Plastmasas puķupods ar paliktni, balts, 15xh15cm
Plastmasas puķupods ar paliktni, zaļš, 15xh15cm
Plastmasas puķupods ar paliktni, balts, 20xh19cm
Plastmasas puķupods ar paliktni, pelēks, 20xh19cm
Plastmasas puķupods ar paliktni, zaļš, 20xh19cm
Plastmasas puķupods ar paliktni, balts, 25xh25cm
Plastmasas puķupods ar paliktni, pelēks, 25xh25cm
Plastmasas puķupods ar paliktni, zaļš, 25xh25cm
Plastmasas puķupods ar paliktni, balts, 30xh29cm
Plastmasas puķupods ar paliktni, pelēks, 30xh29cm
Plastmasas puķupods ar paliktni, zaļš, 30xh29cm
Plastmasas puķu kaste ar paliktni, 50x18xh17cm, pelēka.
Daudzgadīgas, 20–30 cm augstas paklājveida puķes. Ziedi plata zvaniņa formā, dekoratīvi ir ne tikai auga ziedi, bet arī lapas. Piemērots zemām dobēm, kā paklājaugs piemērots arī audzēšanai kopā ar augstām daudzgadīgām puķēm. Audzē saulainās vietās, vieglā pussmilts augsnē, laista tikai ieilguša sausuma gadījumā. Zied otrajā gadā pēc sēšanas, pārziemo...
Pākstis violetā krāsā. Termiski apstrādājot, pākstis kļūst zaļas. Nepāraugušas pupiņu pākstis ar sēklām piemērotas lietošanai svaigā veidā un pārstrādāšanai. No tām gatavo piedevas, vāra zupas, der konservēšanai. Šķirne izturīga pret bakteriozi. Sēj tieši augsnē maija otrā pusē, kad maza salnu iespējamība. Augiem nepieciešami balsti.
Veģetācijas periods no sēklu iesēšanas 50-55 dienas. Lapiņas stipri krokotas, bordo krāsā. Sāk dīgt, kad augsnes temperatūra iesilst līdz +4 ºC. Nav prasīgi pret siltumu, patīk gaisma. Stādus var izaudzēt arī siltumnīcā. Nav tendences izziedēt. Paredzēti audzēšanai uz atklāta lauka. Vislabāk aug labi iestrādātā smilšmāla vai vieglas mālsmilts augsnē, kurā...
Sēj sekli dobē agri pavasarī 45 cm attālās rindās. Drogai ievāc ziedu kurvīšus pilnziedu periodā, vēlams vakarā. Uz sāpošām locītavām vai muskuļu sastiepumiem var likt kompreses, kas atvieglos sāpes.
Sēj laukā dobē, trūdvielām bagātā augsnē aprīlī, maijā, jūnijā. Lietošanas gatavību sasniedz agri 45-60 dienās. Vēlams nodrošināt optimālu mitruma režīmu. Patēriņam var plūkt atsevišķas lapiņas vai novākt ar visu rozeti.
Agrīns, pašapputes, ātri augošs hibrīds, kam izaug daudz augļu. Veido īsus sānu dzinumus. Visas veģetācijas laikā ražo ļoti bagātīgi. Izturīgs pret kraupi, miltrasu, vidēji izturīgs pret mozaīkas vīrusu. Augļi gaiši zaļi, ar lielām kārpiņām, mazu sēklotni, nav tendēti pāraugt, kraukšķīgi. Ēd svaigus, konservē, piemēroti neilgai skābēšanai. Audzē dažāda...
Viengadīgas, dekoratīvas puķes, kas īpašu padara ikvienu puķu dobi. Audzē puķu dobēs un puķu vāzēs. Iecienītas ātras augšanas un īpašas krāsas ziedkopu un lapu dēļ. Audzē kā akcenta augu, īpaši piemērotas vasaras puķu kompozīcijās. Puķu dobēs iesakām stādīt jau paaugušos stādus. Šīs puķes dekorativitāti nepazaudē arī pēc pirmajām salnām. Vislabāk aug...
Saknes garas, cilindriskas formas, ar strupu galu, izaug 20-22 cm garas. Veģetācijas periods 120-130 dienas. Piemērotas lietošanai svaigā veidā, pārstrādāšanai un ilgstošai uzglabāšanai. Vislabāk aug iestrādātā, ar trūdvielām bagātā, nepārmirkušā viegla smilšmāla vai mālsmilts augsnē.
Sēšanai atklātā zemē no aprīļa līdz jūnija beigām, vadziņās līdz 1-2 cm dziļumam. Starp rindām 25-30 cm. Veģetācijas periods 135 dienas. Saknes lielas, koniskas formas ar pārsteidzoši bagātīgu aromātu, ilgstošai uzglabāšanai. Izmanto lai pievienotu zupām, salātiem vai svaigā veidā. Piemērots svaigai realizācijai, pārstrādei un ilgtermiņa glabāšanai.
Audzējamas puķu podos, balkonu kastēs, piemērotas kapu apzaļumošanai, ziediņi šķinami. Vislabāk aug auglīgās smilšmāla augsnēs. Iesētas jūlija mēnesī, uzzied tā paša gada septembrī un zied līdz salnām.
Lapas tumši zaļas, ļoti aromātiskas. Satur daudz ēterisko eļļu. Ziedkopas veido vēlu. Viegli audzēt, mazprasīgas. Pacieš pusēnu. Dilles var audzēt starp citiem dārzeņiem - burkāniem, bietēm, salātiem, redīsiem u.c. Lai dilles būtu visu vasaru, tās jāsēj ik pēc 10 dienām līdz jūnija vidum un no 10. augusta līdz 5. septembrim.
CITRONMELISADaudzgadīgi ārstnieciski augi, garšaugi, medusaugi. Lapas un ziedi izplata patīkamu, atsvaidzinošu, citronus atgādinošu smaržu. Svaigas un kaltētas pievieno ēdieniem, kam piemērots citronu aromāts.