Pieejamība: Nav noliktavā
*Preču atlikumi noliktavā un interneta veikalā var nesakrist, tāpēc ir iespējams, ka Jūsu pasūtījumu nevarēsim piegādāt vai piegādāsim tikai daļu preču. Par nepiegādāto pasūtījumu vai preci atgriezīsim samaksāto naudu.
Kopīgot
Mēnesis | Jan | Feb | Mar | Apr | Mai | Jūn | Jūl | Aug | Sep | Okt | Nov | Dec |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Sēt | ||||||||||||
Stādot ārā | ||||||||||||
Raža |
Lapu pētersīļu šķirne. Ražas novākšana notiek pēc 70-75 dienām. Lapas ir smaržīgas, tumši zaļā krāsā. Tās izmanto ēdienu aromatizēšanai. Agrīnai ražai - sēj rudenī vai agrā pavasarī rudens ražai jāsēj maijā. Līdz sēšanas laikam jāglabā sausumā.
Svars | 2 g |
Sėjos laikas, gylis | III, 1-2 cm |
Sēšanas laiks laukā | IV-V, X, 1-2 cm |
Attālumi, cm | 20 x 5 |
Raža | VII–IX |
Ekologiška | Videi draudzīgs |
Šķirnes agrīnums | Vidēji agra |
Preču zīme | BIO |
Veģetācijas periods – 80-90 dienas (pavasara/vasaras ražai) vai 150-180 dienas (rudens ražai). Lapas kuplas, tumši zaļas, krokotas. Lapās esošās ēteriskās eļļas uzlabo ēdienu garšu. Lapas var saldēt, kaltēt, tajās daudz vitamīnu un minerālvielu. Pētersīļi prasīgi pret gaismu un augsni. Vislabāk aug mālsmiltī.
Šķirne tiek novērtēta ne tikai lapu, bet arī sakņu dēļ. Audzē pavasara/vasaras un rudens ražai. Agrai pavasara ražai sēj rudenī vai agri pavasarī, rudens ražai sēj maijā. Labi aug vieglā, mitrā smilšmāla vai mālsmilts augsnē.
Veģetācijas periods 110-150 dienas. Saknes gludas, līdz 15 cm garas, miziņa balta, mīkstumam patīkama smarža. Var lietot svaigus, pārstrādāt. Pārtikā izmanto arī lapas. Agrai pavasara ražai var sēt rudenī. Vislabāk aug vieglā mālsmilts vai mitrā smilšmāla augsnē.
Populāra lapu pētersīļu šķirne. Lapas leknas, tumši zaļas, ļoti krokotas. Tajos esošās ēteriskās eļļas uzlabo ēdienu garšu. Lapas var saldēt, kaltēt, tajās ir C, A, B1, B2 vitamīns, keratīns, folijskābe, kālija sāļi, magnijs, dzelzs. Pētersīļi ir prasīgi pret gaismu un augsni. Vislabāk aug mālsmiltī.
Pētersīļu šķirne ar gludām lapām. Ražu novāc pēc 70–75 dienām. Lapas aromātiskas, tumši zaļā krāsā, lieto ēdienu garšas uzlabošanai. Agrai ražai - sēj rudenī vai agri pavasarī, rudens ražai sēj maijā.
Šķirni audzē no pavasara līdz rudenim, audzē dārza dobēs un uz palodzes. Lapas leknas, tumši zaļas, krokotas. Lieto svaigā veidā, kaltētus. Vislabāk aug no nezālēm brīvā, auglīgā augsnē.
Veģetācijas periods – 80–90 dienas (pavasara/vasaras ražai) un 150–180 dienas (rudens ražai). Lapas tumši zaļas,tāsvar saldēt, žāvēt. Vislabāk aug mālsmilts augsnē.
Lapas gludas, tumši zaļas, aromātiskas. Šķirne tiek augsti vērtēta ne tikai aromātisko lapu, bet arī sakņu dēļ. Agrai pavasara ražai sēj rudenī vai agri pavasarī. Rudens ražai sēj maijā.
Veģetācijas periods - 175-195 dienos. Saknes ēd svaigas, šķirne piemērota pārstrādei un uzglabāšanai ziemā. Pārtikā lietojamas arī lapas. Agrīnai pavasara ražai var sēt rudenī.
Agras ražas ieguvei sēj vēlu rudenī, bet vasaras, rudens ražai, aprīlī atklātā laukā. Retina, atstājot 8-10 cm atstarpi starp augiem. Sēklas dīgst lēni 15-30 dienas. Izmanto kā piedevu zupām un gaļas ēdieniem.