Rutki un redīsi - populāri, ātri augoši sakņaugi. Redīsos ir ļoti daudz vērtīgo vitamīnu un to garša ir maigāka nekā rutkiem. Parasti redīsus audzē siltumnīcā, bet ir arī šķirnes, kuras piemērotas audzēšanai dārzā. Šiem augiem vislabāk patīk gaišas vietas un maiga, nemēslota, neitrāla (pH 6–7) humusa veida augsne. Redīsus sezonas laikā iespējams stādīt vairākas reizes, ik pēc dažām nedēļām. Mūsdienās pieejamas daudzas rutku un redīsu šķirnes un veidi. Parasti atšķiras sakņu forma, garša, krāsa, nogatavošanās laiks. Redīsus iespējams lietot salātos vai kā garšvielas. Tā kā rutkus var uzglabāt visu ziemu, tos var ēst svaigus arī ziemas laikā. Nākamajā sējas sezonā izmēģiniet jaunas rutku un redīsu šķirnes. Mūsu interneta veikalā Veikalsdarzam.lv atradīsiet plašu rutku un redīsu šķirņu klāstu!
Agrīna šķirne, audzēšanai pavasara un rudens periodā. Sēj auglīgās, irdenās dārza augsnēs 10-15 cm attālās rindās ar 4-8 cm attālumu starp sēklām, izsējot 250 sēklas/m2. Mitrumprasīgs augs. Ienākas 20-30 dienās pēc uzdīgšanas.
Agrīns hibrīds, izturīgs pret fuzariozi. Saknes apaļas, sarkanas, sulīgas, maigas garšas, līdz 5 cm diametrā, ar tievu saknīti, vienāda lieluma. Audzē pavasara, vasaras, rudens ražai zem pārsega un laukā. Vislabāk aug vieglā un vidēji smagā, irdenā, trūdvielām bagātā augsnē bez nezālēm un ar zemu skābuma līmeni (pH 6–7). Rudens ražai redīsus sēj augusta...
Agrīna šķirne. Izaug 50–60 dienu laikā pēc sējas. Saknes garas, lielas, baltas, ar maigu garšu, ilgi nepāraug. Var lietot svaigus un ilgi uzglabāt.
Sevišķi ražīgu un garšīgu šķirņu maisījums. Redīsu šķiedras piesaista un izvada no organisma holesterīnu. Ražu novāc 18-20 dienas pēc sējas. Piemēroti audzēšanai gan atklātās platībās, gan siltumnīcās. Vislabāk aug auglīgā mālsmiltī. Vislabvēlīgākā augšanas temperatūra ir 15–18 °C, augšanas laikā nedrīkst trūkt mitruma. Sēklu lentes priekšrocības:...