Gurķi - vieni no iecienītākajiem un populārākajiem dārzeņiem, kuri tiek audzēti gan siltumnīcās, gan dārzos, gan arī podos uz palodzēm un terasēm. Parasti gurķus iedala pēc to formas - garajos un īsajos. Izvēloties gurķu sēklas, noteikti jāņem vērā tas, kā jūs to izmantosiet. Gurķus var ēst svaigā veidā, marinēt vai skābēt. Noteikti jāatceras, ka gurķi mēdz būt dažādi - tādi, kas pašapputeksnējas, daļēji pašapputeksnējas vai neapputeksnējas paši. Gurķus var stādīt gan podos, gan augsnē. Ja vēlaties gurķus audzēt siltumnīcā, iesakām tos stādīt podiņos un pēc tam pārstādīt - tā tie izaugs ātrāk. Augsnē tos parasti stāda pēc salnām. Ja vēlaties bagātīgu ražu, augi kārtīgi jālaista un arī jāmēslo. Protams, jānovāc arī augļi, īpaši tie, kas sabojājušies vai ir pārgatavojušies. Atklājiet gardākās un auglīgākās šķirnes mūsu interneta veikalā Veikalsdarzam.lv!
Agrīns pašauglīgs, partenokarps lauku gurķu hibrīds. Maijā, jūnijā sēj dārzā, dobēs, tomēr lauka gruķus vislabāk audzēt no dēsta, izstādot 3-5 dēstus uz 1 m2 labi iekultivētās dārza augsnēs. Mēslošanai ieteicams labi satrūdējis komposts vai mdernie, sausie, granulētie organominerālie mēslojumi. Izmantojami svaigam patēriņam, marinēšanai un skābēšanai.
Agrīns, pašauglīgs, partenokarps lauku gurķu hibrīds. Augļi ģenētiski bez rūgtuma. Maijā, jūnijā sēj vai izstāda dobēs 3-5 dēstus uz m2 labi iekultivētās dārza augsnēs. Augsta izturība pret neīsto miltrasu un citām gurķu slimībām.
Hibrīdam raksturīga intensīva augšana. Piemēroti kornišonu audzēšanai. Augļi nelieli, ar lielām kārpiņām, mazu sēklotni. Nepaliek rūgti. Var ēst svaigus, tie piemēroti arī skābēšanai un marinēšanai. Hibrīds izturīgs pret kladosporiozi, īsto miltrasu. Vidēji izturīgs pret gurķu mozaīkas vīrusu.
Gurķi ar izcilu garšu, nekļūst rūgti, izaug 10–15 cm gari, ar gludu, plānu miziņu. Šī šķirne izceļas ne tikai ar ražīgumu, bet arī ar garu ražošanas periodu.
Agrīns, ļoti ražīgs pašapputes hibrīds. Izturīgi pret kladosporiozi, mozaīkas vīrusu, vidēji izturīgi pret īsto un neīsto gurķu miltrasu. Audzē siltumnīcās un uz lauka. Augļi tumši zaļi, ar lielām kārpiņām, nepaliek rūgti. Ēd svaigus, der skābēšanai, marinēšanai.
Sēj aprīlī, maijā segtajās platībās, laukā izstāda meija beigās, jūnija sākumā. Lauka platībās sēj rindās ar rindstarpu attālumu 80-120 cm. Retinot starp augiem atstāj atstarpes 15-20 cm.
Agrīns, ražīgs, salātu tipa pašapputes hibrīds. Audzē podos – uz atklātiem balkoniem, ar polietilēna plēvi segtās siltumnīcās. Augļi zaļi, ļoti garšīgi, labas konsistences, 30–35 cm gari, 290–320 g smagi. Hibrīds izturīgs pret vīrusu un sēnīšu slimībām – tas ļaus izaudzēt kvalitatīvu ražu, ievērojot agrotehniskās prasības, bez ķimikāliju...
Agrīns, ražīgs, ,,mini salātu” tipa pašapputes hibrīds. Audzē podos - uz atklātiem balkoniem, polietilēna siltumnīcās. Augļi zaļi, gludi, 15-17 cm gari, 280-310 gramus smagi, nav rūgti, ļoti garšīgi, ar labu konsistenci. Hibrīds izturīgs pret vīrusu un sēnīšu slimībām - gurķu mozaīku (CMV), brūno miltrasu, kraupi (Ccu), sakņu puvi (ALS) - ievērojot...
Ļoti agrīns, salātu tipa pašapputes hibrīds, izturīgs pret gurķu mozaīkas vīrusu un kraupi, vidēji izturīgs pret īsto miltrasu. Šis hibrīds labi aug arī tad, kad dienas kļūst īsākas. Augļi zaļi, 16–24 cm gari, sver 330–370 g. Lieto svaigus. Apsildāmās siltumnīcās var audzēt visu gadu, bet neapkurināmās audzē agrīnai pavasara, vasaras un rudens ražai.
Augļi 11–12 cm gari, ar daudz sīkām kārpiņām, sver apmēram 90 gramus. Var audzēt atklātā laukā un siltumnīcā. Piemēroti lietošanai svaigā veidā, skābēšanai un marinēšanai.
Augļi gaiši zaļā krāsā, ar lielām kārpiņām, mazu sēklotni. Audzēšanai uz lauka un zem seguma. Piemēroti marinēšanai, skābēšanai un lietošanai svaigā veidā. Vislabāk aug no vēja pasargātā vietā, augsnē, kurā nav nezāļu.
Var audzēt, piesienot pie atbalsta. Augļi ar rupjām kārpiņām, vienāda lieluma, lieliskas formas. Izturīgi pret gurķu mozaīkas vīrusu, īsto miltrasu, kladosporiozi. Var lietot svaigus, konservēt un īslaicīgi skābēt.
Šķirne paredzēta audzēšanai uz lauka un zem seguma. Piemēroti marinēšanai, skābēšanai un lietošanai svaigā veidā. Šķirne izturīga pret neīsto miltrasu. Gurķi ir dārzeņi, kam patīk siltums. Uz lauka izsēj, kad augsne 10 cm dziļumā sasilst līdz + 13—14 °C temperatūrai.
Šķirne izturīga pret īsto miltrasu un kladosporiozi, vidēji izturīga pret gurķu mozaīkas vīrusu. Augļi nav rūgti un ilgstoši nezaudē savu izskatu. Ļoti garšīgi un aromātiski.
Šķirne noturīga pret neīsto miltrasu. Piemēroti patēriņam svaigā veidā, konservēšanai, skābēšanai. Vislabāk aug trūdvielām bagātā, ūdeni un gaisu caurlaidīgā augsnē.
Sāk ražot 48-52 dienas pēc iestādīšanas. Augļi pareizas formas, koši zaļā krāsā, ar vidēji lielām kārpiņām, melniem dzelonīšiem, garšīgi, aromātiski. Lietošanai svaigā veidā, marinēšanai un skābēšanai. Var audzēt uz lauka un siltumnīcā.
Vidēji agrīna rupjkārpaina lauka gurķu šķirne. Augļi ģenētiski bez rūgtuma. Maijā, jūnijā sēj vai izstāda dobēs 3-5 dēstus uz 1m² labi iekultivētās dārza augsnēs. Augsta izturība pret neīsto miltrasu un citām gurķu slimībām. Piemēroti marinēšanai.
Izturīgs pret gurķu mozaīkas vīrusu un kraupi. Veģetācijas periods 66 dienas no stādu iestādīšanas. Augļi nedaudz kantaini, tumši zaļi, 25-30 cm gari, sver 380-420 gramus. Audzē siltumnīcā agra pavasara-vasaras ražai. Lieto svaigus. Vislabāk aug ar trūdvielām bagātā, auglīgā, ūdens un gaisa caurlaidīgā augsnē.
Augļi mazi, garšīgi, 5–10 g, ražo ļoti bagātīgi. Ēd svaigus, marinē, pievieno salātiem, pēc garšas atgādina gurķus. Augi aug ātri, līdz 3–5 m augstumam, viens augs aizņem 2–3 m diametra lielu platību, tāpēc nepieciešams stādīt pie sienas vai izveidot balstus. Dekoratīvi ne tikai augļi, bet arī paši augi, kas atgādina liānas. Stādus ieteicams stādīt, kad...
Veģetācijas periods 37-40 dienas no sadīgšanas. Augļi nelieli, 8-10 cm gari, ar lielām kārpiņām, mazu sēklotni, labas garšas, nepaliek rūgti. Hibrīds izturīgs pret gurķu mozaīkas vīrusu, kladosporiozi, īsto miltrasu. Gurķus audzē uz lauka, polietilēna un stikla siltumnīcās. Lieto svaigus, konservē, skābē.
Agrīns partenokarpu (pašapputes) gurķu hibrīds. Audzē podos – uz atklātiem balkoniem, polietilēna siltumnīcās. Augļi ļoti garšīgi, kraukšķīgi, zaļi ar kārpiņām, nav rūgti, labas konsistences. Augļus ievāc 10 cm garus. Hibrīds izturīgs pret vīrusu un sēnīšu slimībām. Izturība ļaus, neizmantojot ķīmiskus līdzekļus un ievērojot agrotehniskas prasības,...
Piemērots audzēšanai siltumnīcā pavasara - vasaras apritē. Optimālā gaisa temperatūra digstot 23-26ºC. Sēj februārī, martā. Izstāda 45-50 x 140-150 cm. Hibrīds partenokarps (pašauglīgs). Izturīgs pret slimībām.
Augļi tumši zaļi, bagātīgi klāti ar sīkām kārpiņām, baltiem dzelonīšiem, sver aptuveni 90 gramus. Liela daļa ražas ienākas vienlaicīgi. Šķirne paredzēta audzēšanai uz lauka un zem seguma. Piemērota konservēšanai (skābēšanai - ātrai lietošanai).
Vidēji agrīna, ražīga šķirne. Augļi zaļā krāsā, skaistas formas, piemēroti svaigai lietošanai. Var audzēt uz lauka, zem seguma. Tajā pašā vietā gurķus ieteicams stādīt pēc 2-3 gadiem.
Izturīgs pret slimībām. Audzē laukā. Augļi ar lielām kārpiņām, labas struktūras, kraukšķīgi, nav tendences pāraugt. Var lietot uzturā svaigus, skābētus, konservētus. Sēj, kad augsnes temperatūra 10 cm dziļumā sasniedz +13–14 °C. Ieteicams audzēt siltās vietās aizvējā.
Sāk ražot 48–52 dienā pēc sadīgšanas. Augļi ar melniem dzelksnīšiem, garšīgi, aromātiski. Piemēroti lietošanai svaigā veidā, marinēšanai un skābēšanai. Paredzēti audzēšanai atklātā laukā un siltumnīcās.
Augļi tumši, zaļi, kraukšķīgi. Piemēroti kornišonu audzēšanai – šim nolūkam ražošanas laikā plūc 5–6 cm garus augļus. Šīs šķirnes gurķus ēd svaigus vai marinē. Audzē uz lauka un siltumnīcā.
Paredzēts kornišonu audzēšanai. Augļus ieteicams novākt katru dienu. Tos ēd svaigus, marinē.
Var audzēt uz lauka un siltumnīcās. Šķirne piemērota lietošanai svaigā veidā, marinēšanai un skābēšanai. Vislabāk aug no vēja pasargātā vietā, augsnē, kurā nav nezāļu. Tajā pašā vietā gurķus ieteicams stādīt pēc 2-3 gadiem.
Gurķi nelieli, nedzeltē. Augļi ražas laikā jāvāc katru dienu. Ēd svaigus, skābē, konservē.
Augi ir kompakti, ātri aug, ir īsi un reti sānu zari. Augļi ir tumši zaļi, ar lielām retām kārpiņām, garšīgi. Uzturā lieto svaigus, var konservēt, it īpaši skābēt. Audzē laukā un polietilēna siltumnīcās.
Veģetācijas periods 47-52 dienas. Augļi ar rupjām kārpiņām, ar lielisku garšu, intensīvi zaļā krāsā. Izturīgi pret gurķu vīrusu slimībām. Var lietot svaigus, konservēt un skābēt. Vislabāk aug trūdvielām bagātā, barības vielām bagātā, ūdens un gaisa caurlaidīgā augsnē.
Veģetācijas periods – 62 dienas no iesēšanas. Augļi gaiši zaļi, ar retām kārpiņām, nav noslieces uz pāraugšanu, ar ļoti labu garšu un konsistenci. Piemēroti skābēšanai un konservēšanai. Skābētiem nerodas tukši vidi. Hibrīds izturīgs pret miltrasu, kraupi un gurķu mozaīkas vīrusu, diezgan izturīgs pret neīsto miltrasu.
Maijā, jūnijā sēj dārzā, dobēs, tomēr lauka gurķus vislabāk audzēt no dēsta, izstādot 3-5 dēstus uz 1 m² labi iekultivētās dārza augsnēs. Mēslošanai ieteicams labi satrūdējis komposts vai sausie, granulētie organominerālie mēslojumi. Ūdens sevišķi nepieciešams ziedēšanas, augļu aizmešanās laikā.
Ļoti agrīns, ražīgs hibrīds. Daudz augļu - vienā posmiņā veidojas 3-4 nelieli gurķīši ar gludu mizu, tie nav rūgti. Hibrīds ir izturīgs pret gurķu mozaīkas vīrusu, kladosporiozi, vidēji izturīgs pret neīsto miltrasu. Gurķus audzē uz atklāta lauka un zem seguma. Var audzēt pie balstiem. Lieto svaigus, var konservēt un skābēt.
Paredzēts audzēšanai siltumnīcās un uz lauka. Augļi ar kārpiņām, tumši zaļā krāsā, ar lielisku garšu, nav rūgti, garums 7-12 cm. Augļi cilindriskas formas, nelielām sēklām Šķirne izturīga pret mozaīkas vīrusu, īsto miltrasu, kladosporiozi. piemēroti transportēšanai. Der konservēšanai un marinēšanai.
Vidēji agrīna, ražīga salātu tipa šķirne. Augļi tumši zaļā krāsā, skaistas formas, piemēroti svaigai lietošanai. Var audzēt uz lauka, zem seguma. Tajā pašā vietā gurķus ieteicams stādīt pēc 2-3 gadiem. Ekoloģiskas sēklas – veselīgākai dzīvei.
Ļoti agrīna, ļoti ražīga hibrīda šķirne, kas sāk ražot ātri un ražo ilgi. Augi atklāta tipa, ar mazu lapotni – tas atvieglo ražas novākšanu. Hibrīds izturīgs pret slimībām, raksturīga vienmērīga ienākšanās visas veģetācijas laikā un ļoti laba reģenerācija pēc šī perioda. Augļi ar lielām kārpiņām, ļoti mazu sēklotni, kraukšķīgi. Ēd svaigus, konservē,...
Agrīns, pašapputes, ātri augošs hibrīds, kam izaug daudz augļu. Veido īsus sānu dzinumus. Visas veģetācijas laikā ražo ļoti bagātīgi. Izturīgs pret kraupi, miltrasu, vidēji izturīgs pret mozaīkas vīrusu. Augļi gaiši zaļi, ar lielām kārpiņām, mazu sēklotni, nav tendēti pāraugt, kraukšķīgi. Ēd svaigus, konservē, piemēroti neilgai skābēšanai. Audzē dažāda...
Agra, ļoti ražīga pašapputes šķirne, audzēšanai siltumnīcās un atklātā laukā. Maijā, jūnijā sēj dārzā, dobēs. Tomēr lauka gurķus vislabāk audzēt no dēsta, izstādot 3-5 dēstus uz 1 m² auglīgās dārza augsnēs. Auglī nepaliek rūgti. Svaigam patēriņam, konservēšanai un skābēšanai. Slimību izturība laba.
Augļi ar lielām kārpiņām. Paredzēti audzēšanai atklātā laukā un zem seguma. Piemēroti lietošanai svaigā veidā un marinēšanai. Izturīgi pret neīsto miltrasu. Vislabāk aug no vēja pasargātā, no nezālēm brīvā augsnē.
Agrīns, ļoti ražīgs un ilgi ražojošs pašapputes hibrīds. Izturīgs pret kraupi, mozaīkas vīrusu, īsto miltrasu. Audzēšanai uz lauka. Sēklas varam sēt tieši augsnē vai stādīt izaudzētus stādus. Augļi vienāda garuma, ar lielām kārpiņām, nepaliek rūgti. Piemēroti kornišonu audzēšanai. Ēd svaigus, der skābēšanai un marinēšanai.
Augstražīga, agrīna, atklātās apputes šķirne, kas labi piemērota marinēšanai un sālīšanai. Audzējama laukā un plēves seguma siltumnīcās. Dēstiem sēj maija sākumā. 20 dienas augušus dēstus laukā izstāda maija beigās, jūnijā. Dārzā dobē sēj maija beigās, jūnija sākumā. Retinot atstāj 3-4 augus uz tekošo metru. 40 sēklas gramā.
Vidēji agrīna, ražīga salātu tipa šķirne. Augļi tumši zaļā krāsā, skaistas formas, piemēroti svaigai lietošanai. Var audzēt uz lauka, zem seguma. Tajā pašā vietā gurķus ieteicams stādīt pēc 2-3 gadiem.
Agrīns, ilgi ražojošs pašapputes hibrīds. Audzē augsnē siltumnīcās un uz lauka. Izturīgs pret kraupi, miltrasu, vidēji izturīgs pret mozaīkas vīrusu. Augļi ar lielām kārpiņām, nav tendences pāraugt, plāna miziņa, maza sēklotne, kraukšķīgi. Ēd svaigus, konservē, piemēroti neilgai skābēšanai. Sēklas beicētas ar „Thiram”, kas sējumu aizsargā pret slimībām...
Augļi gaiši zaļi, sīkkārpaini, kraukšķīgi, nepaliek rūgti. Piemēroti konservēšanai un ātrai skābēšanai. Audzē siltumnīcās un ārā. Ražu novāc agri no rīta ik pēc divām trim dienām. Biežāk novācot gurķu augļus, tiem ir labāka kvalitāte un var cerēt uz lielāku ražu.
Augļi lieliskas kvalitātes, ar rupjām kārpiņām, garšīgi, nekļūst rūgti. Izturīgi pret gurķu mozaīkas vīrusu, īsto miltrasu, kladosporiozi. Var lietot svaigus, konservēt, skābēt. Vislabāk aug ar trūdvielām un barības vielām bagātā, ūdens un gaisa caurlaidīgā augsnē. Tajā pašā vietā gurķus ieteicams stādīt pēc 2-3 gadiem.
Augļi pareizas formas, 8-10 cm gari, gaiši zaļā krāsā, lielām kārpiņām. Nepāraug un nedeformējas. Hibrīds lieliski piemērots patēriņam svaigā veidā, konservēšanai, bet īpaši - skābēšanai.
Šķirne izturīga pret īsto miltrasu un kladosporiozi, vidēji izturīga pret gurķu mozaīkas vīrusu. Augļi ar sīkām kārpiņām, nelieli, nekļūst rūgti, pēc noplūkšanas ilgi nezaudē preces izskatu, garšīgi, aromātiski. Audzēšanai uz lauka un siltumnīcā. Piemēroti lietošanai svaigā veidā un konservēšanai.
Agrīns pašapputes hibrīds. Tas ir ne tikai izturīgs pret slimībām, kladosporiozi, mozaīkas vīrusu, bet arī piemērots audzēšanai nelabvēlīgos laika apstākļos, īpaši tad, ja nav iespējas nodrošināt regulāru laistīšanu. Audzē siltumnīcās un uz lauka. Augļi sīkām kārpiņām, nepaliek rūgti. Ēd svaigus, konservē.
Izturīgi pret īsto miltrasu un gurķu mozaīkas vīrusu. Labi panes neīsto miltrasu.Vislabāk aug ar humusu bagātā, auglīgā, ūdens un gaisa caurlaidīgā augsnē.
Agrīna, ražīga hibrīda šķirne, gurķi piemēroti skābēšanai un marinēšanai. Audzēšanai uz lauka un plēves siltumnīcās. Augļi zaļi, ar lielām, retām kārpiņām, nepaliek rūgti, ir kraukšķīgi. Optimāla sēklu dīgšanas temperatūra +21–24 °C. Sēklas pa 1–2 sēj podiņos vai tieši augsnē. Audzējot stādus, pastāvīgajā augšanas vietā stāda spēcīgākos dēstus. Gurķu...
Gurķi ar lielām kārpiņām, tumši zaļi. Audzē siltumnīcās vai uz lauka. Lieto svaigus, marinē, piemēroti neilgai skābēšanai.
Augļi gaiši zaļā krāsā, cilindriskas formas, nelieli (garums 8—10), klāti ar lielām kārpiņām. Augi izturīgi pret kraupi, labi panes neīsto miltrasu un gurķu mozaīkas vīrusu. Piemēroti audzēšanai uz lauka un polietilēna siltumnīcās. Var lietot svaigā veidā, skābēt un marinēt. Vislabāk aug gaisa un ūdens caurlaidīgā augsnē, kurā ir daudz barības vielu.
Agrīns pašauglīgs, partenokarps lauku gurķu hibrīds. Maijā, jūnijā sēj dārzā, dobēs, tomēr lauka gruķus vislabāk audzēt no dēsta, izstādot 3-5 dēstus uz 1 m2 labi iekultivētās dārza augsnēs. Mēslošanai ieteicams labi satrūdējis komposts vai mdernie, sausie, granulētie organominerālie mēslojumi. Izmantojami svaigam patēriņam, marinēšanai un skābēšanai.
Augļi tumši zaļā krāsā ar lielām, retām kārpiņām, nelieli. Jāvāc katru dienu. Var audzēt kā uz lauka, tā siltumnīcā. Novāktie augļi ilgi nezaudē labo preces izskatu. Piemēroti lietošanai svaigā veidā, konservēšanai un skābēšanai. Šķirne izturīga pret mozaīkas vīrusu, īsto miltrasu, kladosporiozi.
Augļi nelieli, ar labu garšu, nav rūgti. Piemēroti lietošanai svaigā veidā, marinēšanai un skābēšanai. Gurķi ir siltumu mīloši augi, uz lauka sēj, kad augsnes temperatūra 10 cm dziļumā iesilst līdz + 13-14 °C. Vislabāk aug no vēja pasargātā vietā, augsnē, kurā nav nezāļu. Tajā pašā vietā gurķus ieteicams stādīt pēc 2-3 gadiem.
Piemēroti skābēšanai, konservēšanai vai ēšanai svaigā veidā. Augļi ir tumši zaļi, neveido tukšus dobumus, laba garša, kraukšķīgi ne tikai svaigā, bet arī apstrādātā veidā. Hibrīda sēklas izturīgas pret gurķu mozaīkas vīrusu, kladosporiozi, antraknozi un labi cīnās arī pret puvumu. Audzē ārā, dārza dobēs.
Paredzēts audzēšanai atklātā laukā. Augļi nav rūgti, ar lielisku garšu. Piemēroti lietošanai svaigā veidā, marinēšanai un skābēšanai. Laukā sēj, kad augsne 10 cm dziļumā ir iesilusi līdz +13 – +14 ºC temperatūrai.
Ražīgi - uz viena stumbra veidojas ap 3-5 dārzeņi. Šiem gurķiem ir lieliska garša, tie ir gludi un spīdīgi ar mazām sēkliņām, 10 cm gari. Audzē siltumnīcās vai zem nojumes. Labi augs arī podos vai lielākos traukos. Piemēroti sviestmaizēm, salātiem un dzērienu pagatavošanai.