Pieejamība: Nav noliktavā
*Preču atlikumi noliktavā un interneta veikalā var nesakrist, tāpēc ir iespējams, ka Jūsu pasūtījumu nevarēsim piegādāt vai piegādāsim tikai daļu preču. Par nepiegādāto pasūtījumu vai preci atgriezīsim samaksāto naudu.
Kopīgot
Mēnesis | Jan | Feb | Mar | Apr | Mai | Jūn | Jūl | Aug | Sep | Okt | Nov | Dec |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Stādot ārā | ||||||||||||
Raža |
Vidēji agrīna ļoti ražīga šķirne. Pētījumos ir konstatēts, ka spinātu sula, salīdzinot ar citu dārzeņu sulu, visvairāk aptur vēža šūnu veidošanos cilvēka organismā. Vieni no vērtīgākajiem dārzeņiem: no lapām gatavo salātus, biezputras, zupas, tos var konservēt ziemai. Vislabāk ienākas vidēji smagā, trūdvielām bagātā un pietiekami auglīgā augsnē. Sēj agri pavasarī vai rudenī, sējot karstajā laikā vasaras vidū, raža nav bagātīga.Sēklu lentes priekšrocības: lielāka, bagātāka, kvalitatīvāka raža. Ja ir pietiekami daudz mitruma, sēklas sadīgst vienmērīgāk un ātrāk. Sējums ir kārtīgs, atstarpes starp rindiņām – vienādas, tādēļ tādu sējumu ir vieglāk un ērtāk piesegt ar agroplēvi, ravēt. Pirms lentes izklāšanas augsne ir jāsalaista. Izklātā lente jāpārber ar augsni un vēlreiz bagātīgi jāsalaista.No 4 metrus garas lentes var cerēt iegūt ap 180 kvalitatīvus augus un bagātu ražu.
Attālumi, cm | 10x20 cm |
Raža | IV-X |
Šķirnes agrīnums | Vidēji agra |
Preču zīme | LUCIA ELITE |
Sēklu lentes garums | 4M |
Vislabāk aug auglīgā augsnē. Sēj agri pavasarī, iesējot karstā laikā (vasaras vidū), raža nebūs liela. Lai iegūtu agru ražu, sēj rudenī. Spināti ir vieni no vērtīgākajiem dārzeņiem — no lapām gatavo salātus, biezeņus, zupas, tos var konservēt ziemai. Uzturvērtības dēļ ļoti piemēroti bērnu un diētiskajam uzturam.
Audzē agra pavasara un rudens ražai. Veģetācijas periods 30—40 dienas no iespēšanas. Lapiņas plānas, zaļas ar sārtām dzīsliņām, sārtu kātiņu. Sēj martā vai septembrī, blīvāk nekā citas šķirnes. Lieto svaigus, piemēroti pārstrādei. Spinātu lapas ir vērtīgas tajos esošo vitamīnu, minerālvielu un citu organismam nepieciešamo vielu dēļ.
Lapas gaļīgas, biezas, ar spinātu garšu, bet sīkākas, ilgi nepāraug, uzkrāj daudz C vitamīna, karotēna. Uzturā lieto jaunas lapiņas un lapu kātiņus. Pēc nogriešanas ataug. Siltummīļi, audzē vasarā. Vislabāk ražo vidēji smagā, trūdvielām bagātā un pietiekami auglīgā augsnē.
Sulīgi augi ar tumši zaļām, gaļīgām lapām. Hibrīda sēklas tiek sētas no pavasara līdz rudenim. Spinātu lapās ir daudzi vitamīni, minerālvielas un citas ķermenim nepieciešamas uzturvielas: C, K, A un B grupas vitamīni, kalcijs, folijskābe un dzelzs. Lapas var ēst, likt biezputrās, gatavot no tām zupas vai konservēt ēšanai ziemā.
Agrīna hibrīdšķirne, audzējama pavasara, vasaras un rudens ražai. Lapas maigas, sulīgas, ar labu garšu, zaļas, ar īsiem kātiņiem, piemērotas ēšanai svaigā veidā un saldēšanai. Raža novācama 20–25 dienas pēc izdīgšanas. Piemērota audzēšanai uz atklātiem balkoniem – izaug mazas lapiņas; audzējot dārzā – ražo bagātīgi. Labvēlīgos augšanas apstākļos ilgi...
Pārtikā lieto zaļās lapas, no kurām gatavo salātus, putras, zupas, tās var konservēt ziemai. Sēj agri pavasarī, iesējot karstā laikā (vasaras vidū), raža nav liela. Lai iegūtu agru spinātu ražu, sēj rudenī.
Augi lekni, ar apaļām, gaļīgām, tumši zaļām lapām. Hibrīdu sēj pavasara un rudens ražai. Spinātu lapas ir vērtīgas ar tajās esošajiem vitamīniem, minerālvielām un citām organismam nepieciešamām vielām: C, K, A, B grupas vitamīniem, kalciju, folijskābi, dzelzi.
Sēj agri pavasarī vai rudenī. Labi aug arī zemākā temperatūrā. Sējot karstajā laikā vasaras vidū, raža nav bagātīga. Vislabāk ienākas vidēji smagā, pietiekami auglīgā augsnē.
Sēj laukā dobē, trūdvielām bagātā augsnē aprīlī, maijā, jūnijā. Lietošanas gatavību sasniedz agri 45-60 dienās. Vēlams nodrošināt optimālu mitruma režīmu. Patēriņam var plūkt atsevišķas lapiņas vai novākt ar visu rozeti.
Aprīlī, maijā, jūnijā sēj laukā dobē, trūdvielām bagātā augsnē. Lietošanas gatavību sasniedz agri, 45-60 dienās. Mitrumu mīlošs augs. Lielisks šķiedrvielu avots un tajos ir maz kaloriju. Spinātos ir daudz dzelzs, vitamīnu, ogļhidrātu un olbaltumvielu. Lieto gan svaigā veidā salātos, gan zupās, biezeņos, pankūkās un citu ēdienu gatavošanai.