Bietes, lapu bietes

Sadaļas

Bietes - ārkārtīgi populārs sakņaugs ar maigu, saldenu garšu. Plaši izmantots kulinārijas pasaulē, jo iespējams izmantot ne tikai tā saknes, bet arī lapas. Biešu šķirnēm mēdz atšķirties garša, krāsa, forma un izmērs. Šie ir ļoti auglīgi dārzeņi, no vienas sēklas mēdz izaugt pat 2-3 saknes, tāpēc sēklas nepieciešams stādīt ļoti reti. Ja augi būs pārāk tuvu, tie noteikti jāretina. Bietes iedalās šādos veidos - agrās, vēlās un lapu (mangoldi). Šos augus var ēst arī pavisam mazus. Tie mēdz būt sarkani, dzelteni vai raibi (balts ar rozā). Ja saknes diametrs ir vairāk nekā 14 cm, tajā būs mazāk uzturvielu. Biešu lapas ēdamas pirmajos divos mēnešos kopš dīgšanas brīža, bet saknes ēdamas vēl krietnu laiku pēc tam, jo šos augus var uzglabāt visu ziemu. 

Lasīt vairāk
Rādīt lapā
Kārtot pēc
Uzrāda 1 - 19 no 19 vienībām