Sēja: aprīlī - maija sākumā siltumnīcā, dēstu izstāda laukā jūnija sākumā 15x100-140 cm attālumā. Tiešā sēja uz lauka: jūnija sākumā. Labi aug arī plēves siltumnīcās, izstādīt ne agrāk par martu. Ražu sāk vākt pēc 45-47 dienām pēc uzdīgšanas. Pašauglīgs hibrīds, izturīgs pret kraupi, tolerants pret mozaīku un miltrasu, augļi bez rūgtuma, piemēroti...
Vidēji agrīns, pret slimībām izturīgs un ātri augošs hibrīds. Ražo vienmērīgi un bagātīgi. Augļi sīkām kārpiņām, nepaliek rūgti. Piemēroti lietošanai svaigā veidā un konservēšanai. Audzēšanai siltumnīcās un uz lauka.
Augļi 11–12 cm gari, ar daudz sīkām kārpiņām, sver apmēram 90 gramus. Var audzēt atklātā laukā un siltumnīcā. Piemēroti lietošanai svaigā veidā, skābēšanai un marinēšanai.
Lapas gaiši zaļas, ar krokotām maliņām. Nogriezti salāti ataug. Audzē pavasara, vasaras un rudens ražai. Var sēt uz lauka un siltumnīcā.
Vidēji agrīna šķirne. Sēj maijā, jūnijā dārzā dobēs, tomēr lauka gurķus vislabāk audzēt no dēsta. 3-5 dēstus izstāda uz 1 m² labi iekultivētā dārza augsnē. Mēslošanai ieteicams labi satrūdējis komposts vai sausie, granulētie organominerālie mēslojumi. Laistīšana sevišķi nepieciešama ziedēšanas,augļu aizmešanās un augšanas laikā. Lieto svaigus, marinēšanai...
Maijā, jūnijā sēj dārzā, dobēs, tomēr lauka gurķus vislabāk audzēt no dēsta, izstādot 3-5 dēstus uz 1 m² trūdvielā bagātās, labi iekultivētās dārza augsnēs. Mēslošanai ieteicams labi satrūdējis komposts vai modernie, granulētie organominerālie mēslojumi. Izmantojami svaigam patēriņam, marinēšanai un skābēšanai.
Gurķi nelieli, nedzeltē. Augļi ražas laikā jāvāc katru dienu. Ēd svaigus, skābē, konservē.
Sēja: aprīlī-maija sākumā siltumnīcā, dēstu izstāda jūnija sākumā 15-25x100-140 cm attālumā. Tiešā sēja uz lauka: jūnija sākumā. Lietošanas gatavību sasniedz 8-9 nedēļas pēc uzdīgšanas. Pašauglīgs hibrīds, izturīgs pret mozaīkas vīrusu un miltrasu, augļi bez rūgtuma, piemēroti sālīšanai un konservēšanai.
Sāk ražot 48–52 dienā pēc sadīgšanas. Augļi ar melniem dzelksnīšiem, garšīgi, aromātiski. Piemēroti lietošanai svaigā veidā, marinēšanai un skābēšanai. Paredzēti audzēšanai atklātā laukā un siltumnīcās.
Vidēji agra šķirne. Maijā, jūnijā sēj dārzā, dobēs, tomēr lauka gurķus vislabāk audzēt no dēsta, izstādot 3-5, 20-30 dienu vecus dēstus uz 1m2 trūdvielām bagātās, labi iekultivētās augsnēs. Mēslošanai ieteicams labi satrūdējis komposts vai modernie, sausie, granulētie organominerālie mēslojumi. Izmanojami svaigam patēriņam, marinēšanai un skābēšanai ātram...
Salātus sēj aprīlī, maijā vieglā, trūdvielām un barības vielām bagātā, ūdenscaurlaidīgā augsnē. Laukā dobēs izstāda 20-25 dienas augušus dēstus, nedziļāk kā tie auguši iepriekšējā vietā. Mitrumprasīgs augs. Lai nodrošinātos ar salātiem, tos sēj atkārtoti ar 10 dienu starplaiku.
Piemēroti audzēšanai siltumnīcā pavasara - vasaras apritē. Optimālā gaisa temperatūra dīgstot 23-26ºC. Sēj februārī , martā. Izstāda 45-50 x 140-150 cm. Hibrīds partenokarps (pašauglīgs). Izturīgs pret slimībām. Augļa vidējais garums 32-36 cm.
Agrīns partenokarpu (pašapputes) gurķu hibrīds. Audzē podos – uz atklātiem balkoniem, polietilēna siltumnīcās. Augļi ļoti garšīgi, kraukšķīgi, zaļi ar kārpiņām, nav rūgti, labas konsistences. Augļus ievāc 10 cm garus. Hibrīds izturīgs pret vīrusu un sēnīšu slimībām. Izturība ļaus, neizmantojot ķīmiskus līdzekļus un ievērojot agrotehniskas prasības,...
Agra, ļoti ražīga pašapputes šķirne, audzēšanai siltumnīcās un atklātā laukā. Maijā, jūnijā sēj dārzā, dobēs. Tomēr lauka gurķus vislabāk audzēt no dēsta, izstādot 3-5 dēstus uz 1 m² auglīgās dārza augsnēs. Auglī nepaliek rūgti. Svaigam patēriņam, konservēšanai un skābēšanai. Slimību izturība laba.
ĪSAUGĻU GURĶI WHITE WONDEROriģinālas baltas krāsas gurķu šķirne, kas iecienīta īpašās krāsas dēļ. Piemēroti salātiem, dārzeņu sulas un kokteiļu gatavošanai. Audzē dārzā dobēs. Augļi garšīgi, kraukšķīgi, ar kārpiņām, labas konsistences, plūc 10–15 cm garus. Ļoti svarīgi regulāri plūkt augļus un neļaut tiem pāraugt, jo pārauguši augļi zaudē šķirnei...
Veģetācijas periods 70–90 dienas. Galviņas lielas, kraukšķīgas, ar garšīgām lapiņām. Ļoti piemēroti svaigiem salātiem un sviestmaizēm. Audzē uz lauka vasaras un rudens ražai.
Agrīna, ražīga aso papriku šķirne. Veģetācijas periods 65–75 dienas. Augļi izaug 7,5–8 cm gari, ienākušies ir sarkani. Jau vairāk nogatavojušies augļi, jo tie asāki. Atbilstoša temperatūra paprikas sēklu sadīgšanai ir +22–25 °C. Sēklas sadīgst pēc 14–22 dienām. Audzē siltumnīcās un uz lauka, var audzēt podos. Aukā stādus izstāde maija beigās. Augļos...
Paredzēts audzēšanai atklātā laukā. Augļi nav rūgti, ar lielisku garšu. Piemēroti lietošanai svaigā veidā, marinēšanai un skābēšanai. Laukā sēj, kad augsne 10 cm dziļumā ir iesilusi līdz +13 – +14 ºC temperatūrai.
Pašauglīga hibrīdā šķirne. Agrai ražai sēt sāk decembra beigās. Izstāda siltumnīcā no janvāra līdz maijam jau plēves tuneļos. Ieteicamā augu biezība 1,25-1,40 gab/m². Piemēroti audzēšanai ziemas, pavasara apritē augsnē un substrātos. Augļa vidējais garums 9-13 cm. Ražot sāk 35-45 dienās pēc izstādīšanas.
Salātus sēj aprīlī, maijā vieglā, trūdvielām un barības vielām bagātā, ūdenscaurlaidīgā augsnē. Laukā dobēs izstāda 20-25 dienas augušus dēstus, nedziļāk kā tie auguši iepriekšējā vietā. Mitrumprasīgs augs. Lai nodrošinātos ar salātiem, tos sēj atkārtoti ar 10 dienu starplaiku.
ĪSAUGĻU GURĶI EVEREST HĻoti agrīna hibrīdšķirne. Augļi zaļi, sīkām kārpiņām, cilindriski, garšīgi un aromātiski. Audzēšanai uz lauka un siltumnīcās. Var lietot svaigā veidā un konservēt.
Agrīns pašapputes hibrīds. Tas ir ne tikai izturīgs pret slimībām, kladosporiozi, mozaīkas vīrusu, bet arī piemērots audzēšanai nelabvēlīgos laika apstākļos, īpaši tad, ja nav iespējas nodrošināt regulāru laistīšanu. Audzē siltumnīcās un uz lauka. Augļi sīkām kārpiņām, nepaliek rūgti. Ēd svaigus, konservē.
Ražu novāc, kad pagājušas 45–50 dienas pēc sadīgšanas. Cers vidēji liels, lapiņas krokotas, zaļas ar sarkanīgām maliņām. Nogriezti salāti ataug. Var sēt uz lauka un siltumnīcā.
Vidēji agrīna romiešu salātu šķirne. Izaug 65–75 dienu laikā no iesēšanas. Galviņa ir garena, ar kraukšķīgām gaiši zaļām lapām. Šķirne ir noturīga pret izziedēšanu. Audzē pavasara un rudens ražai. Dīgt sāk, kad augsne uzsilst līdz 4 °C temperatūrai. Vislabāk aug trūdvielām bagātā, ūdens caurlaidīgā augsnē. Slikti aug paēnā.
Maijā, jūnijā sēj dārzā, dobēs, tomēr lauka gurķus vislabāk audzēt no dēsta, izstādot 3-5 dēstus uz 1 m² labi iekultivētās dārza augsnēs. Mēslošanai ieteicams labi satrūdējis komposts vai modernie, sausie, granulētie organominerālie mēslojumi. Izmantojami svaigam patēriņam, marinēšanai un skābēšanai.
Vidēji agrīna, ražīga salātu tipa šķirne. Augļi tumši zaļā krāsā, skaistas formas, piemēroti svaigai lietošanai. Var audzēt uz lauka, zem seguma. Tajā pašā vietā gurķus ieteicams stādīt pēc 2-3 gadiem.
Vidēji agrīna hibrīda šķirne audzēšanai uz lauka. Augļi nelieli, ar labu garšu, nav rūgti. Piemēroti lietošanai svaigā veidā, marinēšanai un skābēšanai. Uz lauka sēj, kad augsnes temperatūra 10 cm dziļumā iesilst līdz 13–14 °C. Vislabāk aug no vēja pasargātā vietā, augsnē, kurā nav nezāļu. Tajā pašā vietā gurķus ieteicams stādīt pēc 2-3 gadiem.
Agrīns ražīgs pašapputes hibrīds. Audzē siltumnīcās un uz lauka. Augļi vienāda lieluma, taisni, tumši zaļi, smalkām kārpiņām. Piemēroti lietošanai svaigā veidā un konservēšanai. Šis hibrīds speciāli radīts rūpnieciskai konservēšanai. Raksturīga plāna miziņa un blīvs mīkstums, kas nezaudē kraukšķīgumu pat pēc pārstrādes. Ļoti ātri sāk masveidā ienākties,...
Sēj siltumnīcā no februāra līdz aprīlim. 40-60 dienas augušus dēstus drošāk audzēt stikla vai plēves siltumnīcās. 2,5-3 augus /m². Svaigu lieto salātos, mērcēs, zupās, kā arī konservēšanai.
Pārtikā izmantojamas svaigas aromātiskas lapas ar riekstu piegaršu. Lieliski der kā piedeva sieram, salātiem, kā arī kā dekori ēdieniem. Aug ātri.
Pašapputes, pret slimībām izturīgs, ļoti agrīns (41–52 d.) un ātri augošs hibrīds, piemērots kornišonu audzēšanai. Audzēšanai uz lauka, zem seguma vai siltumnīcās. Ražo vienmērīgi un bagātīgi. Augļi ar sīkām kārpiņām, lielākā ražas daļa izaug uz galvenā stublāja. Piemēroti lietošanai svaigā veidā, konservēšanai, skābēšanai.
Agrīna lapu salātu šķirne. Lapiņas zaļas, ļoti garšīgas, pēc nogriešanas atkal ataug. Audzējami polietilēna siltumnīcās un ārā. Lai izaudzētu kvalitatīvu ražu, ieteicams stādīt stādus. Vislabāk aug irdenā, auglīgā augsnē.
Sēj sākot no marta līdz maija sākumam siltumnīcā, dēstu izstāda laukā jūnija sākumā. Uz lauka dobēs sēj jūnija sākumā. Labi aug arī plēves siltumnīcās, izstādot ne agrāk par martu. Ražu sāk vākt 45-47 dienās pēc uzdīgšanas. Vidēji agrīns, pašauglīgs hibrīds, izteikti izturīgs pret gurķu neīsto miltrasu, piemēroti marinēšanai. Bioloģiskās sēklas...
DĀRZEŅPIPARU YALA & RELA RELA MAISĪJUMSVidēji agrīnu, garšīgu un dekoratīvu dārzeņpiparu maisījums. Vienam augam izaug 50–70 nelieli, 8–10 gari un 4 cm diametra dārzeņpipari. Augļi ļoti garšīgi, neparasti saldi un smaržīgi. Dārzeņpiparus izmanto uzkodām, tie ir neaizstājami, gatavojot atsvaidzinošus salātus. Piemēroti audzēšanai balkonos, siltumnīcās,...
Salātus sēj aprīlī, maijā vieglā, trūdvielām un barības vielām bagātā, ūdenscaurlaidīgā augsnē. Laukā dobēs izstāda 20-25 dienas augušus dēstus, nedziļāk kā tie auguši iepriekšējā vietā. Mitrumprasīgs augs. Lai nodrošinātos ar salātiem, tos sēj atkārtoti ar 10 dienu starplaiku.
Augļi mazi, garšīgi, 5–10 g, ražo ļoti bagātīgi. Ēd svaigus, marinē, pievieno salātiem, pēc garšas atgādina gurķus. Augi aug ātri, līdz 3–5 m augstumam, viens augs aizņem 2–3 m diametra lielu platību, tāpēc nepieciešams stādīt pie sienas vai izveidot balstus. Dekoratīvi ne tikai augļi, bet arī paši augi, kas atgādina liānas. Stādus ieteicams stādīt, kad...
Vidēji agrīna, ražīga salātu tipa šķirne. Augļi tumši zaļā krāsā, skaistas formas, piemēroti svaigai lietošanai. Var audzēt uz lauka, zem seguma. Tajā pašā vietā gurķus ieteicams stādīt pēc 2-3 gadiem. Ekoloģiskas sēklas – veselīgākai dzīvei.
Audzē no dēstiem izsējot agri pavasarī siltumnīcā. Piķē un izstāda siltumnīcā. Lietošanas gatavību sasniedz 70 dienās pēc izstādīšanas. Augs siltumprasīgs, 60-70 cm austs, jāveido ar 2-3 galvenajiem dzinumiem, neļaujot veidoties krūmam.
DĀRZA SALĀTI BLACK SEEDED SIMPSONAgrīna, pret slimībām izturīga lapu salātu šķirne. Salāti izaug 53-60 dienās. Auga lapas lielas, krokotas, gaiši zaļā krāsā, sulīgas, bez rūgtuma, sver aptuveni 250-400 g. Piemēroti audzēšanai siltumnīcā un uz lauka.
DĀRZA SALĀTI VERDE DEGLI ORTOLANI Vidēji agrīna romiešu galviņsalātu šķirne. Šiem salātiem izaug 30–40 cm augstas kraukšķīgas galviņas. Audzē polietilēna siltumnīcās un uz lauka. Lai iegūtu kvalitatīvāku ražu, ieteicams stādīt dēstus. Vislabāk aug irdenā, auglīgā augsnē.
Pašauglīgs hibrīds. Dēstu izstāda vai sēj tieši laukā dobēs jūnija sākumā. Labi aug plēves siltumnīcās. Ražu sāk vākt 43-45 dienas pēc sadīgšanas. Piemēroti svaigam patēriņam, konservēšanai, skābēšanai. Izturīgs pret kraupi, tolerants pret miltrasu un mozaīku.
Ļoti agrīns, ražīgs, pret slimībām izturīgs pašapputes hibrīds. Augļi ar izcilu garšu, gludu, spīdīgu miziņu, ar mazu sēklotni, 8–17 cm gari, 120–300 g smagi. Kaut arī garšīgāki ir apmēram 10 cm gari augļi, arī lielāki un garāki nezaudē garšas īpašības. Audzē siltumnīcās vai zem seguma. Piemēroti sviestmaizēm, salātiem, pievienošanai dzērieniem.
Agrīns ‘Kapia’ tipa aso papriku hibrīds. Augi vidēji augsti. Nogatavojušies augļi tumši sarkani, 15 cm gari, 4 mm biezām sieniņām. Audzē polietilēna un stikla siltumnīcās. Paprikām nepieciešams mitrums - jālaista 2-3 reizes nedēļā. Augļos kapsaicīna daudzums pēc Skovila skalas (SHU) 500-1000.
Ļoti agrīns, ražīgs hibrīds. Daudz augļu - vienā posmiņā veidojas 3–4 nelieli gurķīši ar gludu mizu, tie nav rūgti. Hibrīds ir izturīgs pret gurķu mozaīkas vīrusu, kladosporiozi, vidēji izturīgs pret neīsto miltrasu. Gurķus audzē uz atklāta lauka un zem seguma. Var audzēt pie balstiem. Lieto svaigus, var konservēt un skābēt.
Audzē no dēstiem. Izaug 55–60 dienās pēc sadīgšanas. Galviņas garenas, nelielas, ar kraukšķīgām un sulīgām lapām. Labi saglabājas pēc nogriešanas. Audzē no pavasara līdz rudenim.
Salcietīgs daudzgadīgs augs. Sēj no marta līdz maijam vai no augusta līdz septembrim 3 mm dziļi, 30 cm attālās rindās, saulainā vietā, dziļi uzraktā un labi iekultivētā augsnē. Sausā laikā laistīt regulāri. Sakņu drogu izmanto cukura diabēta, žultsakmeņu, kuņģa un aknu trakta slimību ārstēšanai.
Ļoti agrīns auglis, "mini salātu" tipa pašapputes hibrīds. Audzē podos - atklātos balkonos, polietilēna siltumnīcās. Augļi ir zaļi, 12-14 cm gari, ar svaru 100-190 g, nav rūgti, ļoti garšīgi, ar labu konsistenci. Augļus var novākt 10 cm garumā. Hibrīds ir izturīgs pret vīrusu un sēnīšu slimībām: gurķu mozaīku (CMV), brūno miltrasu, kraupi (Ccu). Izturība...
Vidēji agrīns hibrīds. Augļi ar lielām kārpiņām. Šķirne paredzēta audzēšanai uz lauka un zem seguma. Piemēroti marinēšanai, skābēšanai un lietošanai svaigā veidā. Šķirne izturīga pret neīsto miltrasu. Gurķi ir dārzeņi, kam patīk siltums. Uz lauka izsēj, kad augsne 10 cm dziļumā sasilst līdz 13–14 °C temperatūrai. Vislabāk aug no vēja pasargātā vietā,...
Agrīns, ražīgs pašapputes hibrīds audzēšanai siltumnīcās vai uz lauka. Hibrīdam raksturīga intensīva augšana. Piemēroti Kornišonu audzēšanai. Augļi nelieli, ar lielām kārpiņām, mazu sēklotni. Nepaliek rūgti. Var ēst svaigus, tie piemēroti arī skābēšanai un marinēšanai. Hibrīds izturīgs pret kladosporiozi, īsto miltrasu. Vidēji izturīgs pret gurķu mozaīkas...
Veģetācijas periods – 60 dienas. Augļi nelieli, sīkām kārpiņām. Audzē atklātā laukā. Sēj laukā, kad augsnes temperatūra 10cm dziļumā ir iesilusi līdz +13 – +14 °C. Piemēroti lietošanai svaigā veidā un konservēšanai.
Vaisiai stambūs, kubo formos, raudonos spalvos, 8–10 mm storio sienelėmis. Puikiai dera šviesos trūkumo ir žemesnės temperatūros sąlygomis. Tinka šviežiam vartojimui ir perdirbimui. Optimali paprikos sėklų dygimo temperatūra + 22–25 °C. Daigai išdygsta per 14–22 dienas.
Izaug 50–63 dienu laikā, nogriezti ataug. Audzē polietilēna siltumnīcās un atklātā laukā. Vislabāk aug irdenā, auglīgā augsnē.
Agrīns, ražīgs hibrīds. Labi ražo arī nelabvēlīgos laika apstākļos. Augļi gaiši zaļi, ar lielām, retām kārpiņām, nepaliek rūgti. Paredzēti audzēšanai uz lauka. Izturīgi pret īsto miltrasu un gurķu mozaīkas vīrusu. Labi panes neīsto miltrasu. Piemēroti skābēšanai un konservēšanai. Vislabāk aug ar humusu bagātā, auglīgā, ūdens un gaisa caurlaidīgā augsnē....
Audzē pavasara, vasaras, rudens ražai. Var sēt atklātā laukā vai siltumnīcā, ilgi nepāraug. Izaug 35–50 dienu laikā.
DĀRZA SALĀTI PARRIS ISLAND COS Romiešu tipa galviņu salātu šķirne. Galviņu lapas kraukšķīgas un sulīgas. Augi ir ne tikai izcilas garšas, bet arī dekoratīvi. Agrai ražai sēj siltumnīcā, vēlākai ražai – tieši uz lauka. Vislabāk aug irdenā, auglīgā augsnē.
Vidēji agrīna, pret neīsto miltrasu izturīga sviesta tipa salātu šķirne. Veido atvērtu galviņu. Lapas brūngani sarkanas, gludas, nedaudz viļņotas, stingras, ar labu garšu. Var audzēt visu gadu uz lauka, zem seguma vai siltumnīcās. Piemēroti audzēšanai podos. Vislabāk aug irdenā, auglīgā augsnē. Slikti aug ēnā. Prasīgi pret mitrumu - jālaista reti, bet...
Audzē atklātā laukā. Raža jāvāc katru dienu, kad augļi ir 5-8 cm gari. Piemēroti konservēšanai un lietošanai svaigā veidā. Tajā pašā vietā var audzēt pēc 2–3 gadiem.
Gurķi ar izcilu garšu, nekļūst rūgti, izaug 10–15 cm gari, ar gludu, plānu miziņu. Šī šķirne izceļas ne tikai ar ražīgumu, bet arī ar garu ražošanas periodu.
Agrīna, enerģiski augoša, ļoti ražīga, garaugļu, salātu tipa šķirne audzēšanai plēves vai stikla seguma siltumnīcās pavasara-vasaras apritē. Sēj dēstiem no februāra līdz maijam. Izstāda 2-3 augus uz 1 m². Vidējais augļa garums 30-35 cm. Slimību izturība laba.