Agrīna, ražīga krūmveida šķirne. Veģetācijas periods – aptuveni 50 dienas. Augļa miziņa gaiši zaļa, mīkstums balts, gardāks nekā kabačiem vai cukīni. Augļi piemēroti konservēšanai, lielākie – cepšanai, sautēšanai un pildīšanai. Lai ražu iegūtu agrāk, ieteicams stādīt dēstus. Ražu novāc 2–3 reizes nedēļā. Vislabāk aug auglīgā augsnē, saulainā, no vēja...
Ļoti agrīns, ļoti ražīgs pašapputes hibrīds. Audzēšanai siltumnīcā un uz lauka. Hibrīdam raksturīga intensīva augšana, izturīga sakņu sistēma. Tas ir piemērots kornišonu audzēšanai. Augi izturīgi pret slimībām un zemām temperatūrām agrīnos audzēšanas posmos, pacieš gaismas trūkumu. Augļi nelieli, lielām kārpiņām, ar mazu sēklotni. Tiem ir izcila garša....
Vidēji agrīns, gara auguma, ražīgs ʻbeefʼ tipa tomātu hibrīds. Veģetācijas periods 75–80 dienas. Augļi rekordlieli – var svērt līdz 1 kg, sarkani, gaļīgi, spīdīgi. Pārsteidz ne tikai ar lielumu, bet arī garšu un smaržu. Lai izaudzētu rekordlielus tomātus, jāierobežo augļu skaits uz auga. Audzēšanai siltumnīcās. Nepieciešami balsti.
Agrīns, ražīgs, gara auguma hibrīds, ļoti izturīgs pret mēri. Veģetācijas periods 55–60 dienas. Augļi apaļi, sarkani, spīdīgi, bez zaļa plankuma pie augļa kātiņa, sver aptuveni 125–150 g, nav tendēti plaisāt. Lieto svaigus, būs piemēroti mērcēm, piedevu gatavošanai un konservēšanai. Audzēšanai siltumnīcās un uz lauka. Vispiemērotākā temperatūra sēklu...
Vidēji agrīna, gara auguma, ļoti ražīga hibrīda šķirne ar maziem auglīšiem. Veģetācijas periods 75–80 dienas. Augļi oranžā krāsā, aug ķekaros, sver aptuveni 15–20 g. Šie tomāti ir ļoti smaržīgi, saldi, ar medus pēcgaršu, sulīgi, nav tendēti plaisāt. Vienam augam izaug 150–200 tomātiņu. Augļi ķekaros nobriest gandrīz vienlaicīgi, tos var plūkt ar visiem...
Agrīna, ražīga, zema auguma šķirne ar maziem auglīšiem. Šīs šķirnes īpatnība ir augļu izvietojums virs lapām, veidojot it kā lietussargu. Augs nav jāpiesien un jāizgriež. Auglīši mazi aveņu krāsā, garšīgi, saldi, ar spiciem galiņiem, sver apmēram 20 g. Piemēroti lietošanai svaigā veidā un konservēšanai. Paredzēti audzēšanai podos terasē vai uz balkona.
Gara auguma, ļoti ražīga šķirne. Veģetācijas periods 75–80 dienas no stādu iestādīšanas. Augļi apaļi, sver aptuveni 60–120 g, sulīgi, aromātiski. Tie ir ne tikai garšīgi, bet arī ļoti dekoratīvi – augļiem nogatavojoties, uz tiem esošās zaļās svītriņas kļūst koši dzeltenas. Audzē neapkurināmā siltumnīcā.
Vidēji vēlīns, gara auguma hibrīds. Šķirne izceļas ar garu augumu. Augļi sirds formas, sarkani, ribaini, gaļīgi. Sver 200–250 g. Audzēšanai siltumnīcās. Ēd svaigus, būs piemēroti arī tomātu pastas gatavošanai. Vispiemērotākā temperatūra tomātu audzēšanai – 20–32 °C. Optimāla augsnes temperatūra sakņu augšanai – 20–22 °C.
Vidēji agrīns, ražīgs ʻs.marzanoʼ tipa gara auguma hibrīds. Tomāti audzēšanai siltumnīcās. Tā kā šķirne ir izturīga pret slimībām, labi ražo pat nelabvēlīgos augšanas apstākļos. Augļi izaug līdz 14 cm gari, ļoti garšīgi, sarkani. Sver 100–120 g. Mīkstums stingrs. Lietošanai svaigā veidā, piemēroti arī kaltēšanai, mērču vai tomāt pastas gatavošanai.
Vidēji agrīns, ražīgs, pret slimībām izturīgs, gara auguma hibrīds. Augļi lieli, apaļi, nedaudz ribaini, koši sarkani, sver 160–180 g. Var lietot svaigus, būs piemēroti sviestmaizēm vai salātiem. Audzēšanai siltumnīcās. Piemērotākā temperatūra sēklu sadīgšanai ir 20–25 °C. Stādus piķē podiņos, kad tiem ir izaugusi pirmā īstā lapiņa.
Ļoti agrīns pašapputes hibrīds. Veģetācijas periods 37–40 dienas no sadīgšanas. Augļi nelieli, 8-10 cm gari, ar lielām kārpiņām, mazu sēklotni, labas garšas, nepaliek rūgti. Hibrīds izturīgs pret gurķu mozaīkas vīrusu, kladosporiozi, īsto miltrasu. Gurķus audzē uz lauka, polietilēna un stikla siltumnīcās. Lieto svaigus, konservē, skābē. Sēklas var būt...
Agrīns, pret slimībām izturīgs, ražīgs saldo papriku hibrīds. Augļi krēmkrāsas, ienākušies – gaiši sarkani, sver 110 g. Augļi kuba formas, ar biezām sieniņām. Ražu novāc, kamēr augļi krēmkrāsā. Lieto svaigus, konservē, sautē, īpaši piemēroti cepšanai.
Ražīga čilli piparu šķirne. Augi kompakti, var audzēt podos. Augļi asi, nedaudz grumbaini, 6–10 cm gari. Nobriestot maina krāsu no zaļas uz dzeltenu. Nobriedušiem ʻHot Lemonʼ pipariem ir izteikta citronzāļu un citrusaugļu pēcgarša. Piemēroti lietošanai svaigā veidā, salsas gatavošanai, kā arī kaltēšanai un konservēšanai. Piešķir īpašu garšu cepešiem,...
Ražīga ʻappleʼ tipa paprikas šķirne. Augļi dzeltenīgi, ienākušies – sarkanā krāsā, maigi asi, sver 90–100 g. Lieto kā garšvielas. Var konservēt nesagrieztus jebkurā gatavības stadijā. Optimālā paprikas sēklu dīgšanas temperatūra 22–25 °C. Sēklas sadīgst 14– 22 dienās. Augļos kapsaicīna daudzums pēc Skovila skalas (SHU) 1000-2000.
Vidēji agrīns, ražīgs, pret slimībām izturīgs ʻanaheimʼ tipa paprikas hibrīds. Paprikas audzē neapkurināmās siltumnīcās karstā vasarā labi ienākas uz lauka. Augļi gareni, apmēram 18 cm gari, sver 120–130 g, ienākušies ir koši sarkani. Jo augļi gatavāki, jo asāka garša. Augļos kapsaicīna daudzums pēc Skovila skalas (SHU) 1000-2000.
Pašapputes hibrīds, ļoti izturīgs pret kraupi un gurķu miltrasu, agrīns un ļoti ātri augošs. Piemērots kornišonu audzēšanai. Audzēšanai uz lauka, zem seguma vai siltumnīcās. Ražo bagātīgi un vienmērīgi, lielu daļu ražas veido nelieli gurķīši. Augļi sīkām kārpiņām, stingri, ar mazu sēklotni. Tiem ir izcila garša un smarža. Nav tendēti pāraugt. Piemēroti...
Vidēji agrīna, ražīga arbūzu šķirne. Augļi ovāli, gareni, plānu miziņu, sver 6–10 kg. Izturīgi pret saules karstumu, ilgi glabājas. Mīkstums tumši sarkans, sulīgs. Nepilnīgi nogatavojušies arbūzi ar sārtu mīkstumu ir saldi. Var audzēt zem seguma un uz lauka. Lai ražu sagaidītu agrāk, stāda dēstus. Sēklas var būt kodinātas. Ja sēklas ir kodinātas, kodnes...
Ražīga eļļas ķirbju šķirne. Audzē sēklu ieguvei. Sēklas tumši zaļas, lielas, bez miziņas, ļoti garšīgas, tiek augsti novērtētas lielā cinka daudzuma dēļ. Augļi apaļi, ienākušies – oranži ar zaļām svītrām. Vislabāk aug saulainā aizvējā, labi mēslotā, irdenā, ātri sasilstošā augsnē. Lai ražu iegūtu agrāk, audzē no dēstiem.
‘Batavia’ tipa galviņsalāti. Galviņa diezgan liela, stingri sagriezusies, ar gaiši zaļām, kraukšķīgām un sulīgām lapiņām. Ar izcilu garšu, nav tendēti izziedēt, izturīgi pret salu. Audzēšanai uz lauka. Stāda dēstus vai sēj tieši augsnē. Vislabāk aug trūdvielām bagātā, ūdeni caurlaidīgā augsnē. Šī šķirne piemērota mazu lapiņu produkcijas audzēšanai.
Produkts ar augstu uzturvērtību. Sēju uzsāk maija beigās pēc pēdējām nakts salnām. Veģetācijas periods 55-65 dienas. Izmantošanai svaigā veidā, konservēšanai, saldēšanai vāc nenobriedušas pākstis, piengatavības fāzē, sākot ar jūliju. 2-4 sēklu gramā.
Vidēji agrīns hibrīds, paredzēts audzēšanai uz atklāta lauka. Veģetācijas periods 47-52 dienas. Augļi ar rupjām kārpiņām, ar lielisku garšu, intensīvi zaļā krāsā. Izturīgi pret gurķu vīrusu slimībām. Var lietot svaigus, konservēt un skābēt. Vislabāk aug trūdvielām un barības vielām bagātā, ūdens un gaisa caurlaidīgā augsnē. Tajā pašā vietā gurķus...
Neliela 25-30 cm auguma šķirne, paredzēta audzēšanai podos uz balkona, lodžijas vai siltumnīcā. Augļu svars 20-30 g. Ļoti dekoratīvs efekts. Slimību izturība laba.
Ļoti ražīgs universāls redīsu hibrīds, pacieš garu dienu, karstumu un mitruma trūkumu, tāpēc var audzēt visu sezonu. Saknes gludas, skaisti sarkanā krāsā, izaug ļoti lieli, līdz 6–7 cm diametrā. Veģetācijas ilgums pavasarī – 37 dienas. Lapas vidēji garas, leknas. Sēklas var būt kodinātas. Ja sēklas ir kodinātas, kodnes nosaukums norādīts paciņas apakšā.
Vidēji vēlīna, ražīga tomātu šķirne. Augi zema auguma, beidzas ar ziedu ķekaru. Veģetācijas ilgums – 120 dienas. Augļi gareni, ovāli, ar smailu galiņu, sver apmēram 60–80 g, ienākušies ir tumši sarkanā krāsā. Šķirne piemērota tiešai sēšanai gruntī. Augi izturīgi, labi aizmetas un ražo arī nelabvēlīgos laikapstākļos. Audzēšanai uz lauka.
Agrīns, gara auguma, pret slimībām izturīgs ʻBeefʼ tipa aveņtomātu hibrīds. Piemērots potēšanai, tādā gadījumā sēj nedaudz agrāk. Augļi apaļi plakani, nedaudz šķautņaini, spīdīgi, stingri, nav tendēti plaisāt, apmēram 200–250 g smagi. Viena no šā hibrīda priekšrocībām ir salīdzinoši neliels attālums starp lapām. Tas rada iespēju veidoties pēc iespējas...
Vidēji vēlīns un ražīgs vienligzdas sīpolu hibrīds. Sīpoli ar baltu miziņu, apaļi, labvēlīgos apstākļos sver 300 g un vairāk. Sīpoli ar saldu garšu, tiem nepiemīt citām šķirnēm raksturīgais asums. Lieto svaigus. Piemēroti arī neilgai uzglabāšanai, konservēšanai. Ražu novāc 160–175 dienas pēc sējas, tāpēc ieteicams augsnē stādīt dēstus.
Vidēji agrīns un ražīgs vienligzdas sīpolu hibrīds. Ienākas 125 dienas pēc iesēšanas. Sīpoli ar sarkani violetu miziņu, apaļi, sver 120–140 g un vairāk, labvēlīgos apstākļos ar maigu garšu. Hibrīds izturīgs pret pāragru ziednešu veidošanos. Lieto svaigus, tie piemēroti arī neilgai uzglabāšanai. Vislabāk aug atklātā, saules apspīdētā vietā. Labi ražo...
Vidēji agrīns un ražīgs vienligzdas sīpolu hibrīds. Veģetācijas periods 123–128 dienas. Sīpoli apaļi, ar dzeltenu miziņu, sver apmēram 140 g, ar vidēji asu garšu. Lieto svaigus, labi glabājas ziemā. Labi ražo nepārplūstošā mālsmilts un trūdvielām bagātā augsnē.
Agrīns pašapputes hibrīds. Augļi gaiši zaļā krāsā, cilindriskas formas, nelieli (garums 8—10 cm), klāti ar lielām kārpiņām. Augi izturīgi pret kraupi, labi panes neīsto miltrasu un gurķu mozaīkas vīrusu. Piemēroti audzēšanai uz lauka un polietilēna siltumnīcās. Var lietot svaigā veidā, skābēt un marinēt. Vislabāk aug gaisa un ūdens caurlaidīgā augsnē,...
Agrīna lapu salātu šķirne, lapiņu forma atgādina rukolu, tikai nemaz nav rūgtas. Šīs šķirnes salātu lapas ir dziļi robotas, dzeltenīgi zaļas, sulīgas, ar izcilu garšu, pēc nogriešanas ataug. Dīgt sāk, kad augsnes temperatūra iesilst līdz +4 °C. mazprasīgas pret siltumu, bet patīk gaisma. Audzēšanai uz atklāta lauka. Šī šķirne piemērota mazu lapiņu...
‘Little gem’ tipa romiešu salātu šķirne. Izaug 60–70 dienās no sadīgšanas. Galviņas garenas, nelielas, apmēram 15 cm garas, ar kraukšķīgām, nedaudz krokotām zilganzaļām lapām. Labi saglabājas pēc nogriešanas. Audzē no pavasara līdz rudenim. Dīgt sāk, kad augsne iesilst līdz +4 °C temperatūrai. Vislabāk aug trūdvielām bagātā, ūdeni caurlaidīgā augsnē....
Īpaša, agrīna, dekoratīva lapu seleriju šķirne, kuras lapiņas krokotas kā pētersīļi. Pārtikā lieto aromātiskās lapas. Ēd svaigas, piemērotas ēdiena gatavošanai, lieto kaltētas pievienošanai dažādiem ēdieniem. Ražu var ievākt vairākas reizes, nogriežot visu augu. Augus nedrīkst nogriezt pārāk zemu – tad tie var neataugt. Augs kompakts, izaug apmēram 30 cm...
Agrīns, ražīgs, pret slimībām izturīgs hibrīds. Augļi cilindra formas, apmēram 17–20 cm gari, ar īpašu gaiši zaļas krāsas miziņu. Ļoti piemēroti Āzijas virtuves ēdieniem. Mīkstums balts, stingrs, nav rūgtas pēcgaršas, ar maigi saldu garšu. Augi kompakti, apmēram 75 cm gari, dekoratīvi, izcili aug gan podos uz balkona, gan siltumnīcās. Pārtikā lieto...
Vidēji agrīna, gara auguma, ļoti ražīga hibrīda šķirne ar maziem auglīšiem. Izceļas ar garu ražošanas ilgumu. Augļi sarkanā krāsā, plūmes formas, aug ķekaros, sver apmēra 20–25 g. ķekarā nobriest gandrīz vienlaicīgi, tāpēc šīs šķirnes augļus var plūkt ar ķekariem. Augļus ēd svaigus, konservē. Audzēšanai siltumnīcās.
Agrīns, gara auguma, pret mainīgiem augšanas apstākļiem izturīgs aveņtomātu hibrīds. Uz ķekara veidojas 5–6 vienādas formas un lieluma augļi. Augļi gludi, stingri, spīdīgi, ar patīkamu garšu, sver apmēram 180–200 g, bez zaļa plankumiņa pie kātiņa. Pēc noplūkšanas labi saglabājas, ir labi transportējami. Lietošanai svaigā veidā, piemēroti sviestmaizēm vai...
Agrīns, gara auguma, ʻBeefʼ tipa tomātu hibrīds. Augi spēcīgi augoši, ļoti ražīgi un pret slimībām izturīgi. Augļi plakani apaļi, stipri šķautņaini, koši dzeltenā krāsā ar zaļām svītrām, apmēram 240–260 g smagi. Nogatavojušies iegūst dzintara krāsu. Ar ļoti labu garšu, saldi un aromātiski. Būs piemēroti uzkodām, salātiem, mērču gatavošanai. Audzēšanai...
Agrīns, gara auguma, pret slimībām izturīgs, ʻBeefʼ tipa aveņtomātu hibrīds. Ķekarā 6–7 aromātiski, 200–250 g un smagāki augļi, nedaudz saplacināti, stipri šķautņaini, gaļīgi un ļoti garšīgi. Raksturīgs izcils salduma un skābuma līdzsvars. Labi saglabājas pēc noraušanas. Piemēroti uzkodām, salātiem, piedevu gatavošanai. Audzēšanai siltumnīcās.
Gara auguma, vidēji agrīns, pret slimībām izturīgs, ļoti ražīgs ʽSaladette’ tipa tomātu hibrīds. Augļi garenas plūmes formas, sarkani, gaļīgi, nav cieti, sver apmēram 250 g. Var lietot svaigus, tie piemēroti konservēšanai, sulai, pievienot ēdieniem, mērču gatavošanai. Audzēšanai siltumnīcās un uz lauka. Vispiemērotākā temperatūra sēklu sadīgšanai – 20–25 °C.
Agrīns, ražīgs, pašapputes hibrīds. Sāk ražot 50 dienas pēc sadīgšanas. Audzēšanai siltumnīcās un uz lauka. Augļi zaļi, cilindriskas formas, ar lielām kārpiņām, nav tendences pāraugt. Šķirne aug intensīvi, izturīga pret slimībām. Piemēroti patēriņam svaigā veidā, konservēšanai un marinēšanai. Vislabāk aug no vēja pasargātā vietā, augsnē, kurā nav nezāļu.
Vidēji agrīns, ļoti ražīgs ‘Lamuya’ tipa dārzeņpiparu hibrīds. Augļi ļoti lieli, 3–4 kameru, pagari, nedaudz šķautņaini, sver 300–400 g, kad 12–14 cm gari. Ienākušies ir koši sarkanā krāsā. Ar ļoti labu garšu, saldi kraukšķīgi un aromātiski. Augi izaug gari. Audzē siltumnīcā un uz lauka. Audzējot uz lauka, jāizvēlas saulaina vieta aizvējā.
Ļoti agrīns, pret slimībām izturīgs, ražīgs saldās paprikas hibrīds. Augi vidēji gari, kompakti. Ienākušies augļi sulīgi, intensīvi oranžā krāsā, vienādi lieli, nav tendēti uz plaisāšanu, ar 3–4 kamerām, biežām sieniņām. Sver apmēram 220–250 g. Ilgi glabājas pēc noplūkšanas. Audzē siltumnīcā un uz lauka. Audzējot uz lauka, jāizvēlas saulaina vieta aizvējā.
Agrīns, ražīgs, pret slimībām izturīgs hibrīds. Saknes gan ārpusē, gan iekšpusē ir koši sarkanā krāsā. Izcili garšīgie un kraukšķīgie burkāni paredzēti lietošanai svaigā veidā, piemēroti salātiem, sulu spiešanai. Šo šķirni var audzēt arī rudens ražai un glabāšanai – tad sēklas būtu jāsēj no 20. maija līdz 10. jūnijam. Sēklas var būt kodinātas. Ja sēklas...
Vidēji vēlīns, ražīgs, pret alternariozi izturīgs ‘Berlicum’ tipa hibrīds. Veģetācijas ilgums 110–130 dienas. Saknes gludas, koši oranžā krāsā, 18–22 cm garas, neplaisā. Dārzenis paredzēts lietošanai svaigā veidā, neilgai glabāšanai. Tiem izaug leknas lapas, kuras lietojamas pārtikā, pievienot zupām, salātiem vai žāvēt tējai. Sēklas var būt kodinātas. Ja...
Vidēji vēlīns, ražīgs, pret alternariozi izturīgs ‘Nantes’ tipa hibrīds. Veģetācijas periods 115–120 dienas. Saknes 18–20 cm garas, gludas, koši oranžas, ļoti saldas, ar tievu serdi. Burkāni paredzēti lietošanai svaigā veidā vai neilgai glabāšanai, ļoti piemēroti pārdošanai saišķīšos. Tiem izaug leknas lapas, kuras lietojamas pārtikā, pievienot zupām,...
Krūmveida ķirbju hibrīds. Ražo bagātīgi, raksturīgs ilgs augļu novākšanas periods. Augļu forma atgādina zoss kaklu, bet uz dzeltenās mizas ir paaugstinātas kārpiņas. Mīkstums oranžā krāsā, stingrs, piemīt maiga pēcgarša. Izaug nelieli, 25–30 cm gari. Var svērt 0,6–0,8 kg. Augļa formas dēļ var izmantot kā dekorācijas, piemēroti arī Helovīna svinēšanai. Tos...
Vidēji agrīns, ļoti ražīgs pašapputes hibrīds. Paredzēts audzēšanai siltumnīcās un uz lauka. Augļi ar kārpiņām, tumši zaļā krāsā, ar lielisku garšu, nav rūgti, garums 7-12 cm. Augļi cilindriskas formas, nelielām sēklām. Šķirne izturīga pret mozaīkas vīrusu, īsto miltrasu, kladosporiozi. Pemēroti transportēšanai. Der konservēšanai, skābēšanai un...
Ražīgs, sviesta tipa ķirbju hibrīds. Augi kompakti, piemēroti audzēšanai podos uz balkona vai terasē, paceltās dobēs. Vienam augam izaug aptuveni 5 kvalitatīvi ķirbji. Augļi nelieli, bumbiera formas, līdz 1 kg smagi. Miziņa bāla, mīkstums oranžs, salds. Piemēroti sautēšanai, cepšanai, zupām, pievienošanai ceptiem izstrādājumiem.
Agrīns hibrīds, ražot vidēji 70 dienas pēc dēstu iestādīšanas. Augļi ovāli, ar dzeltenīgi krēmkrāsas mizu, oranžu, ļoti saldu un smaržīgu mīkstumu, apmēram 1,5–2 kg smagi. Mūsu klimatiskajos apstākļos aug siltumnīcās, bet var audzēt arī uz lauka – saulainā, no vēja pasargātā vietā.
Agrīns ‘Kapia’ tipa aso papriku hibrīds. Augi vidēji augsti. Nogatavojušies augļi tumši sarkani, 15 cm gari, 4 mm biezām sieniņām. Audzē polietilēna un stikla siltumnīcās. Paprikām nepieciešams mitrums - jālaista 2-3 reizes nedēļā. Augļos kapsaicīna daudzums pēc Skovila skalas (SHU) 500-1000.
Agrīna, ļoti ražīga krūmveida hibrīda šķirne. Veģetācijas ilgums – 51 d. Augļi cilindriskas formas, 18–20 cm gari, tumši zaļā krāsā, ar spīdošu miziņu, baltu mīkstumu. Ilgs ražas ievākšanas laiks – miza ilgi nekļūst cieta un nebriest sēklas. Viegli noplūkt. Augļi piemēroti konservēšanai, cepšanai, sautēšanai, pildīšanai.
Vidēji agrīns, ražīgs hibrīds vasaras ražai. Labi pacieš karstumu. Augi ļoti izturīgi, audzelīgi, ar spēcīgu sakņu sistēmu. Veģetācijas periods 75-85 dienas. Ziedkopas baltā krāsā, cietas, blīvas, sver 1,6-2 kg. Lieto svaigus, konservē, saldē. Vislabāk aug auglīgā, irdenā un mitrā augsnē. Sēklas var būt kodinātas. Ja sēklas kodinātas, kodināšanas līdzekļa...
Ražīgs, zema auguma, pret slimībām izturīgs hibrīds. Augi veselīgi, labi ražo dažādos augšanas apstākļos. Augļi sarkani, gareni, sver apmēram 25–30 g, izturīgi pret plaisāšanu, ilgi saglabā preces izskatu. Saldi un garšīgi, satur daudz likopēna. Lietošanai svaigā veidā, konservēšanai, mērču un biezeņa gatavošanai. Audzēšanai siltumnīcās un uz lauka.
Vēlīns ražīgs ziedkāpostu hibrīds rudens ražai. Ražu ievāc 80–100 dienu no stādu iestādīšanas. Ziedkopas baltā krāsā, lielas, cietas, blīvas. Uzturā lieto svaigus, sasaldē, konservē. Ziedkāposti ir viens no garšīgākajiem un vērtīgākajiem diētiskajiem dārzeņiem. Vislabāk aug auglīgā, irdenā un mitrā augsnē.
Vidēji agrīns, ražīgs, gara auguma “beef” tipa hibrīds. Augļi apaļi, aveņu krāsā, lieli, sver apmēram 200–250 g. Ar ļoti labu garšu, aromātiski, ilgi nepārgatavojas. Lieto svaigus, būs piemēroti sviestmaizēm vai salātiem. Audzēšanai siltumnīcā. Piemērotākā temperatūra sēklu sadīgšanai ir 20–25 °C. Stādus piķē podiņos, kad tiem ir izaugusi pirmā īstā lapiņa.
Determinants, pret slimībām izturīgs aveņu tipa tomātu hibrīds. Audzēšanai uz lauka. Augi izturīgi, labi aizmetas un ražo arī nelabvēlīgos laika apstākļus. Augļi apaļi, mazliet saplacināti, gaļīgi, gardi, sver apmēram 190–230 g, reizēm to svars var pārsniegt 300 g. Lietošanai svaigā veidā, būs piemēroti salātiem un sviestmaizēm.
Vidēji vēlīna, gara auguma šķirne. Augļi garšīgi, dekoratīvi – ar neierasti melnu miziņu un koši sarkanu iekšpusi. ķekarā 8–10 augļi, sver 50–55 g. Tie lieliski būs piemēroti viena kumosa sviestmaizēm ar salātiem, rotās uzkodu šķīvi. Audzēšanai siltumnīcās un uz lauka.
Agrīna, ražīga saldo papriku šķirne. Augļi apaļi, ribaini, nedaudz plakani, forma atgādina tomātu. Ienākušies ir sarkanā krāsā, sver apmēram 150 g. Lieto svaigus, konservē, sautē. Īpaši piemēroti piedevās zivju ēdieniem. Audzēšanai siltumnīcās vai uz lauka. Optimālā paprikas sēklu dīgšanas temperatūra 22–25 °C. Sēklas sadīgst 14– 22 dienās.
Ražīgs “cayenne” tipa asās paprikas hibrīds, kas labi panes karstumu. Audzēšanai uz lauka un siltumnīcā. Augļi gareni, tievi, smailiem galiem, 18 cm gar, sver apmēram 40 g, ienākušies ir koši sarkani. Lieto kā garšvielu, var konservēt nesagrieztus jebkurā gatavības stadijā. Optimālā paprikas sēklu dīgšanas temperatūra 22– 25 °C. Sēklas sadīgst 14– 22...
Divgadīgs lapu dārzenis. Veģetācijas periods - 55 dienas. Uzturā lieto lapas un lapu kātus. Ražu var novākt līdz vēlam rudenim. Vislabāk aug neitrālā, ar humusu bagātā smilšmālā. Piemērotas vārīšanai, sautēšanai, cepšanai un konservēšanai. Lapās un lapu kātos daudz karotīna, īpaši daudz C, B1, B2 vitamīna, kalcija, fosfora, dzelzs, citu minerālvielu.