agrīna šķirne. Izaug 30–38 dienās. Saknes sarkanā krāsā, sulīgas, garšīga. Agrai ražai audzē siltumnīcās, vasaras sākuma un rudens ražai sēj uz lauka. Labi aug auglīgās augsnēs, jālaista.
Produkts ar augstu uzturvērtību. Sēju uzsāk maija beigās pēc pēdējām nakts salnām. Veģetācijas periods 55-65 dienas. Izmantošanai svaigā veidā, konservēšanai, saldēšanai vāc nenobriedušas pākstis, piengatavības fāzē, sākot ar jūliju. Nepieciešams balsts.